Wedstrijdverslagen BMR 2

Selectie     Competitiegegevens     Wedstrijdverslagen     Topscorers

Wedstrijdverslagen 2017-2018

Wedstrijdverslagen 2016-2017

BMR 2 – Leonidas Wolder 3 5-0 (1-0) 21 mei 2017

BMR 2 sluit teleurstellend seizoen af met ruime overwinning

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2016-2107 heeft BMR 2 met ruime cijfers gewonnen van Leonidas Wolder 3. Na een 1-0 ruststand bleef de teller uiteindelijk steken op 5.

BMR 2 is hierdoor geëindigd op een teleurstellende zesde plaats met zeven overwinningen, zeven nederlagen en vier gelijke spelen. Sinds de vorming van BMR heeft het tweede team helaas nog nooit zo weinig punten verzameld.

BMR 2 – Berg 2 1-1 (1-0) (19 mei 2017)

BMR 2 speelt gelijk tegen kampioen

Voor beide ploegen stond er niks meer op het spel. Berg 2 was al kampioen en BMR 2 kon niet meer degraderen. Dankzij een doelpunt van Tom Slangen was de ruststand 1-0. In de allerlaatste minuut wisten de bezoekers nog de gelijkmaker te scoren.

Eijsden 3 – BMR 2 5-2 (7 mei 2017)

Forse nederlaag voor BMR 2

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0, 3-1 Pim Schalkwijk, 4-1, rust, 5-1, 5-2 Tom Slangen

BMR 2 – De Heeg 2 1-2 (1-0) (30 april 2017)

BMR 2 stelt zwaar teleur

BMR 2 stond bij rust op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Milan Delahaye. In de tweede helft wisten de bezoekers, die uiteindelijk nog maar met 9 spelers waren, twee keer te scoren.

BMR 2 – RKVVM 3 1-1 (23 april 2017)

Het enige doelpunt van BMR werd gemaakt door Milan Delahaye.

Leonidas Wolder 3 – BMR 2 3-2 (17 april 2017)

BMR 2 delft het onderspit tegen voorlaatste.

BMR kwam op voorsprong door Tom Slangen. Een domme overtreding resulteerde in een vrije trap waaruit direct de gelijkmaker gescoord werd. Door een blunder van eerst de verdediging en daarna de keeper liep de thuisclub uit naar 3-1. Brian Hendrikx scoorde nog de 3-2.

BMR miste vier 100% (110%!) kansen en had 75% balbezit. Leonidas kwam drie keer aan het doel en maakte drie doelpunten.

Geusselt Sport 3 – BMR 2 2-2 (0-2) ( 9 april 2017)

BMR 2 verspeelt in slotfase twee punten tegen nummer laatst.

Bij rust stond BMR 2 op een 0-2 voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht. Ook na de 1-2 was er nog goede hoop dat de drie punten mee genomen konden worden uit Maastricht. Een vrije trap in de slotfase zorgde echter voor de 2-2 eindstand waardoor BMR 2 twee kostbare punten heeft verloren.

BMR 2 – SCM 3 6-1 (2 april 2017)

Grote overwinning voor BMR 2

Het tweede team van BMR heeft vandaag ruim gewonnen van het hoger geklasseerde SCM 3. NA een 2-0 ruststand stond er na negentig minuten een 6-1 stand op het scorebord.

Doelpuntenmakers: 1-0 René v.d. Hove, 2-0 en 5-1 Tom Slangen, 3-1 e.d. SCM, 4-1 en 6-1 Alexander Prevoo.

Daalhof 3 – BMR 2 1-2 (0-1) (12 maart 2017)

BMR 2 weet weer wat winnen is

Via een mooie aanval kwam BMR 2 op een verdiende voorsprong door een doelpunt van Joey Vluggen. In de 50-ste minuut scoorde de thuisclub de gelijkmaker. In de 80-ste minuut zorgde Daan Dreesen met een prachtig doelpunt voor de verdiende 1-2 voorsprong. Dit werd ook de eindstand. Er is hierdoor een eind gekomen aan de reeks van nederlagen van BMR 2. Het is zaak om deze goede prestatie tegen koploper Berg 2 te herhalen.

 

SVME 2 – BMR 2 1-0 (1-0) (19 februari 2017)

Derde nederlaag op rij voor BMR 2

In de eerste wedstrijd na de winterstop heeft BMR 2 voor de derde keer op rij verloren. De groen-witten uit Mariadorp, die in de eerste confrontatie met 4-1 het onderspit dolven, stapten nu als winnaars van het terrein. Het spel van BMR 2 was slecht. Dit in combinatie met het missen van een groot aantal kansen leidde tot de nederlaag. BMR 2 haakt hierdoor voorlopig af in de strijd om het kampioenschap.

RKVVM 3 – BMR 2 3-1 (0-1) (11 december 2016)

BMR 2 verliest alweer van RKVVM 3

Helaas heeft BMR 2 ook vandaag weer niet kunnen winnen van RKVVM 3. Milan Delahaye bracht BMR 2 nog voor de rust aan de leiding. Dit bleef zo tot de zestigste minuut toen de thuisclub de gelijkmaker scoorde en vervolgens nog uitliep naar 1-3.

De Heeg 2 – BMR 2 2-1 (1-1) (27 november 2016)

Thuisclub komt op voorsprong uit een onterecht gegeven vrije trap.

1-1 Alexander Prevoo. Milan Delahaye gaat door tot op achterlijn en geeft voor op Alexander die goed afrondt.

2-1 valt weer uit vrije trap. Keeper van BMR staat niet goed opgesteld en is kansloos tegen goed ingeschoten vrije trap.

BMR 2 – Eijsden 3 2-2 (1-0) (13 november 2016)

Duur puntverlies voor BMR 2

Vandaag is Eijsden 3 de tegenstander van BMR 2. Voor de bezoekers uit Eijsden is het een  wedstrijd met een zwarte randje. In de week voorafgaand aan deze wedstrijd is namelijk een teamgenoot, afkomstig uit Terlinden, onverwacht veel te jong overleden.

Voorafgaand aan de wedstrijd is er een hoop onvrede bij met name de spelers van BMR 2. Eén uur voor aanvang wordt namelijk bekend dat de wedstrijd op veld 2 gespeeld moet worden omdat het hoofdveld te slecht is om twee wedstrijden op te spelen. Het moeten spelen op dit groot blubberveld zorgt voor onvrede en onbegrip bij de mannen van BMR 2. De aangestelde scheidsrechter komt niet opdagen. Gelukkig wordt er  wel een vervanger gevonden. De wedstrijd gaat hierdoor met zeker 15 minuten vertraging van start waardoor er ook onvrede is bij Eijsden 3.

Uiteindelijk wordt de wedstrijd gespeeld op veld 3. De wedstrijd begint met een respectvolle begroeting  waarna beide teams één minuut stilte in acht nemen.

BMR begint de wedstrijd goed en fel en dit resulteert in de 15de minuut in een prachtig doelpunt in de driehoek van Bart Bendermacher. Tot aan de rust zijn de ploegen aan elkaar gewaagd en worden enkele kansen aan beide zijden niet benut.

In de tweede helft begint BMR 2 weer sterk. Enkele grote kansen worden niet benut. Het is wachten op de 2-0 maar het doelpunt valt aan de andere kant. De doelman van BMR heeft door de weer- en veldomstandigheden moeite om een schot klemvast te houden en in de rebound wordt de gelijkmaker gescoord. BMR herstelt zich meteen en binnen een mum van tijd maakt Bart Bendermacher met een mooie kopbal de 2-1. De thuisclub creëert vervolgens een aantal goede kansen die echter gemist worden. Als men zelf de kansen niet benut dan scoort meestal de tegenstander hetgeen ook gebeurt.

