Wedstrijdverslagen BMR 1

Selectie     Competitiegegevens     Wedstrijdverslagen     Topscorers

Wedstrijdverslagen 2017-2018

Wedstrijdverslagen 2016-2017

BMR 1 – Voerendaal 1 2-4 (2-1) (14 mei 2017)

BMR 1 verliest laatste thuiswedstrijd

BMR 1 kwam op een 1-0 voorsprong door een benutte strafschop van Rik Caelen. De bezoekers herpakten zich en wisten de gelijkmaker te scoren. Al vrij snel zorgde Rik Caelen met een magnifieke, Robben-achtige actie voor de 2-1. Dit was ook de ruststand. Voerendaal kwam op gelijke hoogte toen een harde voorzet door een verdediger van BMR achter de eigen doelman werd gewerkt. De bezoekers kwamen zelfs op voorsprong toen een hoge bal binnen gekopt werd. Met veel moeite wist Voerendaal deze voorsprong te behouden. In de slotseconde werd nog de 2-4 gescoord. Voerendaal is naast Sportclub en Hellas de derde ploeg waartegen BMR geen enkel punt heeft gepakt in het nu afgelopen seizoen.

Leonidas Wolder 1 – BMR 1 1-1 (0-1) (7 mei 2017)

BMR 1 verlengt verblijf in derde klasse

Het vlaggenschip van BMR heeft vandaag een punt behaald in de uitwedstrijd tegen Leonidas Wolder en daarmee het verblijf in de derde klasse met één jaar verlengd.

Door een zwaar ongeval kon de vaste doelman Erik Mingels vandaag niet erbij zijn. Vanaf deze plaats wensen wij hem een spoedig herstel toe. Joel Vandeberg mocht nu plaats nemen onder de lat. In de voorhoede ontbrak ook goalgetter Jorn Roijen vanwege studie.

In de eerste helft kwam BMR op een 0-1 voorsprong dankzij een doelpunt van Patrick Kleijnen. Na 20 minuten spelen in de tweede helft scoorde de thuisclub de gelijkmaker. Vanaf dat moment ging Leonidas Wolder vol voor de winst. Bij BMR moesten vervolgens de vaste waarden Davy Weusten, Chris Bessems en Rik Caelen noodgedwongen uitvallen. Hun plaatsen werden ingenomen door Jorn Bruijnzeels, Philipe Bastings en Kay Cruts. Er volgde een belegering van het doel van BMR. Met kunst en vliegwerk, veel geluk maar vooral met veel inzet wisten de rood-blauwen een achterstand te voorkomen. Drie minuten voor het einde leek het alsnog mis te gaan. Joel Vandeberg bekroonde zijn prima optreden in deze wedstrijd echter met een prachtige redding en zorgde zo ervoor dat BMR  één punt mee naar huis kon nemen. Dit was voldoende om het verblijf in de derde klasse met tenminste één jaar te verlengen.

BMR 1 – Simpelveld 1 0-4 (30 april 2017)

BMR 1 kansloos tegen Simpelveld 1

BMR 1 – Leonidas Wolder 1  4-1 (1-0) (25 april 2017)

Op 6 april werd deze wedstrijd bij een 1-0 stand na vijftig minuten gestaakt omdat de lichtinstallatie uitviel. In het restant van 40 minuten wist de thuisclub nog drie doelpunten te maken. Deze kwamen op naam van Rik Caelen (2-0), Brian v.d. Putten (3-1) en Chris Bessems (4-1). De bezoekers uit Wolder redde de eer door tegen te scoren. BMR 1 komt hierdoor op de vijfde plaats te staan.

SCM 1 – BMR 1 3-2 (23 april 2017)

De thuisclub stond bij rust op een 2-0 voorsprong door twee doelpunten van Marco Willems. In de tweede heftl zorgde Jorn Roijen met twee treffers voor de 2-2. Het derde doelpunt van Marco Willems leverde SCM uiteindelijk de drie punten op.

SVN 1 – BMR 1 3-0 (17 april 2017)

BMR verliest van nieuwe koploper.

BMR 1 – Langeberg 1 3-0  (1-0) ( 15 april 2017)

Langeberg ook de tweede keer verslagen

Ook bij de tweede confrontatie met de mannen van Langeberg heeft BMR 1 aan het langste eind getrokken. Door een 3-0 overwinning heeft ook het doelsaldo een beter aanzien gekregen. Bij rust stond de thuisclub op een 1-0 voorsprong door een penalty die door Rik Caelen benut werd. In de tweede helft zorgden Demi Cruts en Jorn Roijen voor de 2-0 en 3-0. Door de goede resultaten van de laatste weken is BMR zeker van direct klassenbehoud. De kans dat zij nog nacompetitie moeten spelen voor indirecte degradatie is ook zeer klein geworden. Gelet op het resterend programma kan BMR zelfs nog gaan meespelen om de derde periodetitel.

 

BMR 1 – Schimmert 1 2-0 (13 april 2017)

BMR 1 bindt ook Schimmert aan zegekar

BMR 1 heeft met 2-0 van nummer laatst Schimmert 1 gewonnen en daarmee een goede stap gezet op weg naar direct klassenbehoud. Doelpuntenmakers: 1-0 B.v.d. Putten, 2-0 Chris Bessems.

 

SVME 1 – BMR 1 0-3 (0-1) (9 april 2017)

Belangrijke overwinning van BMR 1 in Mariadorp

Na eerder in Mheer al gewonnen te hebben van SVME was BMR 1 ook te sterk bij de confrontatie in Mariadorp. In de eerste helft was SVME de betere ploeg. Het was echter BMR dat bij de eerste echte goede aanval via Jorn Roijen na ongeveer twintig minuten op een 0-1 voorsprong kwam.

In de tweede helft had SVME niks meer in te brengen. BMR was conditioneel sterker en overliep de groen-witten. Het overwicht werd tot uitdrukking gebracht door de 0-2 van wederom Jorn Roijen en de 0-3 van Rik Caelen.

BMR 1 – Leonidas Wolder 1 1-0 ( 6 april 2017) gest. na 50 minuten

De eerste ontmoeting met Leonidas in het seizoen 2016-2017 is na 50 minuten noodgedwongen gestaakt door het uitvallen van de lichtinstallatie. De thuisclub leidde op dat moment met 1-0 dankzij een doelpunt van Jorn Roijen, gescoord na 12 minuten. BMR was de betere ploeg en had op basis van de kansen al op een grotere voorsprong moeten staan.

De wedstrijd zal uitgespeeld worden op 27 april a.s.

BMR 1 – Hellas 1 1-4 (2 april 2107)

Zeer zwak BMR verliest met ruime cijfers

Hellas blijft voor BMR een zeer moeilijk te bestrijden tegenstander. Ook nu werd er kansloos verloren. Het enige doelpunt voor BMR werd gescoord door Rik Caelen.

 

Sportclub ’25 1 – BMR 1 1-0 (1-0) ( 26 maart 2017)

BMR 1 verliest nipt van koploper

BMR 1 heeft met het kleinst mogelijke verschil verloren van koploper Sportclub “25. BMR 1 speelde niet slecht maar moest met lege handen huiswaarts keren.

RKVVM 1 – BMR 1 1-3 (1-1)(12 maart 2017)

Gelukkige winst voor BMR 1 in derby tegen RKVVM 1

De wedstrijd lijkt slecht te beginnen voor BMR want na acht minuten moet Chris Bessems al geblesseerd uitvallen. Kay Cruts neemt zijn plaats in en geeft na vijf minuten al zijn visitekaartje af. Een als voorzet bedoeld schot van hem belandt pardoes in het doel: 0-1. Vijf minuten voor rust krijgt de thuisclub een cadeautje van de scheidsrechter. Uit een penalty wordt de 1-1 gescoord. In de tweede helft gaat RKVVM meer aanvallen waardoor er ruimte komt voor de aanvallers van BMR. In de 78ste minuut geeft Jos Simonis op links een lange bal op Rik Caelen. Deze speelt zich vrij en geeft de bal over de grond voor aan Jorn Roijen die de 1-2 scoort. In de laatste minuut bepaalt Rik Caelen via een prachtige passeeractie de eindstand op 1-3.

BMR boekt een gelukkige maar zeer belangrijke overwinning.

Heksenberg 1 – BMR 1 2-0 (0-0) (19 februari 2017)

Laatste 10 minuten fataal voor BMR 1

Het vlaggenschip van BMR 1 heeft helaas geen vervolg kunnen geven aan de goede prestatie tegen FC Kerkrade-West. Tot 10 minuten voor tijd leek het erop dat BMR een punt mee naar huis kon nemen hetgeen op dat moment ook verdiend zou zijn geweest. Een foutje in de achterhoede leidde echter tot de 1-0. Het tweede tegendoelpunt viel in de 91-ste minuut. Het is zaak om de komende thuiswedstrijd tegen Leonidas Wolder 1 niet te verliezen.

 

BMR 1 – FC Kerkrade West 1 5-1  (3-0) 10 februari 2017

Strijdvaardig BMR 1 boekt grote overwinning

Vanwege de herenzitting op 12 februari in Mheer was BMR met tegenstander FC Kerkrade West overeen gekomen om hun onderlinge confrontatie al op vrijdagavond 10 februari te doen plaatsvinden.

Bij BMR ontbraken Paul Waterval en Luc van Neer.

Na 15 minuten gaat Rik Caelen door op een bal die iedereen als verloren beschouwt. De rechtsback van de bezoekers verspeelt echter de bal. Rik geeft de bal over de grond voor op Jorn Roijen die hem via de binnenkant van de paal binnen tikt. De bezoekers krijgen vervolgens enkele kleine kansjes maar het is Jorn Roijen die in de dertigste minuut de 2-0 scoort na een dieptepass van Davy Weusten.

Twee minuten voor de rust gaat Rik Caelen goed door op rechts. Na een Robben-achtige actie schiet hij de bal hoog in de kruising.

In het begin van de tweede helft scoort Kerkrade West de 3-1 maar het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel.

Toch komen de bezoekers op 3-1. De doelman van BMR wordt hierbij “aangestoten” maar de goed leidende scheidsrechter ziet er geen overtreding in.

BMR pakt de draad weer op. Het is Rik Caelen die met een mooie bal over de keeper de 4-1 scoort.

Bart Bendermacher bepaalt uiteindelijk met een prachtige actie de eindstand op 5-1.

In een sportieve wedstrijd heeft de thuisclub een belangrijke overwinning geboekt en de afstand tot de directe degradatieplaatsen verder vergroot

 

Voerendaal 1 – BMR 1 4-1 (3-0) 11 december 2017

De eerste helft was Voerendaal oppermachtig en liet goed verzorgd veldspel zien. BMR daarentegen begon heel slap , geen inzet, slechte dekking zodat het al heel snel 3-0 stond voor Voerendaal, dat de verkregen kansen goed benutte. Met deze stand ging men de rust in.

De tweede helft begon BMR fanatiek en was veel sterker dan Voerendaal dat begon te verdedigen. Voerendaal stond sterk onder druk en het was dan ook zeer verdiend dat BMR via Kai Cruts de 1-3 maakte. Helaas voor BMR werden de verkregen kansen niet benut en stond de lat ook een doelpunt in de weg want anders was het 3-2 geworden en was Voerendaal niet zeker van de zege. Na ongeveer een half uur in de tweede helft begon Voerendaal zich aan de druk te ontworstelen en  bij een uitval werd er 4-1 gescoord. Ook daarna verkreeg Voerendaal nog wat kansjes maar de wedstrijd was gespeeld.

De eerst volgende wedstrijd, thuis tegen Leonidas Wolder 1 staat pas op 22 januari 2017 op het programma.

 

Simpelveld 1 – BMR 1 0-0 (0-0) (27 november 2016)

 

BMR 1 – SCM 1 3-1 (1-1) (13 november 2016)

Belangrijke overwinning voor vlaggenschip van BMR

In de zesde thuiswedstrijd is fusieclub Standaard-Caberg-Maastricht (SCM) vandaag de tegenstander van BMR 1.

In de eerste twintig minuten komt de thuisclub er helemaal niet aan te pas. De bezoekers helpen enkele prima kansen om zeep. Door goed te verdedigen, prima keeperswerk, de paal en veel geluk blijft het 0-0.

BMR komt zelfs vijf minuten voor de pauze op voorsprong als Chris Bessems een afgemeten voorzet van links van Rik Caelen bij de tweede paal binnen schiet.

Het wordt nog voor de pauze 1-1. Een verdediger van BMR maakt een sliding maar raakt de speler van SCM niet. De scheidsrechter kent echter een penalty toe die omgezet wordt in een doelpunt.

In de tweede helft tapt de thuisclub uit een ander vaatje en geeft de tegenstander een lesje in effectiviteit. Eerst maakt Jorn Roijen met een schot de 2-1. De wedstrijd wordt beslist als Davy Weusten de 3-1 scoort. Bij deze actie ontvangt Chris Bessems de bal van Patrick Kleijnen. Hij speelt de bal naar Davy Weusten die aan de andere kant van het veld helemaal vrij staat en de bal via de binnenkant paal in het doel schiet.

Op basis van de tweede helft is de overwinning verdient. BMR voegt drie belangrijke punten aan het totaal toe. Er is nu één week rust waarna de uitwedstrijd tegen Simpelveld 1 op het programma staat. Dit team snakt naar een overwinning. BMR is dus gewaarschuwd.

BMR 1 – RKVVM 1 2-2 (0-1) (6 november 2016)

Spannende derby tegen RKVVM 1 eindigt in gelijkspel

BMR 1 treedt vandaag aan tegen RKVVM 1. Bij een overwinning kan het gat met de gasten uit Margraten vergroot worden tot vijf punten.

In de eerste twintig minuten domineert RKVVM. Doelman Erik Mingels weet met sublieme reddingen zijn doel schoon te houden. Na 12 minuten is hij echter kansloos als de bal na twee keer te hebben tegengehouden weer ingeschoten wordt.

Kort hierna moeten twee belangrijke spelers van RKVVM wegens blessures gewisseld worden. BMR profiteert van deze aderlating en is nu beter dan de bezoekers. Er komen kansen voor Paul Waterval en Davy Weusten. Nu is het de doelman van RKVVM die met prachtige reddingen de gelijkmaker voorkomt.

In de rust wordt Erik Steijns gewisseld voor Luc van Neer. BMR blijft de betere ploeg. Jorn Roijen krijgt diverse kansen maar steeds voorkomt de keeper een tegentreffer.

Als Brian v.d. Putten bij een vrije trap de bal terug kopt op Jorn Roijen weet deze met een kopbal de 1-1 te scoren. Door het overwicht van BMR is het nu wachten op de 2-1.

Met nog tien minuten te spelen profiteren de bezoekers echter maximaal van een verdedigingsfoutje van BMR en scoort Noël Mingels de 1-2.

BMR is even van slag maar herpakt zich al snel. Twee minuten in blessuretijd krijgt BMR een hoekschop waaruit Patrick Kleijnen met een kopbal de 2-2 maakt. Als BMR even later nog een vrije trap mag nemen hopen alle BMR-supporters op een herhaling van de successen tegen Heksenberg. Het schot van Rik Caelen is echter niet hard genoeg om de doelman te verschalken.

De wedstrijd eindigt in een 2-2 gelijkspel waarmee beide ploegen tevreden kunnen zijn. Een schouderklopje is er ook voor de scheidsrechter die een prima wedstrijd heeft gefloten.

Hellas 1 – BMR 1 2-1 (0-0) (30 oktober 2016)

BMR verliest in  slotminuten

BMR 1 gaat vandaag op bezoek bij fusieclub Hellas uit Klimmen-Ransdaal. In het vorig seizoen heeft BMR deze uitwedstrijd met 0-5 verloren.

In de eerste helft laat Hellas het beste spel zien maar is BMR gevaarlijker. De beste kans is voor Jorn Roijen. Hij omspeelt de keeper maar helaas wordt zijn bal van de doellijn getrapt.

