Nieuws

Home | Nieuws | Jeugdnieuws


Nieuw bestuur

Na alle recente bestuursperikelen is op de algemene ledenvergadering van 09-11-2016 unaniem een nieuw bestuur aangenomen door de aanwezige leden.

Het bestuur van BMR zal vanaf nu als volgt uitzien

Voorzitter - Matthijs Spauwen
Secretaris – Maarten Grouwels
Penningmeester – Nico Steijns

Het nieuwe bestuur wil de oude bestuursleden bedanken voor hun inzet en werkzaamheden welke de afgelopen jaren zijn uitgevoerd.
Daarnaast doet het bestuur nadrukkelijk het verzoek aan alle leden om bij zichzelf te rade te gaan op welke manier men de club kan ondersteunen.

Er zal met name in nieuw op te richten commissies voldoende hulp nodig zijn om e.e.a. goed op te rit te krijgen.


In de klasse van BMR 2 heeft Daalhof 2 zich terug getrokken. Hierdoor zijn alle overige teams verzekerd van klassenbehoud.


Carnavalsavond BMR

17 februari vond de jaarlijkse carnavalsavond van BMR weer plaats.

Onder presentatie van Demi Zek waren er optredens van Robert Walthouwer, D’r Christian & Jos Senden, BMR 1, BMR 2, BMR 3 en LVK-winnaar De Geliende. Mede hierdoor was het een gezellige en geslaagde avond.

Brian Hendrikx werd uitgeroepen tot BMR prins 2017

Brian

bmr


Prinsen BMR

Ook dit jaar heeft BMR enkele (jeugd)prinsen in zijn gelederen.

Bij de JCV de Boemelère is Jermo Roijen, speler van JO13-1, prins Jermo I geworden.

jermo

Bij de JCV de Durchduujerkes is Jens Wouters , speler van JO11-3, prins Jens I geworden.

Jens

Wij wensen alle prinsen en prinsessen een geweldige carnaval toe!


Statiegeldflessen actie in Reijmerstok groot succes!

Op een frisse oudejaarsdag verzamelden zich een ongekend groot aantal jeugdspelers op het voormalige sportcomplex van Reijmerstok ….. Lees meer


Contributie 2016-2017

Het seizoen 2016-2017 is al weer geruime tijd aan de gang. Op de algemene ledenvergadering (ALV) van 9 november jl. is besloten om de contributie-tarieven voor het seizoen 2016-2017 als volgt vast te stellen:

Spelende leden t/m 18 jaar:           €  75, -
Spelende leden vanaf 19 jaar:        € 120, -
Niet-spelende leden:                        €  40, -
V
eteranen BMR:                               €  70, -

Ereleden zijn vrijgesteld van het betalen van contributie.

De vrijwilligerskorting is gehandhaafd op € 50, -.

Op de ALV van 9 november jl. is ook medegedeeld dat de vrijwilligerskorting uitbetaald wordt aan het einde van het seizoen 2016-2017 m.u.v. de vrijwilligerskorting voor leden die actief zijn als jeugdleider. Bij deze leden wordt de korting meteen verrekend met de contributie.

Gelieve de contributie voor 1 januari  2017 over te maken op rekeningnummer NL52RABO0133507882 van de Rabobank Centraal Zuid-Limburg t.n.v. r.k.s.v. BMR onder vermelding van: Contr.16-17 en uw naam.

Het bestuur behoudt zich het recht voor om leden die niet op tijd betalen de deelname aan trainingen en wedstrijden te ontzeggen.


 


 


Doorgeven van correcte adres, telefoon en e-mailgegevens

De vereniging BMR is verplicht om ervoor te zorgen dat de gegevens van de leden zoals die in het door de KNVB gebruikte systeem Sportlinkclub staan juist zijn. Bij een controle is gebleken dat dit niet het geval is. Een vriendelijk verzoek derhalve om gegevens zoals adres, telefoonnummer en e-mail door te geven aan de secretaris via rob.hermans@bmr.nl wanneer deze de laatste 12 maanden veranderd zijn door b.v. een verhuizing of een wijziging in de internetprovider.