BMR 2 – Daalhof 3 11-0 (5-0) (6 november 2016)

Monsterscore voor tweede team van BMR

BMR 2 ontvangt vandaag het derde team van Daalhof. Dit elftal was oorspronkelijk ingedeeld in de  reserve vierde klasse B. Na het terugtrekken van SCG 2 en Scharn 3 mocht dit team van de KNVB ook in de reserve vierde klasse A gaan spelen hoewel ook al Daalhof 2 in deze klasse was ingedeeld.

 

Daalhof 3 bestaat uit spelers die veel ervaring combineren met een hogere gemiddelde leeftijd. Vandaag was dit team niet in vorm. Hoewel BMR 2 geen hoogstaand voetbal speelde kwamen de gasten uit Maastricht er totaal niet aan te pas.

Bij rust stond het al 5-0 door doelpunten van achtereenvolgens Tom Slangen (penalty), Bart Bendermacher, Tom Slangen, Tom Slangen en Kay Cruts.

Na de thee ging BMR 2 lustig verder met het maken van doelpunten:

6-0: Jos Simonis, 7-0: Philipe Bastings; 8-0: Bart Bendermacher; 9-0: René v.d. Hove; 10-0:  Philipe Bastings en 11-0: Pim Schalkwijk.

Komende week speelt BMR 2 tegen Eijsden 3 en zal er zeker veel meer tegenstand zijn.

 

SCM 3 – BMR 2 1-2 (1-0) (30 oktober 2016)

BMR 2 boekt belangrijke uitoverwinning

BMR 2 gaat vandaag op bezoek bij fusieclub Standaard-Caberg Maastricht. Na een lange afwezigheid door een blessure maakt Milan Delahaye  zijn rentree. Ook Luc van Neer is weer van de partij.

In de eerste helft heeft BMR het meeste balbezit maar kan geen echte kansen creëren. Na ongeveer 25 minuten komt de thuisclub op een onverdiende 1-0 voorsprong door een goede aanval. BMR weet twee prima kansen niet te benutten. De scheidsrechter kent  vervolgens een strafschop toe aan BMR maar na overleg met de grensrechter wordt het een vrije trap voor SCM. In de rust wordt er gewisseld: Gijs de Meijer komt voor Yves Beckers in het veld en Jules Franssen voor Luc van Neer.

BMR 2 begint de tweede helft goed en toont duidelijk de wil om te winnen. Het voetbal is echter te slordig en te gehaast en een aantal kansen wordt gemist. Uiteindelijk zorgt Bart Bendermacher voor de verdiende gelijkmaker. In de 85ste minuut weet Milan Delahaye die in gevallen is voor Mitch Bastings de 1-2 te scoren waardoor de drie punten meegenomen worden naar het heuvelland. BMR 2 heeft nu vijf punten minder dan koploper Berg 2 maar ook twee wedstrijden minder gespeeld.

 

BMR 2 – Geusselt Sport 3 4-1 (2-1) (16 oktober 2016)

Geflatteerde overwinning voor BMR 2

Na de kansloze nederlaag tegen Berg 2 treft BMR 2 vandaag een andere kandidaat voor de titel zijnde Geusselt Sport 3. Aanvoerder Tom Slangen is gepromoveerd naar BMR 1. Zijn plek wordt nu ingenomen door Sil Hutzemakers die normaal bij BMR 3 speelt.

De eerste grote kans is er voor Bart Bendermacher maar diens schot gaat naast. Het eerste doelpunt wordt door de bezoekers in de 11de minuut gescoord als de verdediging van BMR 2 zoek gespeeld wordt.

Even later geeft  Mitch Bastings bij een snelle uitval de bal voor op Bart Bendermacher die echter net niet bij de bal kan. In de 21ste minuut mag Bart een vrije trap nemen na een overtreding op Jos Simonis. Met een snoeiharde trap in de rechterkruising zorgt hij voor de gelijkmaker.

Vier minuten later ontsnapt BMR aan een achterstand. De bezoekers hebben ook geluk als hun keeper een vliegend schot van Jos Simonis moet loslaten en een BMR-aanvaller net te laat komt. Voor het doel van BMR ontstaan vervolgens enkele hachelijke situaties.

In de 38ste minuut profiteert Mitch Bastings van een misverstand in de verdediging van Geusselt Sport en schiet hij de bal uit een pass van Jos Simonis in het doel: 2-1.

Eddo Cruts, Gijs de Meijer en Mitch Bastings maken na de pauze plaats voor Alexander Prevoo, Yves Beckers en Juul Franssen.

In de eerste twintig minuten van de tweede helft is Geusselt Sport de betere ploeg. De bezoekers krijgen diverse kansen maar de verdediging van BMR  geeft geen krimp. In de 67ste minuut belandt een schot van Sil Hutzemakers tegen de paal en een minuut later wordt een doelpunt van BMR terecht afgekeurd wegens buitenspel. Bart Bendermacher mag even later vrij oprukken richting het vijandelijke doel. Alleen voor de keeper schiet hij tegen de paal. Bij een snelle uitval van BMR geeft Pim Schalkwijk een voorzet op Alexander Prevoo. Deze kan de bal echter niet goed raken. De bezoekers schieten in de tegenaanval eerst tegen de lat en vervolgens wordt de bal over geschoten.

Twee minuten voor tijd neemt Pim Schalkwijk de bal vanaf de middellijn goed mee. Hij is twee verdedigers te snel af en scoort beheerst de 3-1. Een minuut later rondt Pim een mooie aanval van BMR doeltreffend af en bepaalt hiermee de eindstand op 4-1.

Komende zondag staat de inhaalwedstrijd tegen Daalhof 2 op het programma. Dit team heeft nog geen enkel punt vergaard. Gewaakt moet worden voor onderschatting van deze tegenstander.

 

Berg 2 – BMR 2 4-2 (1-0) ( 9 oktober 2016)

Collectief falen BMR 2

BMR 2 heeft de eerste uitwedstrijd tegen Berg 2 met 4-2 verloren. Na een redelijk eerste half uur bakte BMR 2 er vervolgens helemaal niks meer van. De nederlaag was niet alleen het gevolg van twee fouten van de doelman maar ook van een collectief falen aldus de leider van BMR 2. Na een 1-0 ruststand liep de thuisclub uit naar 3-0. Yoshi Franssen zorgde voor de 3-1 waarna Berg weer uitliep naar 4-1. Tom Slangen scoorde uit een strafschop nog de 4-2. Dit was ook de eindstand.

BMR 2 – Daalhof 2 afgelast ( 2 oktober 2016)

BMR 2 gedwongen tot rustdag

Doordat tegenstander Daalhof 2 maar vijf spelers op de been kon brengen had BMR 2 vandaag een gedwongen rustdag.

 

BMR 2 – SVME 2 4-1 (1-1) (25 september 2016)

BMR 2 wint ruim van moeilijke tegenstander

BMR 2 ontvangt vandaag SVME 2. Bij de thuisclub ontbreken een aantal vaste krachten. Er is maar een reserve zijnde Mike Jacobs.

Direct in het begin krijgt SVME een corner die niks oplevert. Hierna is het BMR 2 die het spel bepaalt. Er komen diverse kansen voor Bart Bendermacher en Kay Cruts. De afwerking laat echter te wensen over. Bij een van de spaarzame aanvallen van de bezoekers scoren deze in de 25ste minuut geheel tegen de verhouding in de 0-1. Even later is er weer een gevaarlijke uitval van de bezoekers en valt bijna de 0-2. De thuisclub krijgt vervolgens enkele goede kansen maar de gastendoelman weet met goede reddingen zijn doel schoon te houden.

In de 40ste minuut claimt BMR een penalty wegens een handsbal. De scheidsrechter geeft aan dat hij dit niet gezien heeft. BMR krijgt wel een corner. Deze gaat voor het doel langs. De bal blijft in het bezit van de thuisclub en komt terecht bij Juul Franssen. Deze geeft goed voor waarna Kay Cruts de meer dan verdiende gelijkmaker kan scoren.