In de tweede helft komt de thuisclub op een verdiende 1-0 voorsprong via een afstandsschot. BMR wordt wakker geschud en 10 minuten later zorgt Rik Caelen voor de gelijkmaker. Er spelen zich vervolgens hachelijke taferelen af voor beide doelen. Hellas viert de druk op. BMR verdedigt met hand en tand en krijgt zelf ook enkele goede kansen. Met nog twee minuten te spelen krijgt BMR een hoekschop. De bal wordt weggewerkt. Hellas zet een aanval op. In eerste instantie weet de keeper van BMR nog redding te brengen  maar tegen een schot vanaf ongeveer 20 meter is hij kansloos.  BMR verliest met 2-1. Een gelijkspel was een betere afspiegeling van de verhoudingen geweest.  BMR heeft echter goed gespeeld tegen een fysiek en conditioneel sterke tegenstander. A.s. zondag wacht de derby tegen RKVVM. Een overwinning tegen de rood-witten uit Margraten zal de nederlaag tegen Hellas snel doen vergeten.

BMR 1 – DVO 1 (beker) 1-3 (0-1) (23 oktober 2016)

BMR 1 verliest van DVO 1

BMR 1 ontvangt vandaag DVO 1 uit Overhoven-Sittard. Dit team speelt in de derde klasse B en is na zeven wedstrijden nog steeds ongeslagen.
In het begin zijn de gasten beter dan BMR en na 10 minuten is de doelman van BMR kansloos tegen een lage schuiver. BMR kan er aanvallend weinig tegen over stellen. Vrij vroeg in de tweede helft vergroot DVO de voorsprong. Patrick Kleijnen zorgt vervolgens dat er weer hoop komt bij de thuisclub door de 1-2 te scoren. Omdat Jos Simonis verzuimt de gelijkmaker te scoren blijft het lang spannend. Vlak voor tijd leidt een diepe bal van de gasten een aanval in waaruit de 1-3 valt. Dit is ook de eindstand.
BMR 1 kan zich nu volledig op de competitie richten. Komende zondag wacht Hellas en tegen deze tegenstander heeft de thuisclub nog iets recht te zetten.

BMR 1 – SVME 1 3-2 (0-0) ( 16 oktober 2016)

BMR 1 wint  weer in blessuretijd

BMR 1 boekte in de uitwedstrijd tegen Schimmert een zeer gelukkige overwinning. Vandaag komt SVME uit Mariadorp op bezoek. Dit team heeft pas 4 punten. Bij een overwinning kan BMR de kloof vergroten tot 7 punten.

In de eerste helft gebeurt er maar weinig waardoor de ruststand 0-0 is. Na de pauze opent Jorn Roijen de score. Ook het tweede doelpunt wordt door Jorn gescoord.

De tegentreffer van SVME valt uit een eigen doelpunt als de bal bij een verre uitgooi van SVME ongelukkig via een BMR-verdediger in het doel verdwijnt.

In blessuretijd komen de gasten op gelijke hoogte. Ook nu wordt de bal door een BMR-speler nog beroerd voordat hij in het doel gaat.  Na de aftrap trekt BMR nog een keer ten aanval. Jorn passeert twee spelers en schiet vervolgens op goal. De bal wordt nog aangeraakt door een SVME-speler waardoor de keeper kansloos is. Daarmee zorgt Jorn met een hattrick dat de drie punten “op de berg” blijven.

De komende week staat er een bekerwedstrijd tegen derde klasser DVO uit Overhoven-Sittard op het spel. De geblesseerde spelers hebben daardoor een weekje langer rust.

 

Schimmert 1 – BMR 1 1-2 (0-1) ( 9 oktober 2016)

Gelukkige maar zeer belangrijke overwinning voor BMR 1

Na een kansloze 0-5 nederlaag tegen het ongeslagen Sportclub moet BMR 1 het vandaag opnemen tegen promovendus Schimmert. Dit team heeft nog geen enkel punt verzameld.

Onderschatting is het grootste gevaar voor de rood-blauwen.

Bij BMR ontbreekt de belangrijke aanvaller Rik Caelen vanwege een blessure.

In de eerste helft krijgen beide teams maar weinig kansen. Schimmert  speelt op de counter en is gevaarlijker. Een bal van de thuisclub komt via de onderkant van de lat uit het doel. Ongeveer 10 minuten voor de rust maakt Kai Cruts met een mooi schot vanaf de punt van de zestienmeter de 0-1.

In de tweede minuut na de pauze komt de thuisclub op gelijke hoogte. BMR krijgt vervolgens nog een tegenvaller te incasseren als Paul Waterval wegens een enkelblessure moet uitvallen. Schimmert blijft de lange bal hanteren en krijgt diverse goede kansen. Men faalt echter zelf in de afwerking of vindt de doelman van BMR op hun weg.

Iedereen heeft zich al verzoend met een gelijkspel. Dit zou ook een terechte uitslag zijn.

Het venijn zit hem echter in de blessuretijd. BMR krijgt een corner. Patrick Kleijnen wordt neer getrokken maar de scheidsrechter ziet er geen overtreding in. Er volgt een tweede corner die getrapt wordt door Davy Weusten. De mee opgekomen Brian v.d. Putten kopt de bal aan de eerste paal in het doel.

In de twee minuten die er daarna nog gespeeld worden kan Schimmert niet meer scoren. BMR boekt een gelukkige maar zeer belangrijke overwinning.

BMR 1 – Sportclub 1 0-5 (0-3) ( 2 oktober 2016)

Grote nederlaag van BMR 1

Het ongeslagen Sportclub ’25 komt vandaag op bezoek bij BMR. Bij de thuisclub ontbreken Luc van Neer en Rik Caelen door blessures.

BMR begint niet goed aan de wedstrijd. Na 7 minuten valt de 0-1. In de 28ste minuut wordt de voorsprong uitgebreid tot 0-2. Net voor de rust scoren de bezoekers  ook de 0-3. In de tweede helft komt BMR er ook niet aan de pas. Ongeveer 10 minuten voor tijd benut Sportclub een terecht gegeven penalty. Twee minuten voor tijd wordt de eindstand op 0-5 bepaald.

BMR heeft geen echte kansen gehad en is de terechte verliezer.

Helaas heeft BMR ook nu weer een aantal onnodige gele kaarten geïncasseerd. Deze kunnen de club later nog gaan opbreken.

De volgende tegenstander is Schimmert. Dit team heeft nog niet gewonnen. BMR moet echter waken voor onderschatting.

BMR 1 – Heksenberg 1 2-2 (0-1) (25 september 2016)

Keeper houdt BMR 1 in de wedstrijd

BMR 1 ontvangt vandaag Heksenberg 1. Deze ploeg is nog ongeslagen. De thuisclub heeft iets recht te zetten na het collectieve falen in de wedstrijd tegen FC Kerkrade West.

De bezoekers zijn in het begin van de wedstrijd beter dan BMR en komen op een verdiende 0-1 voorsprong. Na 26 minuten krijgt Heksenberg een penalty. De ingeschoten bal is echter een prooi voor doelman Erik Mingels. In de 39ste minuut verspeelt Heksenberg de bal. De toeschouwers zien hoe Jorn Roijen alleen op de keeper af kan gaan. Helaas speelt hij de bal iets te ver voor zich uit waardoor de gelijkmaker uitblijft.

In de rust maakt Jos Simonis plaats voor Luc van Neer. Na twee minuten spelen in de tweede helft maakt Luc geheel onnodig een zware overtreding waardoor de scheidsrechter voor de tweede keer fluit voor een penalty voor de bezoekers.

Ook nu weet de doelman van BMR de bal te stoppen. De thuisclub krijgt vervolgens kort achter elkaar diverse hoekschoppen die echter niks opleveren.

In de 65ste minuut mag BMR een directe vrije trap nemen. Demi Cruts stapt over de bal en Rik Caelen schiet vervolgens met uiterste precisie de bal langs de muur en buiten bereik van de doelman in het doel: 1-1.

Helaas moet Rik niet lang daarna wegens een blessure uitvallen. Zijn plaats wordt ingenomen door Kay Cruts. In de verdediging wordt ook gewisseld: Erik Steijns valt in voor Koen  Custers.

In de 87ste minuut wordt de verdediging van BMR uitgespeeld en komen de bezoekers weer op voorsprong.

Ruim in de blessuretijd krijgt de thuisclub een vrije trap na een handsbal van een Heksenbergspeler.

Aanvoerder Paul Waterval schiet de bal keihard op het doel. De bal wordt door de keeper bij de paal weggetikt en komt in de voeten van Davy Weusten. Diens schot wordt gepareerd door de keeper maar deze is kansloos als Demi Cruts de rebound hoog in het doel schiet.

Kort daarna fluit de scheidsrechter af.

BMR is blijven geloven in eigen kunnen en dit heeft geresulteerd in een zwaar bevochten gelijkspel. Het team als geheel krijgt hiervoor een compliment.

Een bijzonder compliment is er voor doelman Erik Mingels. Door twee strafschoppen te stoppen heeft hij ervoor gezorgd dat BMR nooit op een onoverbrugbare achterstand is gekomen.

FC Kerkrade-West 1 – BMR 1 2-1 (2-0) (18 september 2016)

BMR 1 lijdt eerste nederlaag

BMR 1 gaat vandaag op bezoek bij FC Kerkrade-West. Deze ploeg staat punt gelijk met BMR. In het seizoen 2014-2015 wist BMR na strafschoppen te winnen van dit team waardoor BMR promoveerde naar de derde klasse. In het afgelopen seizoen lukte het de gastgevers ook om te promoveren.

De wedstrijd begint gezapig. De thuisclub krijgt diverse kansen maar er valt geen doelpunt.

Na ongeveer 12 minuten spelen verliest BMR de bal in de opbouw. Hierdoor komt de linksbuiten van Kerkrade-West helemaal vrij voor de keeper en maakt de 1-0.

Niet lang hierna valt Paul Waterval in voor Erik Steijns.

Een minuut voor de rust reageert de achterhoede van BMR niet goed op een dieptepass van de tegenstander en valt de 2-0.

In het begin van de tweede helft weet de licht geblesseerde doelman van BMR met twee prachtige reddingen een grotere achterstand te voorkomen.

Na een blessure van een speler van de thuisclub brengt Jorn Roijen de bal weer in het spel. Niet duidelijk is of de doelman de bal heeft aangeraakt als deze vervolgens door Jorn  in het doel geschoten wordt.

De scheidsrechter keurt het doelpunt af omdat volgens hem de bal niet door de tegenpartij is aangeraakt.

Na 67 minuten krijgt BMR een strafschop na een overtreding op Rik Caelen. Rik zelf zorgt voor de 2-1.

BMR zet de tegenstander onder druk maar weet geen goede kansen te creëren.  De counters van de gastgevers zijn gevaarlijker maar resulteren ook niet in een doelpunt.

Het blijft spannend tot het laatste fluitsignaal. In de stand komt geen verandering meer.

BMR loopt tegen de eerste nederlaag aan. Dit kan gebeuren. Wat zorgen baart is dat niemand van het team zijn normale niveau haalde.

In de komende twee thuiswedstrijden ontvangt BMR de kampioenskandidaten Heksenberg en Sportclub.  Er dient dan uit een ander vaatje getapt te worden.

 

BMR 1 – SVN 1 1-1 (1-0) (11 september 2016)

BMR 1 de dupe van dubieuze beslissingen

BMR 1 ontvangt vandaag SVN 1. Deze ploeg heeft haar visitekaartje afgegeven door in de eerste competitiewedstrijd met 4-1 te winnen van RKVVM 1. Routinier en vaste aanvoerder Paul Waterval ontbreekt bij de thuisclub. Brian v.d. Putten start daardoor in de basis.

Na zeven minuten mag Rik Caelen een vrije trap nemen na een overtreding op Jorn Roijen. De bal wordt weggewerkt door de defensie van SVN en komt bij Luc van Neer. Diens hard schot gaat echter naast.

Luc is ongewild ook de hoofdrolspeler in een klucht die zich even later ontrolt. Na een overtreding  dient Luc behandeld te worden voor een blessure. De scheidsrechter laat toe dat dit op het veld gebeurt terwijl hij zou moeten weten dat dit niet conform de nieuwe regels is. Als Luc vervolgens met de verzorgster meeloopt naar de dug-out en daarna het veld weer inloopt toont de scheidsrechter hem geel. Helaas zal dit niet de laatste keer zijn dat de scheidsrechter een foutieve beslissing neemt.

De bezoekers krijgen pas de eerste echte kans na 20 minuten spelen. Het schot gaat echter  naast het doel. Davy Weusten kan even later opstomen richting doel en uithalen voor een schot dat helaas hard over gaat. Demi Cruts heeft ook pech als hij de bal uit een vrije trap van Chris Bessems net naast kopt.

Na 28 minuten ziet het publiek een mooie aanval van SVN over diverse schijven. Luc van Neer weet redding te brengen ten koste van een corner. Ook Erik Steijns zorgt even later door een sliding dat een tegentreffer uitblijft. In de 34ste minuut mag Rik Calen een vrije trap nemen na een overtreding op Demi Cruts. De gastendoelman kan de bal niet klem krijgen waardoor Davy Weusten vanaf 5 meter kan schieten. Helaas gaat de bal naast het doel.

SVN komt beter in het spel en de thuisclub ontsnapt twee keer aan een achterstand. Vijf minuten voor rust wordt Jorn Roijen onderuit gehaald in het zestienmetergebied. De scheidsrechter ziet er geen overtreding in. Gelukkig komt er gerechtigheid als Patrick Kleijnen de bal vervolgens uit de toegekende corner binnen kopt.

Tot de rust zijn er nog kansen voor Demi en Rik. De laatste kan bij een snelle uitval net niet de bal over de keeper wippen.

In het begin van de tweede helft is SVN iets sterker. De keeper van BMR kan in de 66ste minuut met een prachtige redding de gelijkmaker voorkomen door een hard schot tot corner te verwerken. Een minuut later resulteert een vrije trap van Davy Weusten in een corner die niks oplevert.

In de 70ste minuut vangt de doelman van BMR de bal op. Bij deze actie raakt hij een speler van SVN die theatraal ter aarde stort. De scheidsrechter ziet hier een penalty in en geeft de doelman een gele kaart. SVN laat zich dit presentje niet ontnemen en maakt de gelijkmaker.

BMR gaat niet bij de pakken neerzitten. De beste kans op de 2-1 is er voor uitblinker Patrick Kleijnen. Diens kopbal treft echter geen doel. Na 85 minuten heeft BMR het geluk aan zijn zijde als een schot van een SVN-speler via de binnenkant van de paal weer uit het doel komt. In dezelfde minuut kent de scheidsrechter een dubieuze vrije trap toe aan de bezoekers. Deze gaat echter langs het doel.

In de tegenaanval wordt Jorn Roijen overduidelijk binnen de zestienmeter onderuit geschoffeld. De scheidsrechter drukt nu helemaal een stempel op de wedstrijd door aan te geven dat de overtreding buiten het strafschopgebied heeft plaatsgevonden. De toegekende vrije trap levert niks op.

Er vallen geen doelpunten meer maar de scheidsrechter meent de kritiek op zijn zeer zwakke optreden te moeten bestraffen met enkele gele kaarten.

De mannen van BMR hebben laten zien dat ze voor niemand bang hoeven te zijn. Van bepaalde krachten is echter niet te winnen en dat is bepaald geen schande.

Langeberg 1 – BMR 1 1-2 (0-0) (4 september 2016)

BMR 1 begint nieuwe competitie met uitoverwinning

Het vlaggenschip van BMR heeft de goede prestaties in de beker een vervolg gegeven door de eerste competitiewedstrijd te winnen. In Brunssum werd er met 1-2 gewonnen van s.v. Langeberg. Dit team speelde het vorig seizoen nog in de tweede klasse.

In de eerste helft is BMR de betere ploeg. Tot driemaal toe komt er een speler van BMR alleen voor de keeper. Twee keer betreft het Davy Weusten. Bij een van beide keren wordt Davy echter zodanig hard onderuitgehaald dat hij geblesseerd het veld moet verlaten. Kay Cruts neemt zijn plaats in. De scheidsrechter ziet er echter geen strafschop in. Een keer is het Jorn Roijen die de keeper al gepasseerd is maar de bal toch niet in het doel krijgt.

Bij rust is het 0-0. Het is Rik Caelen die de score opent. Paul Waterval geeft een lange bal op Rik. Deze loopt zijn directe tegenstander eruit, kapt de keeper uit en scoort beheerst de 0-1. Ook bij het tweede doelpunt is Rik betrokken. Hij passeert drie mensen en geeft de bal aan Demi die de bal met buitenkant rechts in het doel schiet.