 


Spelregelwijzigingen

Vanaf het seizoen 2016/’17 is een groot aantal spelregels aangepast door de IFAB (de internationale spelregelcommissie van de FIFA).  Op basis hiervan heeft het bestuur amateurvoetbal besloten om twee uitzonderingen die tot op heden golden te laten vervallen, namelijk:

  1. De blessurebehandeling in de A-categorie;
  2. Het tonen van de gele of rode kaart aan een teamofficial;

Blessurebehandeling in de A-categorie

Vanaf de eerste klasse senioren in het amateurvoetbal was het altijd toegestaan om een blessure op het veld te laten behandelen. Vanaf het komend seizoen geldt in de gehele A-categorie (senioren mannen/vrouwen en jeugdvoetbal) de onderstaande spelregel:

De scheidsrechter onderbreekt de wedstrijd indien naar zijn oordeel een speler ernstig geblesseerd is en ziet erop toe dat de speler van het speelveld wordt verwijderd. Een geblesseerde speler mag niet op het veld worden behandeld. Een geblesseerde speler mag pas in het speelveld terugkeren nadat het spel is hervat; als de bal in het spel in het spel is mag dit alleen vanaf de zijlijn, maar als de bal uit het spel is mag dit vanaf de doellijn of zijlijn.

Uitzonderingen op het voorafgaande kunnen alleen worden gemaakt wanneer:

  • een doelverdediger geblesseerd is;
  • een doelverdediger en een veldspeler met elkaar in botsing zijn gekomen en onmiddellijke verzorging nodig hebben;
  • spelers van hetzelfde team met elkaar in botsing zijn gekomen en onmiddellijke verzorging nodig hebben;
  • er sprake is van een ernstige blessure;
  • een speler geblesseerd is geraakt als gevolg van een fysieke overtreding waarvoor de tegenstander een waarschuwing heeft ontvangen of is weggezonden (bijv. onbesuisd of ernstig gemeen aanvallen), mits de behandeling snel wordt afgerond

Blessurebehandeling in de B-categorie

Voor de B-categorie blijft de uitzondering van kracht dat een blessurebehandeling altijd op het veld plaats mag vinden.

Wegsturen van teamofficials

De KNVB stond tot op heden toe om gele en rode kaarten te tonen aan teamofficials. Vanaf komend seizoen is dit niet meer mogelijk en kunnen gele en rode kaarten alleen getoond worden aan spelers.

Wanneer een teamofficial zich niet op een verantwoorde manier gedraagt, heeft de scheidsrechter twee opties:

  1. Een publieke vermaning geven;
  2. Wegsturen van de teamofficial (zonder het tonen van een gele of rode kaart).

De KNVB is van mening dat teamofficials een belangrijke voorbeeldrol hebben naar spelers en publiek. We vragen aan de scheidsrechters om teamofficials tijdig te vermanen ten aanzien van onacceptabel gedrag (voorbeelden hiervan zijn kritiek op de arbitrage, wegwerpgebaren).


Openingsweekend  nieuwe sportaccommodatie BMR

In het weekend van 8, 9 en 10 juli 2016 werd de sportaccommodatie in Mheer officieel geopend.

Op vrijdag 8 juli werd onder toeziend oog van leden, niet-leden, sponsoren en B&W, de opening van het complex symbolisch uitgevoerd door wethouder Jo Bisscheroux en ons jongste lid Jur Lacroix. Nadien zorgde DJ Olaf nog voor de nodige uurtjes gezellige muziek.

13567452_464274930446942_182140336098761139_n 13614992_464274903780278_4095882366242710455_n 13615455_464275003780268_1660083421875626862_n

Op zaterdag 9 juli werd er overdag een Playstation FIFA-Toernooi gehouden. Met maar liefst 50 spelers werd hieraan deelgenomen. Uiteindelijk wonnen Max & Guy in de finale van Thies & Florian.

Foto’s FIFA toernooi

In de avonduren speelde BMR 1 een wedstrijd tegen MVV 1. Nadat de eerste grote kans voor BMR van Rik Caelen binnen 3 minuten helaas niet tot een doelpunt werd gepromoveerd speelde MVV de wedstrijd makkelijk uit met uiteindelijk een 0-9 overwinning voor MVV als resultaat.

Foto’s BMR 1 – MVV 1 (1)

Foto’s BMR 1 – MVV 1 (2)

Op zondag 10 juli werden de Mars- en Showwedstrijden door Harmonie St. Cecilia georganiseerd op en rond ons complex. Ook hiervoor was het nieuwe complex geopend en de vele aanwezigen hadden meer dan lovende woorden over hetgeen er neergezet is.


 

Beëindiging lidmaatschap van BMR

Leden die hun lidmaatschap van BMR willen beëindigen dienen zich voor 1 juli 2017 af te melden bij de secretaris.


Darttoernooi

Vrijdag 8 april 2016 werd het jaarlijkse darttoernooi van BMR weer georganiseerd. Met maar liefst 30 teams was het een zeer drukke avond.

Na de poulefase en de knockout fase bleek er maar 1 team dat aanspraak maakte op de overwinning en dat was Jules & Koen.