In het begin van de tweede helft komen de bezoekers twee keer gevaarlijk voor het doel van BMR maar zij weten het net niet te vinden. Nadat Kay Cruts eerst nog een goede kans niet benut wordt het in de 64ste minuut 2-1 als Yoshi Franssen de bal uit een hoekschop van Bart Bendermacher binnenkopt. Bart zelf zorgt na een prachtige passeerbeweging zelf voor de   3-1. Na 74 minuten zien de toeschouwers een snelle uitval van BMR. Mitch Bastings gaat op links alleen door en biedt Kay Cruts een niet te missen kans op de 4-1.

Zeven minuten later gaat Mitch weer goed door  en geeft de bal aan Bart Bendermacher. Diens schot wordt door de keeper geblokt. In de rebound schiet Tom op de goal. De keeper kan de bal nog net tot corner verwerken. Deze levert niks op.

Na een mooie passeeractie van Mitch krijgt Kay ook nog een goede kans. Het blijft echter

4-1.

 

 

BMR 2 wint oefenwedstrijd van Leonidas W. 2

Door het wegvallen van FC Gulpen 2 heeft BMR 2 vandaag geen competitieverplichtingen. Om toch speelritme op te doen spelen ze een oefenwedstrijd tegen Leonidas Wolder 2.

Door Tom Slangen komt de thuisclunb op een 1-0 voorsprong. Nog voor rust wordt het gelijk. Na de rust zorgt Tom voor de 2-1 en Juul Franssen voor de 3-1. De bezoekers scoren nog de 3-2. Dit is ook de stand na negentig minuten.

In de bekerpoule van BMR 2 wint KVC Oranje van Haslou 3. Alle drie de ploegen hebben daardoor drie punten. KVC oranje heeft een doelsaldo van +1, Haslou 3 van 0 en BMR 2 van -1 waardoor KVC Oranje doorgaat naar de volgende ronde.

BMR 2 verliest door twee penalty’s

In de tweede bekerwedstrijd heeft BMR 2 met 2-0 verloren van Haslou 3. Beide doelpunten vielen uit terechte strafschoppen. Bij de eerste strafschop kwam de bal ongelukkig tegen de hand van een speler van BMR terwijl de tweede penalty slim werd uitgelokt door een Haslou-speler. Beide ploegen kregen maar weinig kansen. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weer gegeven.

BMR 2 wint op het nippertje

De  bekerwedstrijd tegen KVC Oranje 3 is het eerste optreden van BMR 2 in het nieuwe seizoen. Door de aanwezigheid van 4 spelers die van de A zijn overgekomen is de gemiddelde leeftijd van BMR 2 sterk gedaald. Het elftal van de bezoekers bestaat uit oudere, geroutineerde, spelers.

In het begin van de wedstrijd zijn er geen grote kansen voor beide partijen te noteren. De bezoekers zijn iets gevaarlijker. Het is echter BMR dat de score opent. In de 27ste minuut geeft Stijn Wintjens een prima voorzet die door Kay Cruts hard wordt binnen geschoten. Meteen na de pauze ontsnapt BMR aan de gelijkmaker als de bal via de binnenkant van de paal uit het doel tikt.

BMR is nu gevaarlijker en krijgt diverse kansen. Na 65 minuten krijgt de thuisclub een hoekschop. Jorn Bruijnzeels schiet de bal naar Luc van Neer die de bal buiten bereik van de keeper in het doel deponeert. De thuisclub denkt de buit binnen te hebben. Er sluipt nonchalance in hun spel. De bezoekers, die inmiddels nog maar met tien zijn, profiteren hiervan en in een tijdsbestek van twee minuten staan beide ploegen gelijk. De thuisclub herpakt zich echter. Na een mooie actie van Eddo Cruts komt de bal bij Bart Bendermacher die in de 85ste minuut de 3-2 scoort. Dit is ook de eindstand.

De andere wedstrijd in de bekerpoule van BMR 2, FC Gulpen 2 – Haslou 3 is uitgesteld waardoor BMR 2 voorlopig aan kop gaat.


Wedstrijdverslagen 2015-2016

Daalhof 2 – BMR 2 3-5 (8 mei 2016)

BMR 2 besluit seizoen met verdiende overwinning

BMR 2 heeft vandaag een 3-5 overwinning geboekt op nummer voorlaatst Daalhof 2. Na de openingstreffer van Alexander Prevoo maakt de thuisclub gelijk. Jos Simonis brengt BMR 2 weer aan de leiding waarna de gastgevers weer gelijk maken. Jos Simonis scoort vervolgens zijn tweede treffer maar Daalhof 2 maakt ook het derde doelpunt. Met zijn derde en vierde goal zorgt Jos Simonis uiteindelijk voor de 3-5 eindstand.


BMR 2 – Meerssen 3 3-3 (2-1) (1 mei 2016)

BMR 2 geeft overwinning op koploper uit handen

BMR 2 ontvangt  vandaag koploper Meerssen 3.  Voor de thuisclub staat er behalve de eer niks meer op het spel.  De bezoekers maken na  vijf minuten al   een doelpunt dat echter wegens buitenspel wordt afgekeurd.  Zeven minuten later zien de toeschouwers een mooie aanval van BMR die eindigt bij aanvoerder Tom Slangen. Diens schot is echter niet hard genoeg om de keeper  van Meerssen te verrassen. In de 16de minuut komen de gasten op voorsprong. Even later schiet Alexander Prevoo tegen de lat. Na 28 minuten spelen geeft Brian Hendrikx een prima voorzet die door Yoshi Franssen koppend wordt afgemaakt.  Vijf minuten later schiet Tom Slangen na een prachtige passeeractie tegen de keeper op. De bal komt vervolgens op de rand van de zestienmeter bij Alexander Prevoo. Diens schot gaat net langs de verkeerde kant van de paal. Op slag van rust brengt Yoshi Franssen met een kopbal de thuisclub aan de leiding. Ook nu wordt de voorzet gegeven door Brian Hendrikx.

Als Alexander Prevoo in de 63ste minuut een voorzet van Jos Simonis in het doel schiet lijkt er een overwinning voor BMR in het vat te zitten.  De bezoeker weten zich echter te herpakken en na

81 minuten staat er 3-3 op het scorebord. De thuisclub krijgt hierna nog diverse goede kansen om alsnog de drie punten in Banholt te houden maar deze leveren niks op.


BMR 2 – RKHSV 3 1-0 (24 april 2016)

Wedstrijd van BMR 2 voortijdig geëindigd

Bij de eerste ontmoeting tussen BMR 2 en RKHSV 3 konden de bezoekers niet voldoende spelers op de been brengen waardoor de wedstrijd niet gespeeld kon worden. Vandaag stond de wedstrijd weer op het programma. RKHSV  3 startte nu met acht spelers.  Vanaf het begin was het eenrichtingsverkeer. Nadat de gastendoelman eerst nog een mooi schot van Yoshi Franssen uit de driehoek tikt is het  na drie minuten toch prijs als Douwe de Vries de 1-0 scoort. Na twintig minuten staakt de scheidsrechter de wedstrijd omdat   RKHSV 3 niet genoeg spelers meer heeft. Door de KNVB wordt deze wedstrijd reglementair omgezet in een 3-0 overwinning voor de thuisclub.


BMR 2 – Berg 2 1-3 (1-1) (17 april 2016)

BMR 2 kan geen vuist maken tegen Berg 2

BMR 2 had vandaag iets goed te maken tegen Berg 2  In Berg en Terblijt werd immers geheel onnodig met 2-1 verloren.

De thuisclub begint goed aan de wedstrijd en krijgt ook de eerste kansen. Na zeven minuten gaat Mike Jacobs goed door. Hij wacht echter te lang met schieten waardoor  een verdediger  nog net redding kan brengen. Vier minuten later passeert aanvoerder Tom Slangen een aantal Bergspelers en met een prachtige boogbal in de uiterste hoek laat hij de keeper kansloos. De vreugde is echter maar van korte duur. In de 15de minuut weet Dave Schmitz eerst nog een schot te pareren maar de bal komt weer in het bezit van een Bergspeler die de gelijkmaker scoort.