Erik Steijns, die terug kan zien op een prima debuut, maakt nu plaats voor Brian v.d. Putten. Luc van Neer, die uitstekend gespeeld heeft valt ook uit. Jos Simonis komt erin.

Met nog 10 minuten te spelen gaat Rik weer door. Hij biedt Jos Simonis een niet te missen kans. Het schot van Jos gaat echter over het lege doel.

In de 85ste minuut krijgt de thuisclub een vrije trap die binnenkant paal erin gaat. Verder laat BMR het echter niet komen waardoor de eerste drie punten binnen zijn.

Tegenstander Langeberg zal niet hoog eindigen. Komende zondag komt SVN op bezoek. Deze ploeg heeft RKVVM verslagen met 4-1 en is een van de titelkandidaten.


 

BMR 1 bekert verder

Het eerst team van BMR had de drie oefenwedstrijden tegen RKHSV 1, RKASV 1 en Vijlen 1 alle drie gewonnen.

In de bekercompetitie is deze goede lijn vastgehouden. De eerste wedstrijd uit tegen SCG 1 eindigt in een 1-5 overwinning. Een mix van spelers van BMR 1, 2 en 3 komt door Pim Schalkwijk op een 0-1 voorsprong. De thuisclub maakt gelijk maar nog voor rust weet Philipe Bastings met twee doelpunten de stand op 1-3 te brengen. Jorn Roijen scoort de 1-4 waarna Rik Caelen uit een directe vrije trap de eindstand op 1-5 bepaalt. De uitslag had nog veel hoger kunnen uitvallen als de kansen beter benut waren geworden.

De thuiswedstrijd tegen Zwart-Wit ’19 1 eindigt in 2-0. Bij rust staat het 0-0. Patrick Kleijnen zorgt via twee bijzondere doelpunten dat BMR aan de leiding komt in de bekerpoule.

SNC’14 1 is de laatste tegenstander in de bekerpoule. BMR heeft aan een gelijkspel voldoende om door te gaan naar de volgende ronde. In het begin van de wedstrijd krijgt de thuisclub veel kansen maar de uitstekende doelman van SNC’14 behoedt zijn club voor een achterstand. Als Patrick Kleijnen met een uiterste krachtsinspanning de bal weet binnen te houden en voor het doel te brengen is de keeper echter kansloos tegen een geplaatst schot van Demi Cruts. Jorn Roijen zorgt voor de 2-0. Dit lijkt ook de ruststand te worden maar door slecht verdedigen kunnen de bezoekers bij de eerste echte kans een doelpunt scoren.

In de tweede helft krijgt de gastendoelman een schot van Davy Weusten niet onder controle en is Philipe Bastings er als de kippen bij om de 3-1 te scoren. Het slotakkoord wordt verzorgd door Patrick Kleijnen die zijn goede spel beloond ziet met de 4-1.

BMR 1 eindigt ongeslagen op de eerste plaats in de poule en gaat door naar de volgende bekerronde.


Wedstrijdverslagen 2015-2016

BMR 1 – Heer 1 1-2 (1-1) (16 mei 2016)

BMR 1 geeft goed partij aan Heer 1

Het vlaggenschip van BMR ontvangt vandaag Heer 1. Dit team heeft voldoende aan één punt om kampioen te worden. In het seizoen 2014-2015 viel de beslissing ook op de laatste speeldag. Dankzij het omkopen van Bunde 1 door Heer ging het kampioenschap aan BMR voorbij en mocht Heer zich kampioen noemen. Vandaag valt er niks om te kopen. Bij BMR 1 ontbreken Luc van Neer en Aanvoerder Paul Waterval. Guido Martinussen verdedigt het doel van BMR.

De thuisclub komt op het einde van de eerste helft op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Jorn Roijen.  Dave Weusten scoort vervolgens de 2-0 op aangeven van Rik Caelen. Op advies van de als zeer onsportief bekend staande grensrechter van Heer keurt de scheidsrechter het doelpunt echter af. Nog voor de rust weet Heer de gelijkmaker te scoren. In de tweede helft krijgen de bezoekers een cadeautje van de met kaarten zwaaiende, niet al te beste, scheidsrechter als deze een penalty geeft als de bal tegen een verdediger van BMR aankomt. BMR kan in de rest van de wedstrijd geen vuist meer maken waardoor Heer 1 kampioen wordt. Rest nog te vermelden dat Heer zeker 20 vrijkaartjes  die bedoeld waren voor de spelers aan toeschouwers heeft gegeven zodat deze geen entree hoefden te betalen. Afgezet tegen het omkopen is dit natuurlijk maar “klein brood” maar een fatsoenlijk bestuur doet dit niet.

Bunde 1 – BMR 1 1-1 (1-1) (8 mei 2016)

BMR 1 werkt mee aan directe degradatie van Bunde

BMR 1 gaat vandaag op bezoek in Bunde. Aan deze ploeg bewaren de rood-blauwen slechte herinneringen. In de laatste wedstrijd van het seizoen 2014-2015 liet deze ploeg zich omkopen door Heer waardoor BMR het kampioenschap mis liep. Door broddelwerk van de KNVB ontliepen beide ploegen hun gerechte straf.  Bij puntverlies van Bunde degradeert deze ploeg rechtstreeks naar de vierde klasse. Alle reden voor BMR om er vol tegen aan te gaan.

In de openingsfase dreigt het mis te gaan. Allereerst wordt Jorn Roijen onderuit gelopen. De tegenstander krijgt voor deze overtreding nog niet eens geel. Vervolgens scoort Bunde uit een corner na vier minuten de 1-0. De doelman van BMR krijgt hierna rood vanwege slaan. Mike Duysengs moet uitvallen en de doelman van de A-jeugd, Joel Vandeberg neemt onder de lat plaats.

Nog voor de rust maakt Luc van Neer met een mooi doelpunt de gelijkmaker. Rik Caelen gaat in de eerste helft ook nog alleen op de doelman af en wordt neergehaald. Terwijl iedereen een rode kaart verwacht laat de scheidsrechter het maar bij geel.

In de 55ste minuut wordt Rik weer onder uitgehaald. Hij neemt de toegekende penalty zelf. Helaas gaat de bal over. Niet lang erna krijgt Luc van Neer geel gevolgd door rood van de scheidsrechter. Met negen spelers is BMR nog steeds beter dan Bunde. Na diverse gele kaarten voor Bunde-spelers heeft de scheidsrechter de wedstrijd totaal niet meer in de hand en besluit tot een afkoelingsperiode. Na hervatting van de wedstrijd krijgt BMR nog een goede kans op de overwinning. Het blijft bij 1-1 waardoor Bunde gedegradeerd is. Door het gelijke spel van Heer tegen SCM moet Heer komende Pinkstermaandag tenminste gelijkspelen wil men kampioen worden. Aan BMR de taak om dit niet te laten gebeuren.


BMR 1 – Leonidas Wolder 1 3-1 (1-1) (1 mei 2016)

BMR 1 wint weer met  3-1 van Leonidas Wolder 1

In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2015-2016 boekte BMR 1 een 1-3 overwinning tegen Leonidas Wolder. De club uit Wolder heeft vervolgens geruime tijd op een degradatieplaats vertoeft. Na een trainerswissel is er diverse keren gewonnen waardoor directe degradatie afgewend is. Leonidas heeft de punten echter hard nodig om te voorkomen dat ze nacompetitie moeten spelen.  BMR is nog in de race voor de derde periodetitel.

BMR speelt in de eerste helft richting kantine. De eerste kans is voor BMR. Davy Weusten komt vrij voor de keeper maar maait helaas finaal over de bal. Zeven minuten later is het toch 1-0 als de bal na goed doorzetten van Jorn Roijen bij Mick Claessens terecht komt die hem in het doel tikt. Even later weet Dave Schmitz met een prachtige redding de gelijkmaker te voorkomen. In de dertigste minuut komen de gasten op 1-1. Dit is ook de ruststand. Bij de eerste aanval van BMR in de tweede helft brengt de lat nog redding voor Leonidas. Na 52 minuten zien de toeschouwers een mooie aanval van BMR. Via Davy Weusten en Jorn Roijen komt de bal bij Demi Cruts die vanaf de rand van de zestienmeter met een geplaatst schot de keeper van Leonidas kansloos laat.  Kai Cruts, de jongste broer van Demi, maakt niet lang daarna zijn debuut in de hoofdmacht van BMR. In de 87ste minuut gaat Demi goed door op de rechtervleugel en geeft een mooie pass op Kai. Diens harde schot gaat net naast het doel. Drie minuten later soleert Jorn Roijen door de verdediging van Leonidas. In plaats van de bal over te geven schiet hij zelf. De bal komt via de binnenkant van de paal uit het doel en kan niet meer bereikt worden door Kai. In de aanval die volgt voorkomt Paul Waterval de gelijkmaker van Leonidas door de bal van de lijn af te trappen. Het laatste wapenfeit is van BMR. Kai Cruts speelt zich vrij op rechts en schiet de bal naar Jorn Roijen die beheerst de 3-1 scoort.


SCM 1 – BMR 1 4-4 (0-3) (24 april 2016)

BMR 1 verspeelt 1-4 voorsprong

In de uitwedstrijd tegen titelkandidaat SVME 1 liep BMR 1 de overwinning mis doordat de kansen niet benut werden. Vandaag was koploper SCM 1 de tegenstander. In de eerste helft  was BMR veel beter dan de tegenstander en dit vertaalde zich in een 0-3 voorsprong door doelpunten van Jorn Roijen, Rik Caelen en weer Jorn Roijen. Dit was ook de ruststand. Vijf minuten voor rust moest Patrick Kleijnen uitvallen. Dit betekende een ernstige aderlating voor de BMR-verdediging.   In de 57ste minuut scoorde SCM de 1-3. Jorn bracht drie minuten later met zijn derde doelpunt het verschil weer terug tot drie doelpunten. BMR kreeg ook kansen om de voorsprong nog verder te vergroten maar faalde in de afwerking. Twintig minuten voor tijd werd een corner door de BMR verdediging niet goed weggewerkt. Een speler van SCM kon de bal inschieten en via een BMR-verdediger vloog de bal in het doel. Loe Weerts moest vervolgens na een botsing met een hersenschudding uitvallen. De trainer van BMR was nu gedwongen om de opstelling aan te passen. Dit kwam het spel van BMR niet ten goede. In de laatste acht minuten wist de thuisclub nog twee keer te scoren. Na de 4-4 kreeg BMR in de laatste minuut nog een vrije trap. De bal werd door Rik Caelen voor het doel gebracht maar zowel aan de eerste als de tweede paal gemist door BMR-spelers.

Eerder in het seizoen wist BMR 1 van een 1-4 achterstand nog op 4-4 te komen en waren de druiven zuur voor SVN. Nu was het BMR 1 dat ondanks een niet verwacht gelijkspel tegen de koploper met een minder goed gevoel het veld verliet.


SVME 1 – BMR 1 0-0 (0-0)  (17 april 2016)

BMR 1 verliest twee punten

In de wedstrijd SVME 1 – BMR 1 staat vandaag veel op het spel. De thuisclub is nog in de race voor het kampioenschap terwijl BMR nog kans maakt op de derde periodetitel.

Na 90 minuten staat er nog steeds 0-0 op het scorebord. Volgens de reporter van Maas en Mergelland heeft de thuisclub hiermee één punt verdiend en BMR twee verloren. Op basis van het aantal kansen had er maar een ploeg verdiend te winnen en dat was BMR. De blauw-roden hebben echter verzuimd om de kansen te benutten waardoor er uiteindelijk maar één punt mee terug naar huis genomen kan worden.

Komende zondag is koploper SCM de tegenstander. In de thuiswedstrijd in Banholt werd kansloos verloren. Er is dus iets recht te zetten.


Willem 1 1 – BMR 1 0-2 (0-1) (10 april 2016)

BMR 1 boekt zeer belangrijke overwinning

BMR 1 heeft vandaag tegen staartploeg  Willem 1 1 een zeer belangrijke overwinning behaald. Door twee treffers van Rik Caelen, één net voor de pauze na een uitstekende pass van Davy Weusten en één in de laatste minuten van de wedstrijd won BMR met 2-0.

Met nog vijf wedstrijden te gaan is de voorsprong op de voorlaatste ploeg inmiddels opgelopen tot twaalf punten. BMR heeft ook negen punten meer dan Hellas dat op een plek staat die verplicht tot de nacompetitie. Het vlaggenschip van BMR doet ook nog mee in de strijd om de derde periode.

De volgende twee wedstrijden zijn uit tegen de titelkandidaten SVME en SCM. BMR is zeker niet kansloos.


BMR 1 – Hellas 1 1-1 (1-0) (3 april 2016)

BMR 1 vergeet om kansen te benutten

Vandaag ontvangt BMR Hellas 1. Tegen deze tegenstander heeft de thuisclub iets goed te maken. In  de uitwedstrijd werd namelijk met 5-0 kansloos verloren.

BMR verdedigt in de eerste helft het doel bij de kantine. Binnen één minuut krijgen de bezoekers een levensgrote kans op de 0-1 maar de aanvaller van Hellas faalt in de afwerking en thuisclubdoelman Guido Martinussen kan redding brengen. Helaas moet Guido niet lang hierna uitvallen met een ernstige blessure. Joel Vandeberg neemt zijn plaats in. BMR neemt nu het heft in handen en krijgt diverse kansen. Paal en lat verhinderen een voorsprong. In de 27 ste minuut is het echter raak. De keeper van Hellas krijgt de bal niet goed onder controle waarna Mick Claessens de op dat moment verdiende 1-0 laat aantekenen. Vier minuten later scoren de bezoekers de gelijkmaker. De scheidsrechter keurt het doelpunt echter op advies van de assistent-scheidsrechter af wegens buitenspel.

In de 50 minuut ontsnapt BMR nog aan de gelijkmaker maar negen minuten later is het toch gelijk als een aanvaller de bal langs Joel in de lange hoek in het doel schiet. Uit de aftrap zet BMR een aanval op. Rik Caelen komt alleen voor de keeper maar schiet de bal naast. In de 75ste minuut wordt Jorn Roijen door twee Hellasspelers onderuit geschoffeld. De scheidsrechter vergeet te fluiten. De bal komt in het bezit van een Hellas speler. Om te voorkomen dat deze vanaf de middellijn alleen op het doel kan gaan wordt hij door een BMR-speler uit zijn evenwicht gebracht maar blijft in balbezit. De scheidsrechter realiseert zich nu de mogelijke gevolgen van zijn eerdere foutieve beslissing om de overtreding op Jorn niet te bestraffen en fluit het voordeel van Hellas af. De BMR-verdediger ontvangt zijn tweede gele kaart en dient het veld te verlaten. Niet lang erna gaat de doelman van Hellas volledig door het lint en trapt een speler van BMR. Hij ontvangt rood. Op weg naar het kleedlokaal deelt de keeper ook nog een tik uit met zijn hand aan een toeschouwer. Twee minuten later krijgt ook een Hellas speler zijn tweede gele kaart waardoor hij kan inrukken. BMR kan niet profiteren van de overtal situatie. Het enige wapenfeit is een vrije trap die net naast gaat. De bezoekers krijgen de grootste mogelijkheid als de bal voorgegeven wordt en twee spelers van Hellas vrij voor doel de bal missen.

De wedstrijd eindigt in een 1-1 gelijkspel. BMR heeft verzuimd om in de eerste helft afstand te nemen en mag uiteindelijk nog van geluk spreken dat het bij 1-1 is gebleven.


BMR 1 – RKVVM 1 0-0 (0-0) (26 maart 2016)

BMR  en RKVVM delen de punten

In een wedstrijd die geen echte hoogtepunten kende, hebben BMR en RKVVM de punten gedeeld.  De bezoekers lieten vanaf het begin zien dat ze tevreden zouden zijn met een gelijk spel.

Als er al een ploeg recht gehad had op de overwinning dan was het BMR omdat zij de meeste kansen hebben gecreëerd.

Het gelijke spel is echter de juiste uitslag.  Het eerste team van BMR heeft na de winterstop nog niet verloren. Het is zaak om deze lijn voort te zetten. Tegen de komende tegenstander Hellas 1 heeft BMR nog iets recht te zetten. In de heenwedstrijd werd immers de slechtste wedstrijd tot nu toe gespeeld met een kansloze 5-0 nederlaag als resultaat.