IMG_6550


BMR/SNC’14, Van der Linden Adviesgroep en RPO Rebema maken samen werk van sportiviteit langs de lijn!

Zowel de media als de KNVB geven veel aandacht aan de thema’s respect en sportiviteit en ook vanuit de voetbalclubs wordt dat gelukkig veel ondersteund. Nu dook er recent op de social media een foto op van een Engels initiatief om middels een bord langs het veld ook de te fanatieke toeschouwers te wijzen op hun gedrag. Van der Linden Adviesgroep heeft contact gezocht met bevriende relatie RPO Rebema en willen samen met voetbalverenigingen uit de regio werk maken van sportiviteit langs de lijn! Tevens heeft Maastricht United zijn medewerking verleend aan deze geweldige actie.

Samen hebben zij onze verenigingen drie sportiviteitsborden geschonken om ook echt langs het voetbalveld te plaatsen!

Afgelopen zaterdag zijn de mooie borden in ontvangst genomen en is de schenking op foto vastgelegd.

IMG_6379 IMG_6382


BMR neemt na dit seizoen afscheid van Patrick Dohmen

Na vijf succesvolle jaren beëindigen BMR en Patrick Dohmen de samenwerking na dit seizoen. De afgelopen seizoenen heeft de selectie van BMR op technisch en tactisch gebied grote sprongen vooruit gezet met hierin een belangrijke rol voor de trainer. BMR heeft drie jaar mee gestreden om het kampioenschap en na de promotie van afgelopen seizoen is BMR momenteel een degelijke derde klasser. BMR gaat op zoek naar een nieuwe trainer die in de lijn van Patrick een voorstander is van technisch verzorgd voetbal. BMR dankt Patrick voor zijn inzet en passie en wenst hem veel succes met zijn opleiding voor TC1 en bij zijn volgende uitdaging.


BMR Carnavalsavond

Vrijdag 29 januari 2016 vond de jaarlijkse carnavalsavond van BMR weer plaats. Aangezien de nieuwe kantine nog niet “Party” klaar is, waren we dit jaar uitgeweken naar het Patronaat in Tebannet. Het was een zeer gezellige en drukke avond.

Na optredens van de Molliemeekersj, de Big Girls, Tante Annie, Ut 1e, Ut 2e, Edje Hoebuhh en de presentatie van de door te breken band Altijd d’r Naast werd Fabio uitgeroepen tot de nieuwe BMR prins 2016.

IMG_6153


Zweit veur Leid

17-01-2016 heeft een select gezelschap van BMR 1 en 2 meegelopen met de Sponsorloop Zweit veur Leid. De deelnemers van BMR waren afgevaardigden van de SNS Bank.

IMG_6015


(Jeugd) Prinsen en Prinsessen BMR

Reijmerstok

Prins Storm I (Vleugels) speler E2 en Prinses Bibi I (Hogenboom) speelster Meiden E1.

timthumb.php

Teuven

Prins Dennis I (Roijen) (oud)speler BMR 3 en Prinses Laura (van Schaijk)

12507428_1714762788753079_7015018888100115815_n

Wij wensen alle prinsen en prinsessen die verbonden zijn aan BMR van harte proficiat met het uitroepen tot heersers over de carnaval. Allemaal een geweldige carnaval toegewenst!


Een van onze trouwste supporters, Etienne Troisfontaine, is al geruime tijd ernstig ziek. Namens iedereen die aan BMR verbonden is wenst het bestuur  Etienne veel sterkte en een snel herstel toe.


Nieuwe shirtsponsor BMR 3

Afgelopen zaterdag zijn de nieuwe shirts van BMR 3 uitgereikt.

RC Scooters uit Margraten is bereid gevonden om hier als sponsor voor op te treden. Namens het bestuur en alle leden van BMR willen we RC Scooters bedanken voor het nieuw aankleden van ons 3e elftal.

12241509_1086391154706791_4429567231875686333_n

12289482_1086391194706787_540367049217067335_n      12278973_1086391188040121_1424469595659501991_n      12241705_1086391148040125_5808091450314630596_n


 

Competitieregels Matrix

De matrix is een handig overzicht waarin je per categorie en klasse kunt zien welke regels en afspraken van toepassing zijn. Klik hier voor de matrix


Vijfde team van BMR terug getrokken uit de competitie

Door een structureel spelerstekort is het bestuur van BMR genoodzaakt om met onmiddellijke ingang BMR 5 uit de competitie terug te trekken. De wedstrijd  BMR 5 – Vilt 2  van zondag 27 september a.s. en alle volgende wedstrijden van dit team zijn daardoor vervallen.