Beide ploegen krijgen voor de pauze nog een goede kans om op voorsprong te komen maar falen in de afwerking.

In de tweede helft golft het spel op en neer. BMR heeft moeite om de kansen te benutten. Na 70 minuten spelen krijgen de bezoekers een hoekschop. De verdediging van BMR let niet goed op waardoor de 1-2 een feit is.

De 1-3 valt als de verdediging van BMR een speler van Berg helemaal vrij laat staan.

De nederlaag van BMR 2 is terecht. Bij teveel spelers ontbrak de wil om te winnen. Aanvallend is BMR 2 niet effectief genoeg terwijl de verdediging teveel steken laat vallen. Met deze kennis in het achterhoofd is het vreemd waarom er niet consequent gekozen wordt voor een viermansachterhoede.


RKVVM 3 – BMR 2 5-3 (2-2) (10 april 2016)

BMR 2 verliest alweer van RKVVM 3

BMR 2 moest vandaag de lastige uitwedstrijd tegen RKVVM 3 spelen. De geschiedenis leert dat BMR 2 het altijd zeer moeilijk heeft tegen dit team.

Helaas bleek RKVVM 3 ook nu weer te sterk. BMR2 kwam op een 0-1 voorsprong door Tom Slangen. De thuisclub kwam echter langszij en na een penalty werd het zelfs 2-1. Nog voor de pauze scoorde Alex Prevoo  met een hoekschop de 2-2.

RKVVM 3 liep vervolgens snel uit naar 4-2. Tom Slangen zorgde voor de 4-3. Douwe de Vries scoorde met het hoofd de 4-4 maar de scheidsrechter  keurde het doelpunt af voor buitenspel. De assistent-grensrechter van RKVVM had niet gevlagd. De scheidsrechter stond veel te ver van de situatie af om zelf een goede beslissing te kunnen nemen. Erg dubieus dus.

Uiteindelijk maakt RKVVM 3 nog de 5-3.

Meerssen 3 heeft de eerste periode gewonnen. Als Geusselt Sport algemeen kampioen wordt en RKVVM 3 de tweede periode wint dan zou BMR 2 de derde periode kunnen pakken indien ze als vierde eindigen. Directe concurrent is Berg 2 dat komende zondag op bezoek komt.


BMR 2 – Geusselt Sport 3 1-0 (0-0) ( 3 april 2016)

BMR 2 beslist wedstrijd in blessuretijd

Wil BMR 2 nog een kans maken op een prijs dan moet er vandaag gewonnen worden van Geusselt Sport 3. In de uitwedstrijd werd BMR met een 5-0 nederlaag naar huis gestuurd.

In de eerste helft zijn er niet veel kansen te noteren. De thuisclub kan na 34 minuten op een  1-0 voorsprong komen maar Tom Slangen kan de bal op twee meter afstand niet in het doel krijgen.

In de 58ste minuut ontsnapt de thuisclub aan een achterstand als de bal via Doelman Christophe Lemaire en de paal uit de doelmond verdwijnt. Het spel golft op en neer. Even later komt Brian Hendrikx die een prima wedstrijd speelt goed  door en geeft de bal voor op Tom Slangen die echter de kans niet kan benutten. Tom krijgt even later kort achter elkaar weer twee goede kansen. De eerste keer stopt de keeper de ingeschoten bal en bij de tweede keer schiet Tom net naast.

Als een schot van Mitch Bastings hoog over gaat en een kopbal van Douwe de Vries net naast gaat lijkt de wedstrijd op een gelijkspel uit te draaien. In de blessuretijd weet Jos Simonis in eens scrimmage echter de 1-0 te scoren. De bezoekers krijgen vervolgens nog twee corners die echter niks opleveren. BMR 2 behaalt een benauwde overwinning. De volgende hindernis is RKVVM3.


BMR 2 – RKHSV 3 b.n.o. (28 maart 2016)

Tegenstander van BMR 2 komt niet opdagen

Vandaag staat voor het tweede team van BMR de wedstrijd tegen RKHSV 3 op het programma. Dit team staat op de laatste plaats. Helaas hoeven de spelers van BMR 2 niet in actie te komen. De tegenstander kan namelijk geen zeven spelers bij elkaar krijgen om te wedstrijd te spelen.


Eijsden 3 – BMR 2 1-9 (1-5) (20 maart 2016)

BMR 2 speelt frustratie van zich af

Na de beschamende thuisnederlaag tegen laagvlieger Heer 3 is het zaak voor BMR 2 om vandaag tegen Eijsden 3 uit een ander vaatje te tappen. De opstelling is danig aangepast. Zo is er een nieuwe laatste man in de persoon van Pim Hermans en speelt Bart Bendermacher  nu centraal op het middenveld. Tom Slangen zorgt voor de 0-1 en 0-2. Jos Simonis scoort de 0-3. Zijn buurjongen Jos Simonis wil niet voor Bart onderdoen en zorgt voor de 0-4. Philipe Bastings, die ’s middags ook met BMR 1 mee moet, scoort de 0-5. Door een verdedigingsfout kan de thuisclub nog net voor de rust de 1-5 scoren.

In de tweede helft voert Stijn Wintjens de score op tot 1-6. Jos Simonis maakt zijn tweede doelpunt waarna Bart Bendermacher niet achter kan blijven en de stand op 1-8 brengt. Het slotakkoord is voor Tom Slangen die met zijn derde doelpunt de eindstand van 1-9 op het bord brengt.

BMR 2 ontvangt Paasmaandag RKHSV 3. Op papier moet deze ploeg te kloppen zijn maar met het debacle tegen Heer 3 nog vers in het geheugen moet er erg opgepast worden voor onderschatting.

BMR 2 – Heer 3 3-4 (1-1) (13 maart 2016)

Troosteloze nederlaag van BMR 2 tegen de nummer voorlaatst

BMR 2 ontvangt vandaag de nummer voorlaatst van de ranglijst. In Heer is er met 2-4 gewonnen. Op papier een ideale tegenstander om weer eens drie punten aan het totaal toe te voegen. Hoe anders zou het echter lopen.

Na  acht minuten zorgt een grove verdedigingsfout ervoor dat een aanvaller van Heer 3 vrij voor de doelman komt. Tot geluk van BMR schiet hij de bal langs. Heer 3 is de dominerende ploeg. Echter, na 20 minuten spelen brengt Brian Hendrikx de bal prima voor en kan Yoshi Franssen met een kopbal de 1-0 scoren.

Twee minuten later wordt een doelpunt van Heer 3 terecht wegens buitenspel afgekeurd. In de 30ste minuut valt toch de gelijkmaker. Net voor rust krijgt Douwe de Vries een uitgelezen kans voor de 2-1 maar zijn kopbal gaat over het doel.

In de tweede helft bakt de thuisclub er helemaal niks van. Er worden nauwelijks kansen gecreëerd.  De verdediging staat ook te schutteren met het gevolg dat Heer 3 uitloopt naar 1-3. René v.d. Hove brengt de spanning terug door de 2-3 te scoren. Als de bezoekers  de vierde treffer maken lijkt de wedstrijd gelopen. Jos Simonis weet echter  de 3-4 te scoren. Dit wordt de eindstand. BMR 2 verliest verdiend. Komende zondag is Eijsden 3 de tegenstander. BMR 2 zal dan op een ander manier moeten voetballen want anders blijven de punten in Eijsden.


SCG 2 – BMR 2 1-1 (1-0) (28 februari 2016)

BMR 2 behaalt gelijkspel in moeilijke uitwedstrijd

BMR 2 heeft uit tegen SCG 2 met 1-1 gelijk gespeeld. In de eerste helft weet SCG van de vele kansen er maar eentje te benutten waardoor de ruststand 1-0 is. Na de pauze komt BMR op gelijke hoogte door een doelpunt van Douwe de vries. Over de gehele wedstrijd gezien is het gelijkspel een juiste afspiegeling van de verhoudingen in het veld. Door het onverwachte verlies van koploper Meerssen 3 en het gelijkspel van Geusselt Sport 3 valt de schade voor BMR 2 gelukkig nog mee.