RKHBS 1 – BMR 1 1-1 (1-0) (20 maart 2016)

BMR 1 laat overwinning liggen

Op bezoek bij RKHBS 1 heeft BMR 1 verzuimt om verder afstand te nemen van de onderste plaatsen. BMR 1 wist slechts een van de vele kansen om te zetten in een doelpunt. Het was Lars Roijen die met een kopbal de meer dan verdiende 1-1 aantekende. In de eerste helft was BMR op een 1-0 achterstand gekomen toen doelman Guido Martinussen een afstandsschot verkeerd beoordeelde en de bal via zijn borst in het doel verdween.

Website: indewandelgangen.com

3A: RKHBS mag blij zijn met gelijkspel tegen BMR

Dinsdag, 22 maart 2016 om 08:50

In competitieronde 20 moest RKHBS thuis aantreden tegen de succesvolle promovendus Banholt-Mheer-Reymerstock combinatie, de fusieclub uit het heuvelland. De ploeg van Mike Zwartjes miste 4 basisspelers aangezien Yarin Meessen en Niels Vroomen geblesseerd waren, Thymo Griesenbrock een schorsing uitzat en Danny Stoeber vanwege werk afwezig was. Dit had tot gevolg dat Ruud van Driel weer eens zijn opwachting maakte in RKHBS en ook Simon Eurlings terugkeerde in de basis.

Nadat pupil van de week Jason Steins de aftrap had verricht en daarna overtuigend had gescoord, begonnen de gasten fel aan de wedstrijd. Zij waren na de 4-0 zege tegen WDZ duidelijk met veel zelfvertrouwen naar de Heerlerbaan gekomen. Al na 3 minuten hield RKHBS de adem in toen de rechtsbuiten van BMR een duel won en de bal hoog voor het doel gooide. De bal viel tot opluchting van Toine Diederen boven op de lat. BMR was de bovenliggende partij tegen een mat opererende thuisploeg, maar tot grote kansen leidde dit niet. Doelman Toine Diederen moest een paar keer ingrijpen, maar zonder echt in de problemen te komen.

RKHBS had nog geen kans gehad toen Bram Bemelmans na 22 minuten op links werd aangespeeld. Hij kapte zich vrij en schoot vanaf een meter of 20 hard op goal. De bal ging recht op de doelman af, maar deze liet de bal van de borst springen waarna deze via een onnavolgbare carambole in het doel verdween: 1-0 voor RKHBS. BMR was enigzins van slag, en RKHBS kwam iets beter in de wedstrijd. Toch bleef BMR de sterkere en gevaarlijkste ploeg, en het was met name aan het meermaals ingrijpen van Tom Romeijn te danken dat de aanvallers van de gasten niet vrij voor het doel opdoken. De ploeg knokte wel voor wat het waard was, maar speelde alles behalve goed. In de 5 minuut van de blessuretijd van de eerste helft leek BMR de gelijkmaker te scoren, maar een aanvaller van de gasten kopte net naast na een goed genomen corner.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Al in de 1ste minuut na rust kopte een speler van BMR de bal uit een corner op de lat. In de 4de minuut kwam BMR er snel uit over links, de bal werd breed gelegd naar rechts, waar een mee opgekomen speler hard en laag inschoot richting lange hoek. De bal miste het doel op een haar. BMR gaf nu meer ruimte weg, waardoor RKHBS er vaker en gevaarlijker uit kon komen. Met name Ruud van Driel was in deze periode een plaag voor de verdediging van BMR, maar de mogelijkheden werden niet goed uitgespeeld. In de 12de minuut na rust deed BMR weer van zich spreken. De sterk spelende nr 10 Mick Claessens kwam nu vanaf links, trok naar binnen en krulde de bal maar net over het doel. In de 15de minuut na rust viel de gelijkmaker na een aanval over rechts. De bal werd hoog voor het doel gebracht, hier kon een speler van BMR hard inkoppen maar de bal werd geblokt. De rebound kwam bij een andere aanvaller die geen moeite had de uit zijn doel gekomen Toine Diederen te verschalken met een kopbal: 1-1.

Kay Houtackers kwam de ongelukkig spelende Rens Hahnraths vervangen bij RKHBS, maar ook hij was niet in staat goed gebruik te maken van de ruimte die BMR meer en meer bood aangezien zij voor de overwinning gingen. Even later kwam Martijn Coelingh de moegestreden Ruud van Driel aflossen, maar het was BMR dat een grote kans kreeg. Een aanvaller mocht via links vrij op het doel af stomen, en dacht de uitkomende Toine Diederen met een lob te verschalken. Deze kreeg echter zijn handen achter de bal en wist deze grote kans te verijdelen. Hierna moest RKHBS nog een keer bibberen, maar ook de laatste kans van BMR, na een lange vrije trap vanuit de achterhoede, verdween over het doel. Hierdoor bleef het bij een 1-1 eindstand waarmee het matig spelende RKHBS zeker niet ontevreden was.

In het paasweekeinde hoeft RKHBS niet aan te treden, en moet de concurrentie de achterstand in aantal wedstrijden gaan verkleinen. Dit vrije weekeinde is ook broodnodig om de selectie weer volledig fit te krijgen en komt dus goed van pas. Daarna staat de uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat Leonidas op het programma.

Tekst: John Bothmer

BMR 1 – WDZ 1 4-0 (2-0) (13 maart 2016)

BMR boekt zeer belangrijke overwinning

BMR 1 ontvangt vandaag WDZ uit Bocholtzerheide. Dit team heeft zes punten minder dan BMR maar ook twee wedstrijden minder gespeeld. Het is zaak voor de thuisclub om de onderlinge afstand minimaal te behouden en zo mogelijk te vergroten.

BMR mag het eerste richting de kantine spelen. Het begin is voor WDZ. Kort achter elkaar krijgen zij twee corners die echter niks opleveren. Na 10 minuten zeilt een schot van de bezoekers voorlangs het doel. BMR weet zich langzaam te ontworstelen aan de druk van de tegenstander. In de 17de minuut geeft Rik Caelen vanaf de achterlijn een afgemeten voorzet op Mick Claessens die de bal in het doel schiet.

BMR heeft nu het betere van het spel en dit betaalt zich uit als Rik Caelen na 37 minuten goed doorzet en met een beheerst schot in de lange hoek de 2-0 scoort. Guido Martinussen, die de voorkeur heeft gekregen boven Joel Vandeberg komt kort voor de rust prima zijn doel uit en weet met zijn lichaam een zekere 2-1 te voorkomen.

Na 63 minuten ontsnapt BMR aan een tegendoelpunt als de bal met veel geluk van de doellijn wordt getrapt. Dit is ook meteen het laatste wapenfeit van de bezoekers.

Rik Caelen zorgt ervoor dat de marge tot drie verhoogd wordt als hij in de 78ste minuut zijn tweede doelpunt scoort. Jorn Roijen, die in de wedstrijd tegen SVN 1 ook al drie doelpunten maakte, pikt even later ook zijn goaltje mee en bepaalt de eindstand op 4-0.

Door met volle inzet te spelen heeft BMR 1 vandaag een belangrijke overwinning behaald. Naast vier doelpunten heeft het team ook weer eens de nul vast gehouden. De volgende week wacht RKHBS. Ook  tegen deze ploeg moet BMR punten kunnen pakken.


BMR 1 – SVN 1 4-4 (1-3) (28 februari 2016)

Magistrale inhaalrace bezorgt BMR 1 een verdiend gelijkspel

Het vlaggenschip van BMR speelt vandaag de eerste thuiswedstrijd in 2016. Tegenstander is SVN uit Nieuwenhagen. In de uitwedstrijd had BMR de slechtste wedstrijd tot nu toe van het lopende seizoen gespeeld en kansloos met 4-0 verloren. De thuisclub had dus iets goed te maken.

In de week voorafgaand aan deze wedstrijd heeft BMR twee oefenwedstrijden gespeeld. Een zeer slechte wedstrijd tegen vijfde klasser Vijlen 1 leverde een 5-3 nederlaag op. Tegen tweede klasser Eijsden werd een goede prestatie geleverd en bleef de schade beperkt: 3-2.

De grote vraag is hoe BMR zal presteren tegen SVN.

BMR speelt eerst richting kantine.

Na ongeveer 10 minuten wordt door de verdediging van BMR niet goed opgelet. Een aanvaller van SVN mag de bal rustig aannemen en met een onhoudbaar schot in de linkerbovenhoek staat het 0-1.

Drie minuten later krijgt BMR een vrije trap. De bal van Davy Weusten gaat helaas net langs de verkeerde kant van de paal.

De 0-2 valt door slecht verdedigen. Bij de 0-3 wil de doelman van BMR de bal wegtrappen. Helaas raakt hij de bal niet goed waardoor het voor een SVN-speler een koud kunstje is om de 0-3 te scoren.

Rik Caelen houdt de hoop op een goede afloop voor BMR nog levend als hij op slag van rust de 1-3 scoort.

Na de pauze heeft Mike Duysengs de plaats ingenomen van Lars Roijen.

In de tweede helft zet BMR de tegenstander onder druk. Het doelpunt valt echter geheel onverwachts in de 68ste minuut aan de andere kant: 1-4.

Vanuit de aftrap komt de bal terecht bij Davy Weusten die Rik Caelen in de diepte stuurt. Diens lobje belandt echter tegen de paal. Zeven minuten wordt de grote inzet van Jorn Roijen beloont met een doelpunt: 2-4.

De thuisclub ruikt bloed en begint met een belegering van het SVN-doel. Een verdedigingsfout wordt door Jorn Roijen koel afgestraft: 3-4.

Tien minuten voor tijd wisselt de trainer van de thuisclub Bart Bendermacher en Patrick Kleijnen voor Luc van Neer en Pim Hermans.  Het eenrichtingsverkeer richting het doel van de bezoekers leidt in de 93ste minuut tot de verdiende gelijkmaker. Na een prachtige aanval over diverse schijven komt de bal bij Jorn Roijen die zijn derde doelpunt maakt en daarmee een zuivere hattrick scoort.

SVN krijgt vervolgens nog een corner die door BMR echter vakkundig wordt opgeruimd.

De goed leidend, jonge, scheidsrechter fluit vervolgens af.

Door te blijven geloven in eigen kunnen is BMR uit een verslagen positie terug gekomen en heeft men een verdiend gelijkspel behaald. Met een goed gevoel kan men zich gereed gaan maken voor de derby tegen kampioenskandidaat SVME.


UOW 1 – BMR 1 4-2 (2-1) (14 februari 2016)

In een wedstrijd die snel vergeten moet worden leed BMR 1 een kansloze nederlaag. Na een 2-0 achterstand kreeg BMR nog even hoop toen Rik Caelen de aansluittreffer scoorde. Toen de thuisclub vervolgens uitliep naar 3-1 was de wedstrijd gelopen. Rik Caelen scoorde wel nog zijn tweede doelpunt en blijft aan kop in het topscoordersklassement in de derde klasse A. Als verzachtende omstandigheid kan worden aangevoerd dat keeper Guido Martinussen na een overtreding het veld moest verlaten waardoor BMR geruime tijd met 10 man heeft gespeeld.


Sportclub ’25 1 – BMR 1 0-2 (0-1) (24 januari 2016)

BMR 1 doet goede zaken

In de eerste wedstrijd na de winterstop moest BMR 1 op bezoek bij Sportclub ’25 1. In de thuiswedstrijd hadden de rood-blauwen een kansloze 1-3 nederlaag geleden. BMR had sinds de laatste wedstrijd tegen SCM  weinig kunnen trainen en geen enkele oefenwedstrijd gespeeld. De vraag was dan ook of BMR klaar was voor de hoger geklasseerde tegenstander.

Na drie minuten zit BMR al op rozen. Een prachtig genomen corner van Rik Caelen wordt door Paul Waterval ingekopt. Via de paal verdwijnt de bal in het doel. Vervolgens ontvouwt zich een wedstrijd waarin de thuisclub technisch iets beter is. De spelers van BMR compenseren het verschil met een enorme strijd en inzet. Beide ploegen krijgen kansen. De spelers van Sportclub stuiten bij hun aanvallen op een uitblinkende BMR-doelman. Guido Martinussen vervangt de geblesseerde Dave Schmitz en laat zien dat hij ondanks zijn leeftijd nog altijd zeer goed meekan in de derde klasse.

Als de laatste  tien minuten van de wedstrijd zijn aangebroken belegert de thuisclub het doel van BMR. Sportclub krijgt tien hoekschoppen die door de verdediging van BMR vakkundig onschadelijk gemaakt worden.

In de laatste minuut laat Guido nogmaals zijn klasse zien. Hij gooit de bal snel uit naar Patrick Kleijnen die Rik Caelen de diepte instuurt. Rik passeert twee verdedigers en scoort beheerst de 0-2. De scheidsrechter laat niet meer aftrappen. BMR doet goede zaken. Door een tomeloze inzet zijn drie zeer belangrijke punten vergaard en heeft men geen tegendoelpunt geïncasseerd. De topscoorder Kamps van Sportclub is vakkundig uitgeschakeld door Demi Cruts en mag de scheidsrechter op zijn blote knieën bedanken dat hij in de 20ste minuut slechts geel kreeg  voor een zuivere elleboogstoot.


BMR 1 – SCM 1 0-2 (0-2) (20 december 2015)

Terechte nederlaag van BMR 1

Bij aanvang van de wedstrijd tussen BMR 1 en fusieclub Standaard Caberg Maastricht hadden beide ploegen 19 punten uit twaalf wedstrijden. Na  90 minuten spelen was het verschil drie punten in het voordeel van de bezoekers. In het begin van de wedstrijd gaat de wedstrijd gelijk op. De gasten zijn echter technisch beter en beschikten over meer ervaring. In de 27ste minuut komt SCM via een snelle aanval op een 0-1 voorsprong. Twee minuten later weet de verdediging en de keeper van BMR met veel kunst- en vliegwerk de 0-2 te voorkomen. Het is echter uitstel van executie want in de 32ste  minuut staat de muur of de doelman van BMR bij een vrije trap niet goed opgesteld waardoor de bal in het doel verdwijnt. De 0-2 is ook de ruststand. In de tweede helft kan BMR geen vuist maken. In de laatste 10 minuten keert de doelman schoten van Mick Claessens en Davy Weusten met de voet waardoor de eretreffer van BMR uitblijft. SCM boekt een terechte overwinning. BMR 1 verlaat teleur gesteld. 19 Punten uit 13 wedstrijden is voor een promovendus echter een prima resultaat.


BMR 1 – Bunde 1 2-0 (0-0) (6 december 2015)

Prima revanche van BMR 1

BMR 1 ontvangt vandaag Bunde 1. Evenals BMR is Bunde via de nacompetitie in de derde klasse terecht gekomen. In de eerste helft zijn de beste kansen voor BMR. De ruststand is echter 0-0 omdat de scheidsrechter een zuiver doelpunt van de thuisclub afkeurt na een vlagsignaal van assistent-scheidsrechter Houben van Bunde. In de tweede helft is BMR ook de betere ploeg. De supporters moeten echter tot de 65ste minuut wachten voordat de thuisclub scoort. Rik Caelen trekt op een Robben-achtige wijze van de vleugel naar binnen en schiet keihard de bal onder de keeper door in het doel. Rik is ook betrokken bij de 2-0. In de 88ste minuut geeft hij een prima voorzet aan Jorn Roijen die de bal maar in het doel hoeft te lopen. Na afloop van de wedstrijd blijkt dat de overwinning erg waardevol is omdat de meeste ploegen die onder BMR stonden ook gewonnen hebben.


Heer 1 – BMR 1 2-0 (1-0) (29 november 2015)

BMR verliest ongelukkig van koploper

Op de ranglijst was er voor aanvang van de wedstrijd Heer 1 – BMR 1 een verschil van 12 punten in het voordeel van Heer. In de wedstrijd die vandaag gespeeld is was dit grote verschil op het veld niet terug te zien. In de eerste helft waren er nauwelijks kansen voor beide teams. De 1-0 viel tegen de verhouding in via een schot van buiten de zestien dat in de schuine hoek verdween.

Na rust had Heer de wind mee. Ook nu vielen er geen grote kansen te noteren. In het laatste kwartier ging BMR vol op de aanval spelen. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Een uittrap van de BMR-doelman belandde onbedoeld in de voeten van de spits van Heer die hiermee wel raad wist:   2-0. Hierna kreeg Dave Weusten nog een kans maar hij schoot tegen de keeper op. De eretreffer voor BMR bleef uit.