Geen uitkering meer uit solidariteitsfonds van KNVB

Met ingang van dit seizoen ( 1 juli 2015) zal er bij overlijden van een KNVB-lid geen uitkering meer plaatsvinden door het solidariteitsfonds. Deze beslissing is genomen door het bestuur van de KNVB zonder de vereniging daarin te kennen. De vereniging BMR heeft richting KNVB kenbaar gemaakt dat zij deze beslissing betreuren.


BMR 1 begint de competitie met uitwedstrijd tegen Leonidas W 1 en eindigt met thuiswedstrijd tegen Heer 1.

Met de vrijgegeven nummering in Sportlinkclub en het schema van de speeldata zoals dat volgens In De Wandelgangen is komt het onderstaande speelschema tot stand.
Gestart wordt met een uitwedstrijd tegen Leonidas W 1. De laatste wedstrijd is thuis tegen Heer en de voorlaatste uit tegen Bunde.
Speelronde Datum Wedstrijd
1 6 september 2015 Leonidas W. – BMR
2 13 september 2015 BMR – Sportclub
3 20 september 2015 RKVVM – BMR
4 27 september 2015 BMR – UOW
5 4 oktober 2015 SVN – BMR
6 11 oktober 2015 BMR – SVME
7 18 oktober 2015 WDZ – BMR
8 1 november 2015 BMR – RKHBS
9 8 november 2015 Hellas – BMR
10 15 november 2015 BMR – Willem 1
11 29 november 2015 Heer – BMR
12 6 december 2015 BMR – Bunde
13 13 december 2015 BMR – SCM
14 24 januari 2016 Sportclub  – BMR
15 31 januari 2016 BMR – RKVVM
16 14 februari 2016 UOW  – BMR
17 21 februari 2016 BMR – SVN
18 6 maart 2016 SVME – BMR
19 13 maart 2016 BMR – WDZ
20 20 maart 2016 RKHBS – BMR
21 3 april 2016 BMR – Hellas
22 10 april 2016 Willem 1 – BMR
23 24 april 2016 SCM – BMR
24 1 mei 2016 BMR – Leonidas W.
25 8 mei 2016 Bunde  – BMR
26 16 mei 2016 BMR – Heer


Erelid Hub Roijen overleden

Op 7 juli is ons erelid Hub Roijen op 78-jarige leeftijd overleden. Op zaterdag 11 juli om 11.00 uur is er afscheid genomen van Hub in de aula van crematorium Walpot, Pisartlaan 8 te Eijsden. Lees meer……


BMR-spelers en scheidsrechter vrijgesproken

De spelers Roel Deckers, Martijn Retrae en Jeroen Retrae en scheidsrechter Jan Ubachs die  in staat van beschuldiging waren gesteld n.a.v. onregelmatigheden in de wedstrijd BMR 5 – SVME 5 zijn allen vrijgesproken.  Een speler van SVME 5 is voor twee wedstrijden geschorst en de doelman voor 2 jaar.


Selectie BMR

Het seizoen 2014/15 zit er al weer enige tijd op. Reeds voor het einde van het seizoen, zelfs nog voor de wedstrijden voor promotie via de nacompetitie, was de technische staf al aan het nadenken over komend seizoen. De selectie blijft in takt, ook dit jaar hebben geen spelers van het 1e en 2e team overschrijving aangevraagd naar een andere club. Iets waar we heel blij mee zijn. Daarnaast zijn we in gesprek gegaan met Mick Claessens. Mick had als aanvallende middenvelder bij VV Partij’33 het afgelopen seizoen in beide wedstrijden tegen BMR indruk gemaakt en stond  al langere tijd op het verlanglijstje van BMR. Mick heeft de jeugdopleiding van Roda JC doorlopen en als 17-jarige de overstap naar Sv Simpelveld gemaakt, vervolgens is hij teruggekeerd naar zijn geboorte- en woonplaats Mechelen om hierna de overstap te maken naar VV Partij’33. Dat het gelukt is een talentvolle speler als Mick aan de selectie toe te voegen stelt ons zeer tevreden en we heten hem van harte welkom in de BMR familie en hopen dat we een leuke tijd tegemoet gaan!

Mick
Mick Claessens

BMR 1 komend seizoen 3e klasser!

Na een zenuwslopende wedstrijd tegen Kerkrade-West 1 waarin het na 90 minuten en de verlenging nog 0-0 stond, heeft BMR 1 zich na de penalty serie verzekerd van promotie.

Bij een stand van 4-3 in het voordeel van BMR miste de aanvoerder van Kerkrade-West. Aanvoerder Paul Waterval maakte met zijn treffer vervolgens een sublieme strafschoppenserie af.