Berg 2 – BMR 2 2-1 (1-0) (20 december 2015)

Ondoordachte wissel breekt BMR 2 op

Qua stand op de ranglijst zou het voor het tweede team van BMR zeker mogelijk moeten zijn om te winnen van Berg 2. Het liep echter anders. In de eerste helft  krijgt BMR 2 talloze kansen maar weet het net niet te vinden. De thuisclub is veel effectiever en zorgt voor een 1-0 ruststand.

Na 25 minuten spelen in de tweede helft wordt de goed spelende Pim Hermans gewisseld. De bedoeling is dat hij i.p.v. de geblesseerde Bart Bendermacher mee gaat met BMR 1. Na de wissel informeert de trainer bij Pim of die wel mee kan hetgeen niet het geval is. De wissel is dus niet nodig geweest. BMR 2 komt vervolgens via een mooi doelpunt van Eric Steijns nog  op 1-1. De verdediging van BMR 2 heeft echter door de wissel aan sterkte ingeboet. De thuisclub profiteert hiervan en scoort alsnog de winnende treffer. BMR 2 verliest geheel onnodig dure punten in de race om het kampioenschap.


BMR 2 – Leonidas W 3 7-2 (4-0) ( 6 december 2015)

BMR2 werkt aan doelsaldo

Leonidas W 3 is vandaag de tegenstander van BMR 2. In de uitwedstrijd heeft BMR 2 met 1-3 gewonnen. De ploeg uit Wolder staat veel lager geklasseerd dan de thuisclub. Met minder dan een overwinning mag BMR 2 dan ook geen genoegen nemen. Vanaf het begin domineren de rood-blauwen. Na 5 minuten is het bijna 1-0 als een verdediger in een duel met Pim Schalkwijk uitglijdt. Tien minuten later ligt de bal toch in het doel als een poging van de keeper om een schot van Bart Bendermacher met zijn voet te keren mislukt. Even later krijgt Pim Schalkwijk een grote kans op 2-0 maar helaas faalt hij. In de 20ste minuut scoort aanvoerder Tom Slangen de 2-0 na een steekbal van Bart Bendermacher. Als een speler van BMR na 25 minuten een rode kaart getoond wordt, krijgen de bezoekers wat meer lucht. Eerst brengt de paal redding voor BMR en 10 minuten voor rust redt Pim Hermans op de doellijn. In de 37ste minuut gaat Brian Hendrikx goed door. Hij geeft de bal over aan Pim Schalkwijk die de marge vergroot tot drie. Pim S. krijgt ook de kans om 4-0 te maken als de gastendoelman de bal niet onder controle krijgt na een vrije trap van René v.d. Hoven maar hij is net te laat. Een minuut voor de rust wil de keeper van Leonidas weer redding brengen met zijn voet. Hij raakt de bal echter verkeerd waardoor Alex Prevoo de 4-0 kan scoren.

Als er acht minuten gespeeld zijn in de tweede helft maakt Alex een domme overtreding. De toegekende penalty wordt door de bezoekers benut: 4-1. Twee minuten later wordt er een overtreding gemaakt op Alex en krijgt hij een penalty mee. Pim Hermans laat de doelman van Leonidas kansloos waardoor het 5-1 wordt. De supporters zien vervolgens  hoe een schot van Tom Slangen tegen de paal belandt en Pim Schalkwijk een mooie voorzet van Mitch Bastings langs het doel schiet. In de 70ste minuut passeert Pim S. enkele verdedigers en scoort met zijn tweede doelpunt de 6-1. Vier minuten later maakt Pim S. met een mooie schijnbeweging ook de 7-1. De bezoekers weten in de 81ste minuut nog een tweede treffer te scoren waardoor de eindstand van 7-2 bereikt wordt. In de laatste wedstrijd van 2015 zal BMR 2 aantreden tegen Berg 2. Deze ploeg staat in de rangschikking onder BMR 2 maar mag zeker niet onderschat worden.


BMR 2 – RKVVM 3 2-3 (1-2) (15 november 2015)

Tweede nederlaag op rij voor BMR 2

Na de grote verliespartij in de uitwedstrijd tegen Geusselt Sport 3 heeft BMR 2 iets goed te maken. De tegenstander, RKVVM 3, is echter ook een van de kandidaten voor de titel en behaalt tegen BMR 2 meestal een goed resultaat. BMR 2 verdedigt eerst het doel bij de kantine. In het begin krijgen beide ploegen geen echte kansen. De beste kans op een doelpunt is er voor Tom Slangen in de 15 minuut als hij de bal ineens op zijn slof neemt. De bal gaat echter hoog over het doel. Na 27 minuten spelen grijpt de verdediging van BMR niet goed in. Pim Hermans weet in eerste instantie het schot nog te blokkeren maar tegen de rebound is hij en de keeper kansloos. René v.d. Hove zorgt op slag van rust voor de gelijkmaker. De bezoekers trappen nog af en trekken ten aanval. De scheidsrechter fluit niet voor een overtreding op René waardoor zijn tegenstander de 1-2 kan scoren. Na 55 minuten weet Joel Vandeberg een doelpunt te voorkomen ten koste van een corner. De verdediging van BMR staat niet goed opgesteld waardoor de bezoekers de bal kunnen binnen koppen. Pim Schalkwijk brengt de spanning weer iets terug als hij in de 65ste minuut een aantal verdedigers uitspeelt en de 2-3 scoort. Helaas voor BMR 2 blijft het hierbij. Het tweede team van BMR heeft de laatste drie wedstrijden 8 punten verspeeld waardoor de kansen op de eerste periodetitel nagenoeg verkeken zijn.


Geusselt Sport 3 – BMR 2 5-0 (1-0) (8 november 2015)

Wanprestatie van BMR 2

Na het onnodig puntverlies van BMR 2 in de thuiswedstrijd tegen Eijsden 3 konden er vandaag goede zaken gedaan worden door te winnen van mede-titelkandidaat Geusselt Sport 3. Bij de rust keek BMR 2 tegen een 1-0 achterstand aan en was er nog niks verloren. In de tweede helft brouwde BMR 2 er echter helemaal niks van. Geusselt Sport scoorde nog vier keer. Aan diverse BMR-spelers was duidelijk te merken dat zij op dezelfde dag al eerder in Maastricht waren geweest maar dan niet om te voetballen. De wedstrijd tegen de volgende tegenstander RKVVM 3 dient gewonnen te worden wil BMR 2 in de race blijven om de bovenste plekken.


BMR 2 – Eijsden 3 2-2 (1-0) (1 november 2015)

BMR 2 krijgt rekening gepresenteerd voor het missen van zeer veel kansen

Het tweede team van BMR kan vandaag een grote stap doen richting het behalen van de eerste periodetitel. Er moet dan wel gewonnen worden van Eijsden 3. De eerste kans in de wedstrijd is voor de bezoekers. Christophe Lemaire weet het schot van de vrijstaande speler te pareren. Even later gaat Mitch Bastings goed door maar de gastendoelman voorkomt de 1-0. Een fout van dezelfde doelman biedt Jos Simonis de mogelijkheid om de 1-0 op het scorebord te brengen. Tot aan de rust krijgt BMR talloze kansen om de voorsprong te verdubbelen. De voorheen zo trefzekere Pim Schalkwijk weet de mooiste kansen te verprutsen. Hetzelfde geldt voor Mitch Bastings, Alexander Prevoo en Tom Slangen. Direct na de rust laat Eijsden zien hoe het wel moet en valt de gelijkmaker. De thuisclub krijgt ook nu weer vele kansen. Eerst is het Tom die alleen voor de keeper komt en de bal over de keeper heen maar naast het doel wipt. Vervolgens neemt Pim Hermans een afvallende bal vol op de wreef maar de keeper kan de bal net tot corner verwerken. Een misverstand in de Eijsden-defensie biedt Stijn Wintjens de gelegenheid om de 2-1 te scoren.