Voor de winterstop speelt BMR nog thuis tegen Bunde en SCM. Goede prestaties in deze twee wedstrijden kunnen ervoor zorgen dat de eerste competitiehelft met een goed gevoel wordt afgesloten.


BMR 1 – Willem 1 1 4-1 (2-0) (15 november 2015)

BMR1 herstelt zich prima van zware nederlaag

Na de zware 5-0 nederlaag in de uitwedstrijd tegen Hellas 1 is het zaak voor BMR 1 om vandaag de drie punten in Banholt te houden. Tegenstander is Willem 1 dat gedegradeerd is uit de tweede klasse. BMR 1 is vanaf het begin de betere ploeg maar het is wachten tot de 24 minuut voordat de thuisclub de eerste echte kans krijgt. Na een goede combinatie komt de bal bij Mick Claessens die echter niet kan aanleggen omdat de bal tegen zijn hand komt. Hierna rijgen zich de kansen voor BMR aan elkaar maar de keeper van de bezoekers weet zijn doel schoon te houden. In de 44ste minuut is hij echter kansloos als Paul Waterval de bal uit een corner binnenkopt. Drie minuten later zien de toeschouwers dat de bal na een mooie aanval bij Rik Caelen komt. Deze speelt een verdediger uit en geeft de bal over aan de vrijstaande Mick die beheerst de 2-0 laat aantekenen. Ook in de tweede helft is BMR de bovenliggende partij. Rik Caelen straft in de 72ste minuut een grove verdedigingsfout  koelbloedig af door de bal van circa 18 meter langs de ver uit zijn doel gekomen keeper van Willem 1 binnen te schieten. Vijf minuten later behoudt Davy Weusten het overzicht en geeft de bal mee aan Mick Claessens die alleen op de gastendoelman mag afgaan en de bal onder de keeper door in het doel schiet: 4-0. In de 81ste minuut redden de bezoekers de eer door 4-1 te scoren. De verdiende overwinning van BMR komt echter niet meer in gevaar. De rood-blauwen krijgen nu één week rust waarna de zware uitwedstrijd tegen Heer 1 op het programma staat.


Hellas 1 – BMR 1 5-0 (4-0) (8 november 2015)

BMR1 afgedroogd

Na de verdiende 2-1 overwinning op RKHBS1 was er bij spelers en supporters veel vertrouwen in het neerzetten van een goede prestatie in de uitwedstrijd tegen fusieclub Hellas  uit Klimmen-Ransdaal. Dit vertrouwen werd echter volledig beschaamd.

Tussen de 20ste en 26 ste minuut scoorde Hellas drie keer. BMR bakte er helemaal niks van en spelers die normaal tot de uitblinkers behoren waren onherkenbaar. Nog voor de rust werd de voorsprong nog vergroot tot 4-0. Ook in de tweede helft kwam BMR  er niet aan te pas. Hellas maakte  zelfs de  5-0. BMR  verspeelt een kans om verder afstand te nemen van de onderste regionen. Of een party in het MEC de reden is voor het opzichtig falen van diverse spelers zoals in de wandelgangen gefluisterd wordt zal altijd een vraagteken blijven.


BMR 1 -RKHBS 1 2-1 (1-1) (1 november 2015)

BMR1 boekt derde overwinning op rij

Na de belangrijke overwinning in de uitwedstrijd tegen WDZ 1 staat ontvangt BMR vandaag RKHBS 1 uit Heerlerbaan. Deze ploeg heeft twee punten minder dan de thuisclub. Door een blessure kan Dave Schmitz het doel niet verdedigen. Routinier Guido Martinussen neemt zijn plaats in terwijl de talentvolle keeper van de B-jeugd, Joël Vandeberg, als reservekeeper op de bank zit.

BMR voetbalt in de eerste helft richting de kantine. BMR zet RKHBS meteen onder druk. Het zijn echter de bezoekers die na negen minuten de score openen.

De thuisclub herstelt zich snel van deze tegenslag. In eerste instantie blijft de gelijkmaker uit als de gastendoelman met een reflex de door Demi Cruts hard ingeschoten bal weet weg te werken. Het is echter uitstel van executie want in de 21ste minuut komt Demi goed voor zijn man en scoort de gelijkmaker. Negen minuten later is het weer Demi die voor gevaar zorgt. Na een grove overtreding op Davy Weusten krijgt BMR een vrije trap. Demi kopt zeer mooi in maar de keeper kan de bal nog net over het doel tikken. In de 40ste minuut heeft Rik Caelen pech als zijn schot tegen de lat belandt. De terugkomende bal wordt bijna door een verdediger in het doel gekopt. In het begin van de tweede helft zet uitblinker Demi Cruts goed door en geeft de keeper met een geplaatst schot het nakijken: 2-1. De thuisclub krijgt kansen om de voorsprong te vergroten maar de belangrijke 3-1 valt niet. Rik Caelen schiet geheel vrijstaand de bal hoog over het doel. Een hard schot van Davy Weusten kan door de gastendoelman onschadelijk gemaakt worden.  De bezoekers mogen in de 82ste minuut een vrije trap nemen. Gelukkig voor de thuisclub kopt een RKHBS-speler de bal net over het doel. BMR krijgt hierna nog een kans via Mick Claessens maar ook nu is de gastendoelman de winnaar.

BMR 1 behaalt een verdiende overwinning. Voor de bezoekers zijn de druiven zuur. Jammer dat zij de frustratie over de nederlaag hebben gemeend te moeten uitdrukken via het besmeuren van de douche met modder.


BMR 1 – Bekkerveld 1 0-2 (0-2) (beker) (25 oktober 2015)

BMR geeft eerste klasser goed partij

BMR 1 heeft de bekerwedstrijd tegen eersteklasser Bekkerveld met 0-2 verloren. Deze stand is al bij rust bereikt. De 0-1 valt via een mooie combinatie na 12 minuten spelen. In de 23ste minuut zorgt een onhoudbaar afstandsschot voor de 0-2. Na de achterstand krijgt de thuisclub meer moed en weten ze de tegenstander goed partij te bieden. BMR krijgt enkele goede mogelijkheden om te scoren maar het net wordt niet gevonden.  Goed verdedigen zorgt ervoor dat de voorsprong van de bezoekers niet verder vergroot wordt. BMR 1 kan het vizier nu volop op de competitie richten. In de komende wedstrijden tegen RKHBS (thuis), Hellas (uit) en Willem 1 (thuis) dient BMR punten te verzamelen om verder afstand te nemen van de onderste regionen.


WDZ 1 – BMR 1 1-2 (1-1) (18 oktober 2015)

Belangrijke overwinning voor vlaggenschip van BMR 

BMR 1 heeft vandaag een zeer belangrijke overwinning geboekt op WDZ 1. Deze ploeg kon bij een overwinning gelijk komen met BMR. Door de zege is het verschil nu echter uitgegroeid tot zes punten.

De beste kans in het begin van de wedstrijd is voor Paul Waterval die tegen de paal kopt. Het doelpunt valt aan de andere kant. Na een corner van BMR hanteert WDZ de lange bal en kan een aanvaller uit de counter de 1-0 scoren. In de 30ste minuut speelt Rik Caelen zich prima vrij. Vanaf de achterlijn geeft hij een harde voorzet die door Jorn Roijen even hard in het doel wordt geschoten: 1-1. In de tweede helft drukt WDZ. De verdediging van BMR onder leiding van de uitblinkende Paul Waterval geeft echter geen krimp. Bij een corner van de bezoekers zeilt de bal over iedereen heen en komt terecht bij de laatste paal waar Patrick Kleijnen zijn voet er tegen aan zet en de 1-2 scoort. BMR krijgt kansen om de voorsprong verder uit te bouwen. Eerst is het Lars Roijen die met een lange bal Davy Weusten de diepte in stuurt. Diens keiharde voorzet wordt net gemist door Rik Caelen. Even later is er een vrijwel identieke situatie die ook geen doelpunt oplevert. Een prima genomen vrije trap van Rik Caelen levert helaas ook niet de 1-3 op. In de laatste minuut is het even billen knijpen voor de talloze supporters van BMR als de bal bij een aanval van WDZ via de lat en binnenkant paal weer in het veld komt waarna hij door Paul opgeruimd wordt. Het blijft 1-2. Het verschil tussen beide ploegen was niet groot. Als er iemand verdiend had te winnen dan was het echter BMR 1. Komende zondag mag het vlaggenschip van BMR het voor de beker opnemen tegen eerste klasser Bekkerveld 1.


BMR 1 – SVME 1 5-0 (2-0) (11 oktober 2015)

Eerste thuisoverwinning voor BMR 1

Na de ruime nederlaag tegen SVN was het zaak om vandaag de drie punten in eigen zak te houden om weg te geraken uit de degradatiezone. De tegenstander was het uit de tweede klasse gedegradeerde SVME uit “Mariadorp/de Kolonie”. Dit team had tot dusver drie punten meer vergaard dan BMR. Onder een stralend zonnetje moet BMR op een perfecte grasmat eerst het doel bij de kantine verdedigen. BMR zet de tegenstander meteen onder druk  en na zeven minuten wordt de 1-0 gescoord. Het doelpunt wordt echter afgekeurd.  In de veertiende minuut krijgen de bezoekers een twijfelachtige vrije trap. De keeper van BMR bokst de bal over het doel. De resulterende corner levert niks op. Even later is de doelman van BMR al gepasseerd maar weet Patrick Kleijnen de bal van de lijn te halen. Na 27 minuten spelen wordt Rik Caelen vanachter neergehaald in het zestienmetergebied. Iedereen weet dat er maar een straf is: strafschop en veldverwijzing. Dit is ook de beslissing die de ervaren leidsman neemt: 1-0. Het is Rik zelf die de penalty trapt en de keeper naar de verkeerde hoek stuurt: 1-0.  In de 38ste minuut krijgt Rik Caelen  na een prachtige aanval de bal aangespeeld van Patrick Kleijnen en laat vervolgens de doelman kansloos.  Op slag van rust weet de thuisclubdoelman  via een mooie redding de aansluittreffer te voorkomen. Na 53 minuten spelen heeft Jorn Roijen pech als zijn kopbal tegen de lat komt. De terugkomende bal komt echter bij Mick Claessens die met een geplaatst schot de 3-0 aantekent. De bezoekers gaan op zoek naar de aansluittreffer. Hierdoor krijgt de thuisclub meer ruimte. Vier minuten later is het Mick Claessens die zijn uitstekend presteren beloond ziet met zijn tweede doelpunt: 4-0.  De wedstrijd is nu gelopen. SVME is niet meer bij machte om nog gevaar te stichten. In de slotminuut maakt de zeer goed in vorm zijnde Rik Caelen  de 5-0 middels zijn derde treffer en voert nu de ranglijst aan van topscorers in de derde klasse A.

De thuisclub heeft de massaal opgekomen supporters van de thuisclub een mooie middag bezorgd. Door een uitgekiende strategie, een goed wisselbeleid en een zeer goede teamprestatie onder leiding van de ervaren aanvoerder Paul Waterval  is de op papier sterker ingeschatte tegenstander met een flinke nederlaag “de berg af” naar huis gestuurd. Het is zeer belangrijk om de volgende week deze goed prestatie te herhalen.


SVN 1 – BMR 1 4-0 (2-0) (4 oktober 2015)

BMR 1 incasseert weer vier tegendoelpunten

BMR 1 heeft in de uitwedstrijd tegen SVN uit Nieuwenhagen weer vier tegendoelpunten moeten incasseren. Na het snelle openingsdoelpunt van de thuisclub kreeg BMR diverse kansen om de gelijkmaker te scoren. Het doelpunt viel echter net voor rust aan de andere kant. Direct na de rust kreeg BMR weer kansen om de achterstand weg te werken maar faalde in de afwerking. Toen SVN in de zestigste minuut de 3-0 scoorde was de wedstrijd gelopen. Na het vierde doelpunt werd er niet meer afgetrapt. Het is zaak voor BMR om in de komende thusiwedstrijd tegen SVME drie punten te pakken om weg te blijven uit de directe degradatiezone.


BMR 1 – UOW’02 1 2-4 (2-1) (27 september 2015)

BMR verzuimt te scoren en lijdt geflatteerde nederlaag

BMR ontving vandaag de fusieclub UOW’02 uit Landgraaf.  In de zevende minuut zagen de toeschouwers een prachtige combinatie van de bezoekers die doeltreffend werd afgerond met een schot vanaf de punt van de zestienmeter. Na ongeveer twintig minuten wist BMR zich vrij te maken uit de omklemming van UOW 02. Het is Mick Claessens die  met een afgemeten voorzet Demi Cruts de mogelijkheid biedt om met een geplaatste kopbal de gelijkmaker te scoren. Zes minuten later schiet Rik Caelen hard in maar de keeper weet het schot te keren. De thuisclub krijgt nog meer kansen maar moet wachten tot de 39ste minuut als Rik Caelen een vrije trap op prachtige wijze langs het muurtje en onhoudbaar voor de gastendoelman in het doel schiet: 2-1. Dit is ook de ruststand. In het begin van de tweede helft krijgt BMR een uitstekende kans om de voorsprong te vergroten. Deze wordt niet benut. Het doelpunt valt aan de andere kant door onoplettendheid van de thuisclub: 2-2. Vervolgens worden de gasten weer sterker maar de thuisclub geeft nauwelijks kansen weg. In de 75ste minuut mag Rik Caelen weer een vrije trap nemen. Deze keer belandt de bal recht in de handen van de UOW-doelman. Vijf minuten later wordt de verdediging van BMR uitgespeeld en valt de 2-3. BMR  speelt vervolgens alles of niets waardoor de gasten via een snelle uitval de wedstrijd met 2-4 definitief kunnen beslissen.


RKVVM 1 – BMR 1 0-0 (0-0) (20 september 2015)

Eerste confrontatie met RKVVM in derde klasse eindigt in gelijkspel

Na lange tijd konden de teams van RKVVM en BMR weer de degens kruisen. RKVVM was na twee wedstrijden nog puntloos terwijl BMR al drie punten had verzameld. Bij BMR ontbrak de geblesseerde Brian v.d. Putten waardoor een aanpassing in de verdediging noodzakelijk was. In de eerste helft zagen de talrijke toeschouwers beide ploegen in een laag tempo spelen en was er veelvuldig balverlies. Na de thee werd er sneller en beter gespeeld. De wedstrijd leek op een 0-0 eindstand af te gaan. De scheidsrechter zorgde uiteindelijk ook hiervoor. Eerst keurde hij een doelpunt van RKVVM af en vervolgens gebeurde hetzelfde met een goal van BMR. De uiteindelijke brilstand is een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Komende zondag ontvangt BMR de fusieclub UOW ’02. Tegen deze ploeg heeft BMR enkele seizoenen geleden in de nacompetitie in Banholt dik verloren en in Landgraaf met 0-3 gewonnen.


BMR 1 – Sportclub ’25 1 1-3 (0-1) (13 september 2015)

BMR verliest van beter Sportclub ’25

BMR heeft helaas geen goed vervolg kunnen geven aan de overwinning in de uitwedstrijd tegen Leonidas Wolder. In de eerste helft waren er van beide partijen geen hoogtepunten te noteren. De thuisclub kreeg een tegenslag te verwerken toen Brian v.d. Putten geblesseerd moest uitvallen in de 25ste minuut. Hierdoor moesten er enkele omstellingen plaatsvinden in de verdediging van de thuisclub. Hoewel de bezoekers de betere ploeg waren viel de 0-1 toch nog vrij onverwacht in de 43ste minuut. Twee minuten na de rust was BMR niet goed bij de les en lag de bal weer  in het net: 0-2. De bezoekers waren feller en BMR was geen schim meer van de ploeg die in Wolder gewonnen had. Toen in de 63ste minuut de 0-3 viel leek de wedstrijd gelopen. Na de 1-3 door Rik Caelen uit een mooi genomen vrije trap perste BMR er nog een slotoffensief uit dat echter te laat kwam en ook geen verandering meer bracht in de stand. Komende week wacht de uitwedstrijd tegen RKVVM 1 dat de eerste twee wedstrijden verloren heeft en dus zeker gebrand is op een overwinning in de derby tegen BMR.