7-6-2015_BMR_promotie_3e_klass_1

11403488_10153493291346535_1575975259736080587_n

Zie hier de volledige strafschoppenserie:

Meer foto’s op http://www.luchocarreno.nl/


Hub Royen geridderd!

Op 24 april jongstleden werd ons oudste lid Hub Royen geridderd vanwege zijn vele verdiensten voor vooral Banholtia en later ook BMR. De burgemeester, een afvaardiging van onze club en zijn familie waren daarbij aanwezig. Huub genoot zichtbaar!

Dhr. Royen geridderd 24 april 2015BMR Prins 2015

Op vrijdagavond 6 februari werd weer de jaarlijkse Carnavalsavond van BMR georganiseerd. Dit jaar wederom in Cafe d’r Boemeler in Tebannet. Na een goedbezochte avond, en na een keur van artiesten werd Jorn Roijen uitgeroepen tot BMR Prins 2015.

Afbeelding1


Prinsen BMR

Matthijs Spauwen, scheidsrechter bij de lagere elftallen van BMR, is in Mheer uitgeroepen tot prins van KV de Sjravellere.

Lou Weerts, speler van BMR 1, is in Eijsden uitgeroepen tot prins van CV de Druugsjliepers.

      
Prins Lou I                                                Prins Matthijs I                                              

We wensen beide prinsen een geweldige carnaval toe!


 Jeugdprinsen BMR

Sven Bendermacher, speler van BMR D2, is in Banholt uitgeroepen tot jeugdprins van de Jeugd Boemelère.

Damien Tummers, speler van BMR E1, is in Mheer uitgeroepen tot jeugdprins van de Jeugd Sjravelerre.

Lars Hupperichs, speler van BMR E1, is in Reijmerstok uitgeroepen tot jeugdprins van de Durchduujerkes. Hij vormt het jeugdprinsenpaar samen met zijn tweelingzus Zoë.

            durchduujerkes 2015 prins en prinses
Prins Sven I                                     Prins Damiën I                                  Prins Lars I en Prinses Zoë I

We wensen alle prinsen een geweldige carnaval toe!


BMR door met trainersstaf

Met veel genoegen deelt het bestuur mede dat hoofdtrainer Patrick Dohmen en BMR de huidige verbintenis met 1 jaar zullen verlengen.

Patrick heeft dit seizoen een goed vervolg gegeven aan de voorgaande seizoenen. BMR is zeer enthousiast over de manier waarop Patrick het trainerschap met passie invult. BMR gaat dan ook graag voor volgende seizoen de samenwerking aan. Patrick zal voor het 5e seizoen hoofdtrainer van BMR zijn. Hij zal ondersteund worden door Denis Osmic, die op zijn plaats Jos Delaheye vervangt.

1239375_340135319455131_2015681011_n

Patrick gaat het trainerschap bij BMR combineren met de opleiding voor Trainer Coach 1.

Tevens blijven de huidige trainers van de overige elftallen ook komend seizoen verbonden aan hun elftal. Dat wil zeggen dat zowel Dave Schmitz (2e elftal) als ook Nico Steijns (3e, 4e en 5e elftal) nog minimaal een jaar voor de groep staan.


Flessenactie BMR

Op 2-1-2015 werd in Reijmerstok en Terlinden weer de statiegeld flessenactie gehouden door de jeugdspelers uit Reijmerstok van BMR.
De jeugd werd hierbij geholpen door veteranen en enkele A spelers.
Nadat alle flessen op de accommodatie in Reijmerstok waren verzameld werd iedereen getrakteerd op (zelfgemaakte) frieten en frikadellen. Alles weer bereid en gebakken door Frans Canisius.
De aardappels voor de frieten werden zoals elk jaar gesponsord door fam. Lacroix van Puthof.
Nadat de buiken gevuld waren konden de jeugdspelers nog een tijdje voetballen terwijl de volwassenen de flessen sorteerden en naar de desbetreffende winkels brachten.
Graag bedanken we de inwoners voor hun gave d.m.v. flessen en/of contant geld.

10405435_876038025761150_745462384766005111_n


Nieuwe tenue’s A-Jeugd

Donderdag 8 januari jongstleden vond de nieuwjaarsborrel plaats. Tijdens deze avond werd Verkeersschool Maurice Ramaekers voor gesteld als de nieuwe tenuesponsor voor de A1, een elftal samengesteld uit spelers van BMR en SCN´14
Dit team staat er dank zij Maurice weer prima op!!!!

10684_882436071788012_1919085502943879647_n