BMR weet de voorsprong niet verder uit te bouwen. Eijsden komt er af en toe uit  en is gevaarlijk via voorzetten vanaf de zijkant. In de laatste minuut wordt de bal bij een aanval van Eijsden niet goed weggewerkt en i.p.v. over de zijlijn over de achterlijn geschoten. Uit de corner wordt de bal onhoudbaar ingekopt. Op grond van de kansen had BMR 2 dik moeten winnen.

Dit is niet gebeurd. Qua verliespunten blijft BMR 2 toch eerste. In de komende twee wedstrijden tegen Geusselt Sport 3 (uit) en RKVVM 3 (thuis) zal  er veel effectiever met de kansen omgesprongen moeten worden wil men een kans maken op de eerste periodetitel.


Heer 3 – BMR 2  2-4 (0-2) (25 oktober 2015)

BMR 2 neemt lastige horde

Na twee voetballoze zondagen mag BMR 2 aantreden tegen Heer 3. Deze wedstrijd is eerder afgelast op 18 oktober vanwege de gesteldheid van het terrein in Heer. Om zeker te zijn dat er voldoende spelers zijn, is Erik Steijns van BMR 3 aan de selectie toegevoegd. Tot veler verrassing blijken er uiteindelijk vier reservespelers op de bank te zitten. De tegenstander blijkt niet opgewassen te zijn tegen de fusieclub. Bij de rust is het 0-2 door twee doelpunten van Pim Schalkwijk. Door een fout bij BMR komt Heer 3 terug tot 1-2. Pim Schalkwijk brengt het verschil weer terug naar twee doelpunten als hij zijn derde goal maakt. Een onterecht gegeven penalty wordt door de doelman van BMR 2 gestopt waarna de scheidsrechter besluit om hem te laten overnemen omdat er volgens hem te vroeg is ingelopen. De 2-3 is een feit. De overwinning komt echter niet in gevaar. BMR 2 blijft de betere ploeg. Bart Bendermacher bepaalt de eindstand op 2-4.

Voor het tweede team van BMR komen nu de wedstrijden van de waarheid tegen Eijsden 3 (thuis), Geusselt Sport 3 (uit) en RKVVM 3 (thuis).


RKHSV 3 – BMR 2 0-6 (0-3) (4 oktober 2015)

BMR 2 heeft geen kind aan RKHSV 3

In de laatste wedstrijd van het vorig seizoen speelde BMR 2 gelijk in de uitwedstrijd tegen RKHSV 2 waardoor BMR 2 uitgeschakeld werd voor de nacompetitie. Vandaag mocht het tweede team van BMR aantreden tegen RKHSV 3. Tegen dit tem deed BMR 2 datgene wat het verzuimd had in de wedstrijd tegen RKHSV 2, zijnde doelpunten scoren. Bij de rust stond het al 0-3 door doelpunten van Tom Slangen (0-1) en twee maal Pim Schalkwijk (0-2 en 0-3). Na de thee werden nog drie doelpunten gescoord door Jos Simonis (0-4 en 0-5) en Pim Hermans (0-6). De overwinning van BMR 2 kwam geen enkel moment in gevaar. BMR 2 krijgt nu een week rust waarna de uitwedstrijd tegen Heer 3 op het programma staat.


BMR 2 – SCG 2 4-2 (2-1) (27 september 2015)

BMR 2 boekt ruime overwinning op lastige tegenstander

BMR 2 ontving vandaag het tweede team van SCG uit Gronsveld. Op papier een moeilijke tegenstander. De thuisclub begon voortvarend en na één minuut was het al 1-0 door een doelpunt van Pim Schalkwijk. Na twintig minuten weet Christophe Lemaire met een zeer goede redding de gelijkmaker te voorkomen. Pim Schalkwijk krijgt vervolgens de kans op 2-0 maar zijn schot gaat net naast. Ook de bezoekers krijgen een grote kans maar de gelijkmaker blijft uit. Deze valt echter in de 27 minuut uit een vrije trap. Een minuut later komt de bal in een kluts bij Pim Schalkwijk terecht die hard tegen de keeper schiet. De terugkomende bal wordt door Pim vervolgens in het doel geschoten: 2-1. Voor de rust krijgt ook Yoshi Franssen nog een kans om de voorsprong verder uit te bouwen maar diens schot treft geen doel. In de 60-ste minuut brengt Pim Schalkwijk met zijn derde doelpunt de stand op 3-1. Als negen minuten later Bart Bendermacher een mooie vrije trap van aanvoerder Tom Slangen bij de laatste paal in het doel kopt is de wedstrijd gelopen. De gasten scoren wel nog de 4-2 maar de overwinning van BMR 2 komt niet meer in gevaar.


Leonidas W. 3 – BMR 2 1-3 (1-2) (20 september 2015)

BMR 2 neemt drie punten mee uit Wolder

Na de zeer gelukkige overwinning op Daalhof 2 ging het tweede team van BMR  op bezoek bij Leonidas Wolder. De tegenstander had pas 1 wedstrijd gespeeld en deze ruim verloren. Vandaag kwam er geen verandering hierin. Door twee doelpunten van Tom Slangen en een treffer van Pim Schalkwijk gingen de punten mee naar het heuvelland.


BMR 2 – Daalhof 2 4-3 (3-0) (13 september 2015)

Gelukkige overwinning voor tweede team van BMR

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2015-2016 ontving BMR 2 het tweede team van Daalhof. Dit elftal was in het vorige seizoen uit de competitie genomen maar op eigen verzoek toch weer ingedeeld in de reserve vierde klasse. Vanaf de aftrap wordt het doel van Daalhof belegerd. De thuisclub krijgt talloze kansen maar de bal wil er niet in. De ban wordt gebroken door Pim Schalkwijk die in de 14de minuut bij een hoekschop de bal aan de tweede paal binnen kopt. Zeven minuten later maakt Pim zijn tweede doelpunt. In de 30ste minuut is het Tom Slangen die met een schot in de kruising de stand op 3-0 brengt. Net voor de rust komen de bezoekers op 3-1 middels een afstandsschot dat over de te ver voor zijn doel staande doelman heen gaat. Na 50 minuten krijgt Tom Slangen de mogelijkheid om de voorsprong verder te vergroten maar in vrijstaande positie schiet hij de bal jammerlijk naast. De thuisclub bakt er vervolgens niks meer van en de 3-2 in de 60 ste minuut komt dan ook niet geheel als een verrassing. Als zeven minuten later de verdediging van BMR in de fout gaat maakt Daalhof 2 de gelijkmaker. De thuisclub is nu geheel de klutst kwijt. De kans op de 3-4 is nu groter dan op de 4-3. Dat het toch 4-3 wordt is te wijten aan een eigen doelpunt van Daalhof in de slotminuut. BMR 2 behaalt op zeer gelukkige wijze drie punten in een wedstrijd die snel vergeten moet worden.


Meerssen 3 – BMR 2 2-2 (1-0) (6 september 2015)

BMR 2 incasseert gelijkmaker in blessuretijd

BMR 2 moest vandaag al vroeg spelen in en tegen Meerssen 3. In de eerste helft kreeg  BMR 2 talloze kansen maar het was de thuisclub die scoorde. Na de rust zorgde Bart Bendermacher voor de gelijkmaker. Pim Schalkwijk bracht  de rood-blauwen vervolgens op voorsprong (nadat eerder al enkele doelpunten van hem waren afgekeurd). De drie punten leken mee naar het heuvelland gebracht te kunnen worden maar een fout van een verdediger van BMR bezorgde de thuisclub in de blessuretijd alsnog de gelijkmaker. Het is zaak om komende zondag tegen Daalhof 2 te zorgen dat de drie punten in Banholt blijven.