Leonidas Wolder 1 – BMR 1 1-3 (0-1) (6 september 2015)

Eerste drie punten in derde klasse zijn binnen

In de eerste competitiewedstrijd in de derde klasse mocht BMR aantreden tegen Leonidas Wolder 1. De eerste vijftien minuten was Leonidas de bepalende ploeg. BMR kwam daarna beter in het spel. Een prachtige aanval opgezet door de nieuwe aanwinst Mick Claessens kwam via Jorn Roijen en Rik Caelen uiteindelijk weer bij Mick terecht die met een bekeken schot de keeper van de thuisclub verschalkte. In de tweede helft was het Rik Caelen die met een mooie vrije trap de 0-2 scoorde. BMR kon niet lang genieten van deze voorsprong want de thuisclub wist even later ook het net te vinden: 1-2. Dave Schmitz voorkwam vervolgens met een sublieme redding de gelijkmaker. Toen de thuisclub vol op de aanval ging spelen kwam er ruimte voor de snelle jongens van BMR. Na een prachtige aanval was het Rik Caelen die zijn tweede doelpunt scoorde en de eindstand op 1-3 bracht. Voor de statistieken kan nog gemeld worden dat Philipe Bastings en Stijn Wintjens op het einde ook nog ingevallen zijn. BMR 1 heeft vandaag met veel inzet gespeeld en verdiend gewonnen. Een groot compliment aan alle betrokkenen voor de prachtige prestatie. BMR 1 heeft zijn visitekaartje in de derde klasse afgegeven.


BMR 1 – SNC’14 1 2-0 (1-0) (29 augustus 2015)

Het vlaggenschip van BMR moest het vandaag opnemen tegen SNC’14 1. De bezoekers waren zelf al uitgeschakeld door twee nederlagen maar waren zeker niet naar Banholt gekomen om zich te laten afslachten.  Vanaf het begin werden de bezoekers onder druk gezet. In de vijftiende  minuut bracht de paal nog redding maar na 36 minuten was een kopbal van Jorn Roijen toch te machtig voor de uitstekende doelman van SNC’14. Vier minuten later valt bijna de gelijkmaker als de doelman van BMR een ogenschijnlijk gemakkelijke bal los laat. Met kunst en vliegwerk, de paal en een hoop geluk blijft het echter 1-0. Ook in de tweede helft geeft SNC’14 goed partij. Beide partijen teams enkele kansen. In de 71ste minuut voorkomt de doelman van BMR met een prachtige redding de 1-1. Eén minuut later gaat BMR goed door op rechts. De bal wordt terug gelegd op de zestien meter op Mike Claessens. Diens schot wordt van richting veranderd door een verdediger waardoor de gastendoelman kansloos is: 2-0. Enkele minuten later hebben de bezoekers pech als BMR met meer geluk dan vaderlandsliefde het doel schoon weet te houden. Bij een uitbraak van BMR schiet Demi Cruts vervolgens hard op doel. De keeper weet het schot echter te pareren. Er komt geen verandering meer in de stand en door het gelijke spel van FC Bemelen en De Heeg gaat BMR door naar de volgende ronde van de beker.

Het spel van BMR in de drie bekerwedstrijden viel tegen. In de competitie zal duidelijk uit een ander vaatje getapt moeten worden.


BMR 1 – FC Bemelen 1 6-1 (3-1) (25 augustus 2015)

Na de zeer matige vertoning tegen De Heeg 1 had BMR 1 vandaag iets goed te maken. Het begin tegen vijfde klasser was voortvarend. Na ruim één minuut scoorde Justin Franssen al de 1-0. Wie verwacht had dat BMR zou doorzetten kwam bedrogen uit. Bemelen gaf goed partij en in de vijftiende minuut kon een speler van de bezoekers door de achterhoede van BMR lopen en de bal onder de uitkomende doelman van BMR in het doel schieten. Na 28 minuten spelen krijgt Philipe de bal geheel vrijstaand op de vijf meter in zijn bezit. De 2-1 is het logisch vervolg. Zeven minuten later gaat Jorn Roijen goed door op de linkervleugel en geeft een afgemeten voorzet op Rik Caelen die met deze kans wel raad weet: 3-1. Rik is ook de maker van het vierde doelpunt als hij de bal met een stift over de keeper in de lange hoek plaats. De 5-1 wordt gescoord door Renè van de Hove en doet in schoonheid niet onder voor het eerdere doelpunt van Rik. De eindstand wordt bepaald door Bart Bendermacher die in de laatste minuut de 6-1 scoort. BMR boekt een mooie overwinning maar de wijze waarop FC Bemelen de tegentreffer kon scoren baart toch enige zorgen


De Heeg 1 – BMR 1 3-3 (1-3) (22 augustus 2015)

BMR 1 was in de eerste helft duidelijk beter dan de thuisclub. Tom Slangen zorgde met twee mooie acties voor een 0-2 voorsprong. De Heeg 1 verkleinde de voorsprong door een directe vrije trap te benutten. Met een prachtig doelpunt van Jorn Roijen werd nog voor rust de voorsprong op de thuisclub verhoogd. Met hetgeen BMR 1 in de tweede helft liet zien kon niemand tevreden zijn. De 2-3 viel toen de doelman van BMR zwaar gehinderd werd en de bal los liet. De 3-3 viel na collectief falen van de achterhoede. De Heeg had zelfs in de laatste minuut nog de winnende treffer kunnen scoren maar dit onheil bleef BMR gelukkig bespaard’ Qua afspiegeling van de verhoudingen zou een overwinning voor De Heeg ook niet terecht zijn geweest.


Wedstrijdverslagen 2014-2014

FC Kerkrade-West 1 – BMR 1 0-0 BMR wns(7 juni 2015)

Bron in de Wandelgangen

Twee ploegen die wellicht rijp zijn voor de derde klasse. Het punt was alleen dat er slechts één ploeg kon promoveren. Zenuwen, zweetdruppels en vooral veel hartslagen, zowel op het veld als ernaast, waren aan de orde van de dag. Na 120 minuten voetbal ging het promotieticket naar BMR daar daarmee uiterst diep moest gaan. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal.

En zo kan het gaan in het voetbal. Over de hele wedstrijd gezien had Kerkrade West de beste kansen. Ware het niet dat BMR-goalie Lacroix de laatste weken in een bloedvorm bivakkeert en dus bleef het 0-0. Strafschoppen moesten uiteindelijk de beslissing gaan brengen. De eerste vier strafschoppen werden foutloos ingeschoten. De spanning was om te snijden en Kerkrade West-aanvoerder Franken miste de vierde pingel. BMR-aanvoerder Waterval wist wat hem te doen stond. Hij deed het en zorgde voor extase bij de spelers, staf en publiek.
BMR kan na een lang seizoen, waarin het niet alleen fysiek maar ook mentaal wat te verwerken kreeg, zich gaan opmaken voor de derde klasse. Kerkrade West, dat wellicht net zoveel recht had op de promotie blijft achter in de vierde klasse.


Bunde 1 – BMR 1 4-0 (31 mei 2015)

Bron in de Wandelgangen

Bunde heeft het tweeluik met BMR weten te winnen. De uitslag van 4-0 was weliswaar een beetje overtrokken aangezien de 1-0 en gelijkmaker vlak voor tijd viel. Bunde-invaller Andriessen was de grote man in de verlenging. Hij bereidde de volgende drie treffers voor waardoor de thuisploeg met een 4-0 overwinning het promotiefeest kon vieren.

Spanning zat er genoeg op het duel. Niet alleen op het veld maar ook zeker daarbuiten. Bunde moest een 1-0 achterstand uit het vorige duel wegpoetsen maar vond telkens BMR-doelman Lacroix op haar pad. Toen Bunde-speler Neijenhof een dikke tien minuten voor tijd met zijn tweede gele kaart naar de kleedkamer moest leek het niet meer mis te gaan voor BMR. Tot de 88ste minuut toen Bram Hanssen de bal perfect binnenschoot vanuit een vrije trap.
In de verlenging zorgde Tim Bootten voor de 2-0 en maakte Maarten Neuhaus er in de slotminuten 3-0 en 4-0 van. Al deze treffer waren op aangeven van Bunde-invaller Andriessen die daarmee de man van de wedstrijd werd.
BMR ziet door het verlies een promotie aan haar neus voorbij gaan. Dat notabene Bunde spelbreker moest worden lag erg gevoelig.


BMR 1 – Bunde 1 1-0 (25 mei 2015)

Bron In de Wandelgangen

Een heet potje nacompetitie voetbal stond er zondagmiddag op de planning. BMR trof Bunde en dat was niet zomaar een duel. Doordat Bunde zich vreemd opstelde in het kampioensduel met Heer was BMR veroordeeld tot de nacompetitie. In diezelfde nacompetitie trof het Bunde. Verliezen kon dus gewoon niet.

BMR was zondagmiddag de beste ploeg en de punten gingen dan ook naar de nummer twee van de competitie. Bunde speelde opportunistisch zonder veel visie. Toch leek de ploeg op voorsprong te komen maar het doelpunt werd afgekeurd. Pas laat in de wedstrijd kwam de bevrijdende 1-0 op het scorebord voor BMR. Patrick Kleynen was de gelukkige waardoor BMR zondag het karwei in Bunde af kan maken.


Wijnandia 1 – BMR 1 0-0 (21 mei 2015)

Bron Nuth&Omstreken
Wijnandia is uitgeschakeld in de nacompetitie. De ploeg van trainer Tom Goossen kwam donderdag tegen BMR niet verder dan een 0-0 gelijkspel en dat was onvoldoende na de 2-0 nederlaag van vorige week. Ondanks de uitschakeling kan Wijnandia terugkijken op een prima seizoen. Natuurlijk was er na de eerste fantastisch afgesloten periode met zeven winstpartijen op rij een dip. Wijnandia vocht zich daar weer overheen en leek mee te gaan doen om de titel. Maar daar kwam de ploeg van de nieuwe trainer Tom Goossen toch net tekort. Er waren verzachtende omstandigheden omdat hij niet kon beschikken over een complete ploeg. De doelpuntenmachine Tybo Erens begon te sputteren en Nardo Entius zocht hopeloos naar zijn vorm. Ook Kay Vaessen lag er lang uit en dat scheelt natuurlijk een slok op een
borrel. Het duo Vaessen en Erens tekende ondanks alles voor samen 27 doelpunten (resp. 8 en 19). Tegen BMR waren ze erbij. In het eerste duel waren ze onzichtbaar. Dat gold niet alleen voor dit duo, maar de hele ploeg liet het volledig afweten in Banholt. BMR won dan ook op hun ‘akker’ met 2-0 en Wijnandia gebruikte dit als een excuus en dat was niet heel sportief en fair. Want zolang is het niet geleden dat ook zij op een ‘akker’ voetbalden. Maar nu is er het kunstgras. En het moet gezegd. Wijnandia speelde tweeklassen beter dan in Banholt. Maar BMR bleef rustig en controleerde depot. Bovendien werd de ploeg uit Banholt, Mheer en Reijmerstok zelfook een aantal malen gevaarlijk. Maar de defensie en de weer uitstekend keepende ‘voetballer’ Ramon Gerards hield stand. Voor de rust was het aardig en vooral spannend. Na de rust kwamen de vele toeschouwers volledig aan hun trekken. Nardo Entius en Kay Vaessen kwamen niet terug. Goossen had zijn ploeg de nodige moed ingepraat en dat was te zien. Wijnandia ging met volledig elan richting BMR doel. Maar die ploeg bleef uiterst kalm en verdedigde enorm geconcentreerd. Bovendien heeft BMR niet alleen een lange maar ook voortreffelijke doelman. Maar hij had een paar keer geluk. Een kopbal van dichtbij viel zomaar in zijn handen. Ook bij klutsballen stond hij gek genoeg altijd op de juiste plek. Na een terugspringende bal van de lat viel het leer weer in zijn handen. Toeval of dwing je dat af? Het lukte Wijnandia niet een doelpunt te maken dat de pot nog spannender gemaakt zou hebben. Maar ook BMR was gevaarlijk. Kortom na de rust was het genieten. Gemis aan scherpte, afronding en pech hielden Wijnandia van een stunt af. Voor een gepromoveerde ploeg heeftWijnandia het onder Tom Goossen prima gedaan. Nacompetitie spelen, het had minder gekund, ook al heeft dit niet geleid tot promotie. Schimmert en Hulsberg lukte dit wel, zij gaan naar de vierde klasse. Dat levert de nodige derby’s op. Vaesrade kan daar ook nog terecht komen en dan is het echt derby time. Minor bleef eerste klasser en daar zag het lang niet naar uit. Vaesrade knokt nog voor een plekje in de derde klas se, terwijl ze al  afgeschreven leken.

BMR 1 – Wijnandia 1 2-0 (17 mei 2015)

Bron Nuth&Omstreken

Wijnandia kende een slechte start van de nacompetitie. De ploeg van trainer Tom Goossen verloor zondag kansloos met 2-0 bij BMR. Een score die nog hoger had kunnen uitpakken. Als je doelman de beste speler is van het team dan weet je genoeg. Ramon Gerards (eigenlijk stand in) was met een gestopte penalty en een paar prachtige safes met afstand de beste man bij de ploeg van Tom Goossen. Wijnandia, gewend aan nepgras, had veel last van het hobbelige grasveld in Banholt, dat ook nog eens ongelijk is en bergop en bergaf loopt. Bovendien liggen de zijlijnen bijna tegen de reclameborden aan. Van meet af aan was duidelijk dat BMR de winst ging pakken. Er was wel balbezit voor de mannen uit Wijnandsrade maar voor de goal kwam men niet. Wel waren er veel (lichte) blessures. Verzorger FerneauMertens moet wel longen als een paard hebben. Hij kwam voor de rustacht keer binnen de lijnen. Vooral zijn zoon Ingo Mertens had veel last van ‘vallende’ ziekte zoals de supporters uit Mheer/Banholt zeiden langs de kant. Ingo moest er vanaf met een voetblessure. Zijn vervanger was de keihard werkende Kjeld Neven. Maar ook hij kon niet voor gevaar zorgen. In doel stond Ramon Gerards heel lang zijn mannetje. Hij hield zijn ploeg op de been maar was kansloos bij de 1-0 voor de thuisclub. In een pracht aanval over vier schijven was het Jorn Royen namens BMR die de 1-0 maakte. Niet lang daarna was het 2-0. Een bal over links werd niet opgeruimd. Twee  verdedigers van Wijnandia keken elkaar aan maar niemand haalde het in zijnhoofd de bal weg te werken. Paul Waterval van de thuisclub zei ‘dank je wel’ en maakte fraai de 2-0. Daarna was het weer maar eens de beurt aan Ramon Gerards. Hij stopte een strafschop van Rik Caelen. Niet al te best ingeschoten maar Ramon had hem. Na de rust werd het spelpeil bedenkelijk. Wijnandia kreeg een kopkans maar de bal werd van de lijn gehaald. BMR was veel sterker maar scoorde niet meer. “ Er ligt een kansje voor ons als we snel scoren. Vandaag was het slecht, Ook de invallers hebben hun kansen niet gegrepen. Neen niet goed. Moeilijk, moeilijk,maar ze moeten het donderdag maar laten zien”, aldus Wijnandia trainer Tom Goossen. BMR trainer Patrick Dohmen was ook al niet tevreden. We hadden een doelpunt meer moeten scoren maar het was zeker na de rust niet slecht. Laat zij maar lekker aanvallen tegen ons dan zijn we op ons best.”

BMR 1 – Wijnandia 1 Afgelast (10 mei 2015)

BMR 1 niet in actie vanwege onderzoek naar omkoping van Bunde 1 door Heer 1

Naar aanleiding van ontvangen signalen heeft de KNVB  een onderzoek ingesteld naar het verloop en het resultaat van de wedstrijd Bunde 1 – Heer 1 van zondag 3 mei 2015. Dit onderzoek vraagt helaas meer tijd, waardoor de KNVB genoodzaakt is de voor zondag 10 mei 2015 vastgestelde wedstrijden in nacompetitiepoule 3A/4A/4B te laten vervallen. De wedstrijd BMR 1 – Wijnandia 1 is daarom afgelast.


SCG 1 – BMR 1 0-3 (3 mei 2015)

BMR 1 doet zijn plicht maar loopt toch kampioenschap mis

BMR 1 ging vandaag op bezoek bij SCG uit Gronsveld en had maar één doel: drie punten. De rood-blauwen slaagden prima in deze missie want na 90 minuten stond er een 0-3 eindstand op het scorebord. BMR kwam al vrij snel op 0-1 door een doelpunt van Jorn Roijen. Davy Weusten zorgde nog voor de rust voor de 0-2 via een prachtige vrije trap. Meteen na rust verhoogde Jorn Roijen de score tot 0-3 waarmee de wedstrijd gelopen was. Toen de wedstrijd in Gronsveld afgelopen was stond het in Bunde 2-2 waardoor BMR kampioen was. Uit de aftrap maakte Heer echter nog de winnende treffer(!?) waardoor BMR 1 via nacompetitie de promotie moet afdwingen.


BMR 1 – RKVCL 1  3-1 (26 april 2015)

BMR 1 wint moeilijke thuiswedstrijd en blijft in spoor van koploper Heer 1

BMR 1 ontving vandaag RKVCL 1. Voor deze ploeg stond er niks meer op het spel. In de eerste ontmoeting had BMR 1 echter met 2-5 gewonnen dankzij vooral formidabel keepwerk van Raymond Lacroix. Er kon dus verwacht worden dat RKVCL revanche wilde nemen.

BMR mocht eerst richting kantine spelen.

De thuisclub zocht meteen de aanval. Het eerste gevaar was afkomstig van een vrije trap van Bart Bendermacher. Dit leverde echter niks op. In de zevende minuut ruimde de verdediging van RKVCL de bal niet goed op. De keeper was bij deze actie ver uit het doel gekomen. De bal kwam in het bezit van Jorn Roijen die vanaf de zestien met een bekeken schot zorgde voor de 1-0. De bezoekers kwamen nu iets beter in hun spel. Na 16 minuten aarzelde de keeper van BMR om een terugspeelbal in de handen te nemen. Een aanvaller van RKVCL wist wel raad met deze onverwachte kans.

In de 28ste minuut zien de toeschouwers een mooie aanval van BMR. Via Demi Cruts komt de bal bij Paul Waterval. Diens schot gaat maar net naast. Twee minuten later is het even schrikken als een vrije trap van de bezoekers maar net over de kruising gaat.

Op slag van rust haalt Paul Waterval weer uit. De gastendoelman kan de bal in eerste instantie niet klem krijgen maar Lars Roijen komt net te laat om de bal in het doel te kunnen tikken.

BMR komt ongewijzigd uit de kleedkamer.

Na 54 minuten wordt Davy Weusten ingebracht voor Sil Hutzemakers. Vier minuten later wordt Mike Duysengs vervangen door Luc van Neer. BMR krijgt meer vat op de wedstrijd en krijgt diverse kansen.

Bij een hoekschop van BMR wordt de bal niet goed weggewerkt. Patrick Kleijnen kopt de bal in de vijfmeter en via de rug van Paul Waterval verdwijnt de bal in een kluwen van spelers in het doel. Na 64 minuten staat BMR weer op voorsprong.

De bezoekers geven echter niet op. Eerst valt een bal op de doellat van BMR en even later staat de keeper van BMR precies op de juiste plaats bij een vrije trap van RKVCL.

Vanwege een tweede gele kaart moet RKVCL vervolgens verder met 10 mensen. BMR weet het numerieke overwicht echter niet uit te buiten. Nadat eerst nog een hard schot van Luc van Neer naast gaat is het Davy Weusten die met een paraboolschot van twintig meter afstand de gastendoelman kansloos laat. In de resterende twee minuten komt de overwinning niet meer in gevaar. A.s. zondag zal BMR moeten winnen van SCG 1 en hopen dat Heer 1 een steekje laat vallen in de uitwedstrijd bij Bunde 1.


FC Gulpen 1 – BMR 1 3-4 (19 april 2015)

BMR 1 slaat toe in slotfase

Voor BMR 1 stond vandaag de derby tegen FC Gulpen 1 op het programma. In de thuiswedstrijd had BMR een gelukkige 3-2 overwinning behaald. De geel-zwarten strijden tegen degradatie en konden elk punt goed gebruiken. De gastgevers starten voortvarend en na 9 minuten was het al 1-0. In de 31ste minuut wist Brian v.d. Putten de gelijkmaker te scoren. Met een 1-1 ruststand gingen beide ploegen rusten. Na ongeveer 15 minuten spelen in de tweede helft kwam de thuisclub weer op voorsprong. De vreugde was echter maar van korte duur want Lars Roijen zorgde een minuut later voor de gelijkmaker. In de 69ste minuut kwam FC Gulpen weer op voorsprong. Vier minuten voor het einde wist Bart Bendermacher de stand weer gelijk te trekken. Terwijl iedereen zich al verzoend had met een puntendeling dook in de laatste minuut een aanvaller van de thuisclub op voor doelman Raymond Lacroix van BMR. Deze kon de bal echter bemachtigen. Na een verre uittrap kwam de bal bij Jorn Roijen. Na enkele mooie bewegingen lag de bal opeens tot grote ontzetting van FC Gulpen in het doel 3-4. De blijdschap bij de BMR spelers en hun aanhang contrasteerde sterk met de verslagenheid bij de thuisclubspelers. Het vlaggenschip van BMR is door deze overwinning en het puntverlies van RKVCL nagenoeg verzekerd van deelname aan de nacompetitie. Met een achterstand van één punt op Heer 1 behoort het kampioenschap echter nog steeds  tot de mogelijkheden..


BMR 1 – SC. Jekerdal 1 0-0 (12 april 2015)

BMR 1 koploper af na kostbaar puntverlies

BMR 1 heeft vandaag kostbare punten laten liggen in de thuiswedstrijd tegen sc. Jekerdal 1. Tegen de laagvlieger werd gelijkgespeeld. De directe concurrenten om de titel Heer, RKVVLPolaris en  Bunde maakten geen fout.BMR staat nu tweede met een punt achterstand op Heer 1. In de derde periode staat BMR 1 ook tweede met twee punten achterstand op Bunde 1.


RKVVL/Polaris 1 – BMR 1     0 – 3  (29 maart 2015)

BMR 1 verstevigt koppositie door ruime overwinning op RKVVL/Polaris 1

BMR 1 moest vandaag op bezoek bij RKVVL/Polaris 1. BMR had de thuiswedstrijd op 9 november 2014 met 2-0 gewonnen en veroverde daardoor de koppositie op RKVVL/Polaris 1. Indertijd stond BMR 1 voor de onderlinge confrontatie op één punt achterstand maar nu was het verschil één punt in het voordeel van BMR.

Omdat er geen voetbal was in de ere- en eerste divisie had L1 sportverslaggever John Bannier  naar het sportpark aan de Bunderruwe gestuurd om live verslag te doen van de wedstrijd.

In de eerste helft was BMR de betere ploeg en kreeg ook de meeste kansen. RKVVL/Polaris kreeg maar een echte kans maar wist die niet te verzilveren. Na een fout van de thuisclub scoorde Jorn Roijen in de 15de minuut de 0-1.

Door de voortdurende regenval werd het veld erg zwaar. De bezoekers bleken hier het beste mee om te gaan. Er kwamen veel kansen. De 0-2 viel na 55 minuten spelen uit een penalty van Rik Caelen die toegekend werd na een overtreding op Lars Roijen.  De woede van John Bannier spatte even later  uit de radio als hij ziet dat Paul Waterval die op de grond ligt vol in het kruis wordt getrapt door Mark van Dooyewaard van RKVVL/Polaris die hiervoor een donkerrode kaart verdient maar helemaal niet gestraft wordt.

Bart Bendermacher valt in voor Lars. In een van zijn eerste acties gaat Bart goed door en legt de bal panklaar voor Rik Caelen die helaas naast schiet. Het is echter uitstel van executie want niet lang erna is het Bart Bendermacher zelf die de 0-3 aantekent. Op inzet en teamspirit heeft BMR 1 een prachtige prestatie geleverd. Het komend Paasweekend is BMR 1 vrij. De eerstvolgende wedstrijd is de thuiswedstrijd tegen Sc.Jekerdal 1.

Verslag L1 TV


Walram 1 – BMR 1     1 – 2  (22 maart 2015)

BMR 1 nieuwe koploper na overwinning op Walram 1

BMR 1 moest vandaag op bezoek bij Walram 1. De ploeg uit Valkenburg a/d Geul maakt een moeilijk seizoen door en is nog niet zeker van klassenbehoud. BMR kon vandaag weer rekenen op Paul Waterval. Onze verzorger Jan van der Beek had gezorgd voor een masker zodat de geopereerde neus van Paul niet in gevaar kwam. Op een veld dat qua kwaliteit kan wedijveren met het veld in Banholt kwam BMR 1 na vijf minuten al op een 0-1 voorsprong. Een vrije trap van Mike Duysengs werd door Jorn Roijen binnen gekopt. BMR1 was sterker. Toch was er een spelhervatting nodig om de voorsprong te verdubbelen. In de 70ste minuut schoot Rik Caelen van de punt van de zestien snoeihard de bal over de grond in de lange hoek . De bal werd nog even door een andere speler aangeraakt maar de keeper was kansloos. De thuisclub viel alleen op door het voortdurend provoceren en het geven van commentaar op de leiding. Het feit dat de trainer van Walram met rood achter de afrastering plaats moest nemen en diverse gele kaarten voor Walramspelers spreken in dit verband boekdelen. Toen Rik de 0-2 maakte leek de wedstrijd gelopen. De thuisclub dacht hier anders over. Uit een van de spaarzame aanvallen werd de tegentreffer gescoord. Volgens de assistent-scheidsrechter van BMR was dit buitenspel maar de arbiter keurde het doelpunt goed. BMR was even de regie kwijt. Toch bleef de trainer van BMR vasthouden aan drie aanvallers. Er kwamen nog kansen voor Rik Caelen en Brian van der Putten (kopbal tegen de paal) maar in de  1-2 stand kwam geen verandering meer. Door de onverwachte 2-3 nederlaag van Heer in de thuiswedstrijd tegen RKVVL/Polaris 1 gaat BMR 1 aan kop met één punt voorsprong op Heer 1 en RKVVL/Polaris 1. De komende zondag gaat het vlaggenschip van BMR op bezoek bij RKVVL/Polaris. Een overwinning zou een grote stap voorwaarts zijn op weg naar een kampioenschap.


BMR 1 – DBSV 1     3 – 0  (15 maart 2015)

BMR 1 heeft veel moeite met nummer laatst

Na de onverwachte maar wel verdiende overwinning tegen de koploper van de vierde klasse A moest BMR 1 vandaag aantreden tegen de nummer laatst, DBSV 1.

De studentenploeg bleek een voor BMR 1 lastige tegenstander. Beide ploegen hadden veel last van het moeilijk te bespelen veld en mooie combinaties waren daardoor schaars. Het verschil op de ranglijst was in het veld niet te zien. Na 20 minuten opende de thuisclub de score. Een corner van Rik Caelen zeilde aan de eerste paal in het doel. De keeper probeerde hem nog uit het doel te werken maar sloeg de bal in het doel. Volgens de doellijntechnologie zijnde een goed gepositioneerde toeschouwer was de bal al voordat de keeper hem aanraakte over de doellijn waardoor Rik dit doelpunt op zijn conto kon schrijven. Tot aan de rust gebeurde er weinig dat de toeschouwers kon bekoren. In de tweede helft drong DBSV aan. Dit bood BMR de gelegenheid om op de counter te spelen en de snelle spitsen Rik en Jorn in stelling te brengen. BMR verzuimde echter de uitvallen goed uit te spelen. Het was even schrikken voor de rood-blauwen toen Bart Bendermacher nog net de bal uit de bovenhoek kon koppen bij een corner van DBSV.

Na 65 minuten kreeg BMR een vrije trap. Patrick Kleijnen sprong naar de bal samen met de keeper en werd daarbij door de keeper geraakt. De scheidsrechter kende een penalty toe die door Rik Caelen benut werd: 2-0.

De wedstrijd was gelopen. Vanwege een tweede gele kaart moest ook nog een speler van de gasten het veld verlaten waardoor DBSV geen vuist meer kon maken.

In de zeventigste minuut gaf Bart Bendermacher aan de rechterkant op de middellijn staande een prachtige pass op Rik Caelen die zich links voorin bevond. Rik maakte het prachtig af met een schot vanaf 20 meter in de lange hoek.

De wedstrijd eindigde in 3-0. BMR heeft inzet getoond maar geen goede wedstrijd gespeeld. De overwinning is desondanks verdiend al is het verschil in doelpunten veel groter dan het verschil zoals dat te zien was op het veld.

Komende zondag wacht de moeilijke uitwedstrijd tegen Walram 1. Bij een overwinning van BMR en een gelijkspel van Heer tegen RKVVL/Polaris zullen er na zondag drie ploegen met 32 punten aan kop staan in de vierde klasse A.


BMR 1 – Heer 1     3 – 0  (8 maart 2015)

BMR 1 verslaat koploper en houdt daarmee titelrace open

BMR 1 ontving vandaag koploper Heer 1. Voor de wedstrijd bedroeg het verschil tussen beide ploegen 5 punten. Alleen een overwinning zou BMR 1 nog in de race houden voor het kampioenschap. In de eerste helft vielen er niet veel doelkansen te noteren. Heer kreeg nog de beste mogelijkheid maar de nieuwe aanvoerder en doelman Raymond Lacroix wist het doel schoon te houden. Ook in de tweede helft waren echte scoringsmogelijkheden schaars. De 1-0 viel toen Demi Cruts slecht uitverdedigen van de Heer defensie koelbloedig afstrafte.

De jeugdige Bart Bendermacher liet zien dat hij in ieder geval een hard schot van zijn vader Jos, alias de Bom, geërfd heeft. Met een magistrale vrije trap vanaf vijfentwintig meter liet hij de gastendoelman volstrekt kansloos en tekende hij voor de 2-0. Het slotakkoord werd gezet door Rik Caelen die met een mooie actie zorgde voor de 3-0.

De overwinning was verdiend. De spelers van BMR hebben van de eerste tot de laatste minuut geknokt en laten zien dat ze een hecht collectief vormen. Een compliment is er verder voor de trainer die de juiste keuzes heeft gemaakt om de afwezigheid van de vaste aanvoerder Paul Waterval op te vangen. Hopelijk dat de drie punten het herstelproces van Paul versnellen. BMR treft in de volgende twee wedstrijden twee ploegen die in de onderste regionen bivakkeren. Gewaakt moet worden voor onderschatting.


Bunde 1 – BMR 1     2 – 1  (1 maart 2015)

Vlaggenschip verliest meer dan alleen de punten

Voor BMR 1 stond vandaag de moeilijke uitwedstrijd tegen Bunde 1 op het programma. De rood-blauwen hadden in Bunde nog nooit gewonnen. Na 45 minuten stond BMR 1 met 1-0 achter. Rik Caelen bleef in de rust in het kleedlokaal achter vanwege ademhalingsproblemen. Na 20 minuten in de tweede helft moest aanvoerder Paul Waterval het veld verlaten wegens ernstig letsel aan zijn neus. In het ziekenhuis is vastgesteld dat Paul zijn neus heeft gebroken. Deze is rechtgezet. Paul heeft ook nog een hersenschudding en is vermoedelijk zes tot acht weken uitgeschakeld. In de 72 minuut verdubbelt Bunde de voorsprong maar drie minuten later scoort Philipe Bastings de 2-1. Vlak voor tijd gaat een schot van Luc van Neer nog rakelings voorlangs waardoor de drie punten in Bunde blijven. Door de nederlaag van BMR en de 0-1 overwinning van Heer bij RKASV wint Heer de tweede periode en staat inmiddels vijf punten voor op BMR. A.s. zondag krijgt BMR de kans om de achterstand te verkleinen tot twee punten.

Vanaf deze plek wordt Rik en Paul een snel herstel toegewenst.


RKASV 1 – BMR 1     1 – 1  (8 februari 2015)

BMR 1 moest vandaag op bezoek bij RKASV 1. Voor BMR kwam deze wedstrijd op een ongunstig tijdstip na de carnavalsviering op vrijdag en de aow wieverbal op zaterdag. Het vlaggenschip van BMR had iets goed te maken tegen de blauw-witten uit Amby. Immers, in Banholt werd een smadelijke 0-3 nederlaag geleden.