Simpelveld 2 – BMR 2 6-0 (30 augustus 2015)

Een erg jong BMR 2 leed vandaag een kansloze nederlaag tegen Simpelveld 2 dat een klasse hoger speelt. Simpelveld 2 gaat door naar de volgende ronde van het bekertoernooi.


Vijlen 2 – BMR 2 1-2 (0-0) (27 augustus 2015)

Na de verrassende maar verdiende overwinning op RKVVM 2 moest BMR 2 aantreden tegen VIjlen 2. De gelederen van het tweede team van BMR waren aangevuld met twee A-spelers t.w. Eddo Cruts en Ceriel Ronckers. Na een 0-0 ruststand wist BMR 2 op een 0-2 voorsprong te komen door treffers van Tom Slangen en Eddo Cruts. De thuisclub scoorde wel nog tegen maar uiteindelijk kon BMR met een overwinning huiswaarts keren. Een overwinning in en tegen Simpelveld 2 is noodzakelijk om de volgende bekerronde te bereiken.


BMR 2 – RKVVM 2    3-1  (2-0) (23 augustus 2015)

BMR 2 moest vandaag voor de beker aantreden tegen RKVVM 2. Dit team speelt een klasse hoger. Bij BMR 2 ontbraken een aantal vaste krachten. Dit bleek echter geen grote handicap. De thuisclub liet goed spel zien en kwam verrassend al vrij snel op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Bart Bendermacher. De 2-0 viel toen Mitch Bastings op zeer mooie wijze twee verdedigers van RKVMM 2 passeerde op de achterlijn en de bal voorgaf op Bart die in de korte hoek de 2-0 scoorde. De bezoekers kregen talloze kansen maar paal en lat en de uitstekende doelman Christoph Lemaire voorkwamen een tegendoelpunt. In de tweede helft wist Guido Martinussen, die iedereen kent als een zeer betrouwbare sluitpost maar nu in de aanval was geposteerd,  met een prachtige actie de 3-0 te scoren. De enige treffer van RKVVM 2 viel uit een penalty. De verdiende overwinning van BMR 2 kwam echter niet meer in gevaar.


Wedstrijdverslagen 2014-2015

RKHSV 2 – BMR 2   0-0 (3 mei 2015)

BMR 2 loopt nacompetitie mis

BMR 2 moest vandaag op bezoek bij RKHSV 2. Alleen een overwinning kon BMR 2 helpen aan een plaats in de nacompetitie. Helaas eindigde de wedstrijd met dezelfde stand als hij mee begonnen was waarmee BMR 2 ook dit jaar niet de zo gewenste promotie kan realiseren. Teveel puntverlies in de beginfase van de competitie door de keuze voor een verkeerde speelwijze heeft BMR 2 uiteindelijk de das om gedaan.


BMR 2 – SCM 4    niet gespeeld (26 april 2015)

BMR 2 komt niet in actie

BMR 2 was vandaag vrij door het uit de competitie nemen van SCM 4  De directe concurrenten SVME 2 en RKHSV 2 wonnen hun uitwedstrijden tegen SCG 2 en Willem 1 4 met respectievelijk 1-2 en 2-5. De enige mogelijkheid van BMR 2 om aan de nacompetitie te kunnen deelnemen is om a.s. zondag te winnen in en tegen RKHSV 2.


Willem I 4 – BMR 2   4-2 (19 april 2015)

Onnodige nederlaag van tweede elftal

Het tweede team van BMR trof vandaag Willem 1 4 als tegenstander. Dit team kon niet meer promoveren of degraderen. Omdat ze echter in Banholt met 6-2 afgedroogd waren kon verwacht worden dat ze hun huid duur zouden verkopen. In het begin leek er niks aan de hand. BMR 2 kwam op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Milan Delahaye en Pim Schalkwijk en  kreeg genoeg kansen om vijf doelpunten te scoren. Het was echter  Willem 1 die het net vond. De ruststand was  1-2. In de tweede helft kwam de thuisclub door niet goed verdedigen van BMR en geholpen door de scheidsrechter, die zich in zijn beslissingen wel erg veel liet leiden door de opmerkingen van spelers van Willem 1 4,  op een 3-2 voorsprong. De twee centrale middenvelders van BMR werden tot verrassing van velen  gelijktijdig gewisseld en vervangen door twee A-spelers. Hierdoor verzwakte BMR 2 en de 4-2 was een logisch gevolg. Door deze nederlaag verliest BMR 2 drie belangrijke punten in de race om een periodekampioenschap. Direct concurrent RKHSV 2 won wel. De beslissing wie de derde periode wint zal nu vallen in de laatste wedstrijd van BMR 2 uit tegen datzelfde RKHSV 2. Alleen bij een overwinning is BMR 2 verzekerd van een plek in de nacompetitie.


BMR 2 – Leonidas Wolder 3  1-0 (12 april 2015)

BMR 2 blijft meedoen om de bovenste plaatsen

BMR 2 ontving vandaag Leonidas W 3. Dit team heeft al een periodetitel. Omdat ze echter in de thuiswedstrijd in Wolder met 0-8 waren afgedroogd kon verwacht worden dat ze revanche wilden nemen. Het was Milan Delahaye die het enige doelpunt voor BMR 2 scoorde. Het tweede team van BMR staat nu gedeeld tweede in de rangschikking met één punt achterstand op koploper SVME 2. In de derde periode gaan beide teams samen aan kop.


BMR 2 – SCG 2  3-0 (6 april 2015)

BMR2 komt niet in problemen tegen SCG 2

BMR 2 ontving vandaag SCG 2. In Gronsveld had BMR 2 met 3-0 verloren.. In Banholt had de thuisclub de hulp van de scheidsrechter niet nodig om een 3-0 overwinning te boeken. Vanaf de aftrap domineerde BMR 2. In de eerste minuut liet de thuisclub al een mooie combinatie zien. Helaas faalde Philipe Bastings in de afwerking. Na twintig minuten zagen de toeschouwers een prachtige aanval van BMR 2. De bal kwam bij Tom Slangen die een afgemeten pass gaf op Milan Delahaye. Tegen diens hard schot was de keeper kansloos. Op slag van rust stond Philipe Bastings op de juiste plek om een voorzet doeltreffend af te ronden waardoor het 2-0 werd.

Ook in de tweede helft bleef BMR 2 goed combineren. De bezoekers kwamen er niet aan de pas. Opvallend was dat de scheidsrechter een speler van SCG slechts met geel bestrafte toen die duidelijk natrapte. In de 74-ste minuut besliste Philipe Bastings met zijn tweede doelpunt de wedstrijd. De bezoekers kregen welgeteld een kans en lieten merken dat zij slecht tegen het verlies konden.

Door de overwinning blijft het tweede team in het spoor van de koploper en staat het samen met SVME 2 en RKHSV 2 boven aan in de tweede periode.


Geertruidse Boys 2 – BMR 2  1-5 (29 maart 2015)

BMR2 boekt ruime overwinning op streekgenoot

BMR 2 moest vandaag al om 9.30 uur aantreden in Sint Geertruid. Tegenstander Geertruidse Boys was in Banholt met 7-1 afgedroogd. Ook nu bleken de gastheren een maatje te klein voor BMR 2. Tom Slangen bracht BMR 2 op voorsprong. De thuisclub profiteerde echter van een fout van de bezoekers en kon gelijk maken. Voor de rust kreeg BMR 2 een penalty die door Pim Hermans linksonder buiten bereik van de keeper in het doel werd geschoten. Na de rust werd de voorsprong verder uitgebreid naar 1-5 door doelpunten van Sil Hutzemakers en 2x Pim Schalkwijk.

De concurrenten RKVVM 3, SVME 2 en RKHSV 2 hebben ook geen steekje laten vallen waardoor de strijd om het kampioenschap uiterst spannend blijft.