Op het kunstgras in Amby was BMR in de eerste helft de betere partij. BMR kreeg talloze kansen maar verzuimde die te benutten. De thuisclub scoorde tegen de verhouding in wel uit een afgeslagen corner.

In het begin van de tweede helft was RKASV beter dan BMR maar zij wisten de score niet te verhogen.

Uit een corner scoorde Jorn Roijen de gelijkmaker. Op het einde van de wedstrijd kregen beide partijen nog grote kansen maar er veranderde niks in de stand. In de laatste minuten mocht BMR enkele corners nemen. Bij de laatste corner maakte een speler van RKASV hands maar de matig leidende scheidsrechter had het niet gezien of wilde er geen penalty voor geven. Daardoor bleef BMR steken op 1-1. De concurrent RKVVL/Polaris won wel en staat nu samen aan kop met BMR 1 met één punt voorsprong op Heer dat echter één wedstrijd minder gespeeld heeft.


BMR 1 – VV Partij’33 1     0 – 1  (7 december 2014)

Voor BMR 1 stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Partij 1 op de rol. In de uitwedstrijd had BMR met 2-3 gewonnen na voorgestaan te hebben met 0-3. De tegenstander uit Partij-Wittem is een ploeg die veel scoort maar daarnaast ook al veel tegentreffers heeft moeten incasseren.

In het begin van de wedstrijd kreeg de thuisclub twee goede kansen om op voorsprong te komen. Rik Caelen was na een mooie actie echter ongelukkig in de afwerking. De tegenpartij deed dit beter en kwam in de 18de minuut op een 0-1 voorsprong. BMR was eerder in de thuiswedstrijd tegen RKASV 1 ook op een 0-1 achterstand gekomen. Evenals in de wedstrijd tegen RKASV bleek BMR ook nu niet bij machte om een tegendoelpunt te scoren. Het vlaggenschip van BMR kwam niet zijn normale doen en wist in de rest van de wedstrijd ook nauwelijks kansen te creëren. Hierdoor was de tweede thuisnederlaag een feit. De medeconcurrenten voor de titel wisten wel te winnen waardoor Heer 1 nu de koppositie van BMR op doelsaldo heeft overgenomen.


BMR 1 – FC Gulpen 1     3 – 2  (30 november 2014)

Na de prima overwinning in de uitwedstrijd tegen SC. Jekerdal 1 kwam vandaag FC Gulpen 1 op bezoek. Deze tegenstander beschikt over een vrij nieuw kunstgrasveld. Een groter contrast met het veld in Banholt kon er niet zijn. Op deze zondag waren er helaas al twee wedstrijden op het veld gespeeld waardoor het zeer moeilijk bespeelbaar was.

BMR mag het eerste richting de kantine spelen. Na 5 minuten kunnen de thuisclubsupporters al juichen. Loe Weerts profiteert van knullig optreden van de Gulpenverdediging en schiet de bal onder de keeper door in de goal. De vreugde is helaas maar van korte duur want twee minuten later ligt de bal al aan de andere kant in het doel. Er ontvouwt zich vervolgens een spel waarbij beide ploegen vooral de lange bal hanteren om optimaal te profiteren van de snelle voorhoedespelers. In de 32-minuut is het Jorn Roijen die een kans doeltreffend benut en BMR op voorsprong brengt.

In de tweede helft wordt er door beide ploegen veel strijd geleverd. Het grote verschil in stand op de ranglijst is nauwelijks zichtbaar. BMR weet in de 60ste minuut de marge weer op twee doelpunten te brengen als Dave Weusten de keeper verschalkt. Bij deze actie raakt Dave geblesseerd en moet hij uitvallen. Douwe de Vries neemt zijn plaats in.

De bezoekers geven niet op en komen in de 75ste minuut door slordig verdedigen van de thuisclub terug tot 3-2. Het wordt nog moeilijker voor BMR als Jorn vanwege een tweede gele kaart het veld moet verlaten.

BMR wordt onder druk gezet door de geel-zwarten uit Gulpen maar de verdediging geeft geen krimp. Via snelle uitvallen krijgt de thuisclub de kans om de wedstrijd definitief te beslissen. Rik Caelen heeft pech als de bal binnenkant paal terug het veld ingaat.

De scheidsrechter laat niet lang naspelen. BMR heeft een moeizame overwinning geboekt op een tegenstander die als ze zo blijven spelen zeker nog gaat stijgen op de ranglijst.


Spcl. Jekerdal 1 – BMR 1     0 – 3  (23 november 2014)

Na de overwinning in de thuiswedstrijd tegen RKVVL/Polaris op 9 november stond BMR 1 glansrijk aan kop met twee punten voorsprong op datzelfde RKVVL/Polaris. Het was zaak om vandaag de moeilijke uitwedstrijd tegen SC Jekerdal te winnen. Het vlaggenschip van BMR had in de seizoenen 2009-2010 en 2010-2011 de uitwedstrijd gewonnen met respectievelijk 0-1 en 0-2 maar in de seizoenen 2011-2012 en 2013-2014 de punten in Maastricht gelaten door nederlagen van 3-0 en 3-2.

In de eerste twintig minuten was BMR de betere ploeg en kreeg diverse kansen. De afwerking liet echter te wensen over. Het duurde tot de 35ste minuut voordat de supporters van BMR konden juichen. Een afgeslagen corner van Rik Caelen kwam in de voeten van Luc van Neer. Deze gaf de bal terug aan Rik Caelen die met een uiterste krachtsinspanning de bal wist binnen te houden en een harde voorzet gaf. Aanvoerder Paul Waterval, die nog niet was terug gelopen en nog bij het vijandelijke doel stond, schoot de bal vanaf de vijfmeterlijn keihard in het doel.

Direct na de rust schiet de doelman van Jekerdal bij een aanval van BMR de bal tegen Loe Weerts aan. De keeper blesseert zich hierbij. De bal komt bij Rik Caelen die vanuit een moeilijke positie de 0-2 scoort. Protesten van Jekerdal dat BMR een overtreding heeft gemaakt worden terecht door de scheidsrechter niet gehonoreerd. Het is de keeper zelf die een fout heeft gemaakt en zich daardoor heeft geblesseerd.

Luc van Neer, die al licht aangeslagen aan de tweede helft is begonnen, valt uit. Douwe de Vries neemt zijn plaats in. Er breekt nu een periode aan waarin de thuisclub enkele kansen krijgt. De betrouwbare sluitpost Raymond Lacroix houdt zijn doel echter bekwaam schoon.

Met nog ongeveer 30 minuten te spelen geeft Lars Roijen een mooie steekbal op Dave Weusten die met een verwoestend schot de 0-3 op het scorebord brengt. In het verdere verloop van de wedstrijd krijgt BMR nog diverse kansen om de score verder op te voeren maar het blijft 0-3.

Vermeldenswaardig is dat Bart Bendermacher nog is ingevallen voor Loe Weerts die op zijn beurt vanaf het begin heeft meegespeeld als vervanger voor Demi Cruts die in de warming-up geblesseerd raakte.

In de laatste wedstrijd van de eerste competitieronde ontvangt BMR komende zondag Gulpen 1. Gezien de stand op de ranglijst mag verwacht worden dat BMR ook tegen deze tegenstander een goed resultaat zal neerzetten. Onderschatting is nu ook weer het grootste probleem.


BMR 1 – RKVVL/Polaris 1     2 – 0  (9 november 2014)

Na vorige week de strijd om de eerste periodetitel te hebben verloren van RKVVL/Polaris 1 kon BMR 1 vandaag de koppositie overnemen van dit team. Een overwinning was dan wel noodzakelijk.

In de eerste helft kwamen beide ploegen niet tot scoren. Na de rust had BMR meer en betere kansen dan de bezoekers maar uiteindelijk was er een spelhervatting voor nodig om de rood-blauwen de voorsprong te bezorgen.

Een overtreding van de bezoekers in de 79ste minuut resulteerde in een vrije trap. Rik Caelen bracht de bal prima voor en aanvoerder Paul Waterval wist beheerst de 1-0 te scoren. De bezoekers probeerden nu de gelijkmaker te forceren. Er kwam ruimte voor BMR. In de 89ste minuut begon Rik Caelen aan een lange rush waarbij hij een aantal tegenstanders passeerde. Rik gaf de bal op het juiste moment over aan Dave Weusten die met de 2-0 het lot van RKVVL/Polaris bezegelde. De massaal opgekomen toeschouwers hadden kunnen genieten van twee ploegen die veel strijd leverden. Het voetbal was echter niet hoogstaand. Veel supporters hadden ook kunnen leven met een gelijkspel maar op basis van het aantal kansen maakte BMR de meeste aanspraak op de zege. Gedurende de wedstrijd waren er nog twee opvallende momenten: het overvliegen van talloze kroenekrane (kraanvogels) en het op het veld komen van een hond 5 minuten voor de rust. Voor de bezoekers van het hanetoepen was deze fuk geen onbekende. Tijdens het hanetoepen kregen de aanwezigen namelijk gezelschap van twee knappe jongedames waarvan een woonachtig in Banholt en de andere van Baskische afkomst die vergezeld waren van dezelfde hond. Deze jongedames hadden aan bepaalde knappe en/of intelligente en/of rijpe heren van BMR 1 en BMR 3 beloofd om naar de wedstrijd van BMR 1 te komen kijken.

Door de overwinning is BMR 1 de trotse koploper van de vierde klasse A met 2 punten voorsprong op nummer twee. De eerstkomende twee wedstrijden treft BMR Jekerdal 1 en FC Gulpen 1. Deze ploegen bivakkeren in de onderste regionen. Onderschatting is derhalve het grootste gevaar.


BMR 1 – Walram 1     5 – 0  (2 november 2014)

Geen wedstrijdverslag


Heer 1 – BMR 1     2 – 1  (26 oktober 2014)

Geen wedstrijdverslag


BMR 1 – Bunde 1     1 – 1  (12 oktober 2014)

Geen wedstrijdverslag


DBSV 1 – BMR 1     0 – 3  (5 oktober 2014)

Geen wedstrijdverslag


BMR 1 – RKASV 1     0 – 3  (28 september 2014)

Bron In de wandelgangen

Na een matige reeks wist RKASV weer eens te winnen. In Banholt werd koploper BMR met 0-3 verslagen. Beide teams speelden met een andere samenstellingen. Door schorsingen, blessures en vakanties misten beide ploegen 4 basisspelers.

Toch was dit niet aan de beginfase te merken. Beide teams lieten de bal goed rondgaan en schotelden het aanwezige publiek een mooie wedstrijd voor. RKASV kwam iets feller uit de startblokken en creëerde in de beginfase twee kansen, maar de Maastrichtenaren faalden in de afronding. Uit een corner was BMR dichtbij de openingstreffer, maar de bal werd in de scrimmage weggehaald. Een doelpunt van RKASV werd wegens buitenspel afgekeurd. Aan de andere kant werd een speler van BMR getoucheerd binnen het strafschopgebied, maar de leidsman wuifde het weg.

RKASV kwam vlak voor rust verdiend op voorsprong. Na een schitterende voorzet van Geraerds kon aanvoerder Dreessen de bal bij de tweede paal binnenlopen: 0-1. Na rust kwam er een getergd BMR uit de kleedkamer. Het zette flink druk en RKASV liet zich terugzakken. Een tweetal paniekerige situaties leidden niet tot een doelpunt. Even later werd spits Weusten via een slimme sliding voor de doelman gezet en hij schoot beheerst de 1-1 binnen. Ware het niet dat ook deze goal werd afgekeurd wegens buitenspel. De leidsman volgde het spel overigens van zeer dichtbij en hij liet veel toe, wat het spel alleen maar ten goede kwam.

Bij een verre inworp van RKASV kwam de afvallende bal voor de voeten van Dreessen, die randje-16 de bal in de rechter hoek volleerde: 0-2. BMR was gebroken en zag dat spits Van Mulekom enkele minuten later de score verder uitbreidde: 0-3. Ook invaller Caelen kon hier niets meer aan veranderen, nadat doelman Stals in de laatste minuut diens inzet van dichtbij met zijn onderbeen uit het doel ranselde. Zo verliest BMR zijn eerste punten van dit seizoen.

Toch zal de ploeg, mits compleet, het nog menig tegenstander moeilijk maken. RKASV heeft de smaak van de drie punten weer eens te pakken en houdt aansluiting met de subtop van de competitie.


VV Partij’33 1 – BMR 1     2 – 3  (21 september 2014)

Bron site VV Partij ‘33

In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen moest het opgenomen worden tegen fusieclub BMR. Ondanks de vele regenval en keuringen op zondagochtend, werd er gewoon afgetrapt op een veld dat verrassenderwijs goed bespeelbaar was. Onze spitsen Dwayne en Dennis waren er om verschillende redenen niet bij. Deze plekken werden ingenomen door Steven en Ralf Cremer.

Beide partijen begonnen twijfelachtig aan de wedstrijd. Er werd veel balverlies geleden. Aan Partij-zijde stond echter de organisatie wel goed. Er werd achterin weinig weggegeven en zo hier en daar kwamen er in aanvallend opzicht wat kansen. Halverwege de eerste helft viel de grootste kans te noteren. De BMR-keeper kon nog net een inzet met een katachtige reactie wegtikken. Zo hadden ook Ralf, Christian en Quintin nog goede mogelijkheden om Partij op voorsprong te zetten. BMR wist aan de andere kant, buiten wat schoten van afstand, niet veel te creëren. Ondanks het slordige spel was de eerste helft wel reden tot vertrouwen voor de tweede.

De tweede helft begon eigenlijk zoals de eerste geëindigd was. Een evenwichtig spelbeeld met een handjevol kansen. Aan dit evenwicht werd echter bruut een einde gemaakt door BMR. Uit het niets werd de 0-1 onder Trix geschoten. Een flinke klap voor de VVP zo leek, want nog geen 5 minuten later werd de score verdubbeld (0-2). Partij moest door deze achterstand risico’s gaan nemen. Uit een snelle uitbraak van BMR werd uiteindelijk zelfs de 0-3 binnengekopt.

Partij zette na deze geflatteerde achterstand nog eens de schouders eronder en daar wist BMR even geen raad mee. Er werden veel ballen vanaf de zijkanten voor de pot gegooid. Een bal viel op het hoofd van Cremer, die de bal perfect teruglegde op de instormende Mick. Deze schoof de bal onder de keeper door binnen. Er was weer enige hoop en dit was ook duidelijk op het veld te zien. Een schot van afstand werd, volgens de scheids, met de hand getoucheerd in het strafschopgebied. De discutabele penalty werd verzilverd door Ralf Cremer. Na deze aansluitingstreffer gingen alle remmen los bij Partij. Dit resulteerde zelfs bijna in de gelijkmaker. Een goed schot van Quintin spatte op de paal uiteen. In de slotfase werd er, ondanks de grote druk, niet meer gescoord.

Ook deze wedstrijd heeft Partij laten zien te beschikken over een flinke dosis fighting spirit. Alleen is het jammer dat dit niet tot uitdrukking komt in de uitslag in de afgelopen thuiswedstrijden. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Gulpen op het programma. Niet alleen aantrekkelijk vanwege de clash tussen de twee buurdorpen, maar ook cruciaal voor aanklamping bij de subtop in de 4e klasse A. We hopen dus veel Geel-Blauwen te mogen verwelkomen, om Partij naar de overwinning te schreeuwen.


BMR 1 – SCG 1     2 – 1  (14 september 2014)

Geen wedstrijdverslag


RKVCL 1 – BMR 1     2 – 5  (7 september 2014)

Bron site RKVCL

Vandaag de start van de nieuwe competitie. De resultaten en het vertoonde spel in de laatste bekerwedstrijden gaven hoop voor het seizoen. Nu moet ik ook na afloop zeggen dat het vertoonde spel nog altijd niet doet wanhopen, alleen het meest essentiële in het spelletje, het benutten van kansen, werd vergeten. BMR counterde heel sterk en op basis daarvan is de uitslag ook in deze hoogte verdiend. Je kunt wel constant op het doel van de tegenstander spelen, dan moet je ook wel de kansen benutten. Positief is dat we zijn blijven voetballen en geen onnodige kaarten uit frustratie gepakt hebben. Doelpunten gemaakt door Bjorn Eppenga (1-2) en Wesley Libens (2-4).