Eijsden 3 – BMR 2     1 – 4  (22 maart 2015)

BMR2 neemt weer drie punten mee uit Eijsden

Na de vorige week met 2-5 gewonnen te hebben van SVME 2 moest BMR 2 nu een veld verder aantreden tegen Eijsden 3. De wedstrijd werd gespeeld op kunstgras hetgeen na het duel ook bij diverse spelers van BMR te zien was aan de schaafwonden op hun benen.

Het was de in een zeer goede vorm verkerende Milan Delahaye die de score opende. Pim Schalkwijk zorgde voor een verdubbeling. De gastheren wisten voor de rust nog de aansluittreffer te scoren. In de rust werden Yoshi Franssen en Jos Simonis gewisseld voor Stijn Wintjens en Pim Hermans. Het spel van BMR  werd beter en het logische gevolg waren twee doelpunten, beide gescoord door Pim Schalkwijk.

De volgende week moet BMR 2 op bezoek bij geertruidse Boys. Doordat SCM 4 en Daalhof 2 uit de competitie genomen zijn is Geertruidse Boys 2 zeker van klassenbehoud. Het derby-aspect mag echter niet onderschat worden. Het wordt dus weer een moeilijke klus voor BMR 2.


SVME 2 – BMR 2     2 – 5  (15 maart 2015)

BMR2 boekt grote overwinning in moeilijke uitwedstrijd

BMR 2 had na de smadelijke nederlaag tegen RKVVM 3 veertien dagen de tijd gehad om zich te herpakken. De tegenstander was een medekandidaat voor de titel, zijnde SVME 2. In de thuiswedstrijd in Banholt had BMR 2 in de laatste minuut geheel onnodig met 3-4 verloren. Er was dus iets goed te maken.

Na 90 minuten waren er “in de Kolonie” ook zeven doelpunten gevallen. De verdeling over beide partijen was nu voor BMR veel gunstiger zijnde 2 doelpunten voor SVME 2 en vijf voor BMR 2.

De overwinning van BMR 2 was verdiend en was te danken aan een elftal dat zeer effectief met de kansen omsprong in combinatie met een aantal klasse-reddingen van keeper Guido Martinussen.

De 1-0 viel uit een vrije trap van Sil Hutzemakers die door Joey Vluggen werd binnen getikt.

De 0-2 kwam tot stand via een mooie aanval op de linkerzijde waarbij Sil een afgemeten pass op Milan gaf die vervolgens beheerst afrondde.

Bij de 0-3 soleerde Milan vanaf het middenveld tot aan de zestien en schoot de bal toen goed in de korte hoek.

Bij rust was het 0-3. De 1-3 viel uit een penalty na een onnodige overtreding. BMR liet de gastheren echter niet dichterbij komen. Bij een counter schoot Joey hard in de korte hoek: 1-4.

De 1-5 valt als de bal na een vrije trap in de kluts door Jos Simonis wordt binnen geschoten. De wedstrijd is dan al gelopen. SVME 2 mag nog de 2-5 scoren via een lobje over Guido.

Aan de top is het nu erg spannend: RKVVM 3 29 uit 14, SVME 2 24 uit 13, RKHSV 2 23 uit 13, BMR 2 20 uit 12, Eijsden 3 20 uit 13 en SCG 2 17 uit 11. Komende zondag gaat BMR 2 op bezoek bij Eijsden 3. Gezien de stand op de ranglijst en de uitslag van de wedstrijd in Banholt zal ook deze wedstrijd in Eijsden weer het uiterste vragen van het BMR 2 team.


RKVVM 3 – BMR 2     3 – 1  (1 maart 2015)

Pijnlijk verlies voor BMR 2

BMR 2 ging vandaag op bezoek bij RKVVM 3. In Margraten had BMR 2 nog nooit gewonnen.

De thuisclub kwam op een 1-0 voorsprong maar Philipe Bastings wist nog voor rust de stand gelijk te trekken.

Na de rust werd er door de trainer van BMR 2 stevig gewisseld. BMR 2 kreeg ook de opdracht om 1 op 1 te gaan spelen. De gevolgen waren desastreus. BMR 2 viel in elkaar als een kaartenhuis. RKVVM 3 scoorde twee keer en bepaalde de eindstand op 3-1.

Het tweede elftal verliest drie kostbare punten. De vraag kan gesteld worden of het slim is om alle vijf de wissels te laten invallen zonder dat hiervoor een directe (blessures of gele kaarten) noodzaak is.


BMR 2 – Scharn 4     7 – 0  (7 december 2014)

Scharn 4 kwam vandaag op bezoek bij BMR 2. De thuisclub had iets recht te zetten tegen deze ploeg. In Scharn had BMR 2 maar ternauwernood gelijk gespeeld doordat er zeer veel kansen verprutst werden. In de eerste helft lijkt het erop dat zich de uitwedstrijd gaat herhalen. BMR 2 krijgt talloze kansen maar het vizier is niet goed afgesteld. De paal en de lat brengen redding voor Scharn. Daarnaast kwijt de gastendoelman zich uitstekend van zijn taak.

Vlak voor rust is hij echter kansloos als de bal van Joey Vluggen via Tom Slangen bij Philipe Bastings terecht komt die de 1-0 scoort.

In de tweede helft zien de toeschouwers weer dat BMR de prachtigste kansen om zeep weet te helpen. De tegenstander komt er niet aan te pas maar er komt geen verandering in de stand.

In de 63ste minuut wordt er gewisseld. Pim Schalkwijk, Yves Beckers en Pim Hermans komen erin voor Philipe Bastings, René v.d. Hove en Bart Bendermacher. Even later zet Joey goed door en geeft de bal vervolgens breed op Tom Slangen. Tegen diens schot is de keeper van Scharn kansloos: 2-0.

De supporters van BMR 2 schrikken even als Scharn ook een doelkans krijgt maar de scheidsrechter fluit terecht voor buitenspel. Na 71 minuten komt een afgeslagen bal voor de voeten van Yoshi Franssen die met een geplaatst schot de 3-0 aantekent.

Yoshi maakt vervolgens plaats voor Jos Simonis die hersteld is van een blessure.

De 4-0 wordt gescoord door Milan Delahaye. Na goed voorbereidend werk van Joey  haalt Milan uit en diens schot verdwijnt onhoudbaar voor de keeper in de driehoek. In de 84ste minuut valt een vrije trap van Jos Simonis voor de voeten van Pim Schalkwijk die de 5-0 scoort.  Enkele minuten later krijgt de Scharndoelman een schot van Tom Slangen niet onder controle en is Milan er als de kippen bij om zijn tweede treffer te maken: 6-0. Beide spelers zijn ook betrokken bij de 7-0. Milan legt de bal mooi terug op Tom die vervolgens zijn tweede doelpunt scoort en daarmee de eindstand op 7-0 brengt.

Gezien het zeer grote aantal kansen is de 7-0 zeker niet geflatteerd. Wil BMR 2 echter mee blijven doen in de titelstrijd dan dient het rendement verhoogd te worden.


BMR 2 – Willem I 6     6 – 2  (30 november 2014)

BMR 2 ontvangt vandaag Willem 1 4. Dit team heeft evenveel punten als BMR 2 maar één wedstrijd minder gespeeld. De thuisclub kan helaas geen beroep doen op de vaste doelmannen. De geblesseerde veldspeler Jos Simonis krijgt de ondankbare taak om het doel te verdedigen.

De bezoekers winnen de toss en kiezen voor de aftrap. BMR 2 kan hierdoor eerst richting kantine voetballen. Vanaf de eerste minuut probeert de thuisclub via combinatiespel het doel van de tegenstander te bereiken. De bezoekers hebben hier geen goed antwoord op en na 8 minuten is Philipe Bastings het eindstation van een perfect uitgevoerde aanval. Uit een prima voorzet scoort hij de 1-0. Zeven minuten later herhaalt hij dit. Ook nu gaat er een mooie aanval via de rechtervleugel aan vooraf.

De thuisclub krijgt diverse kansen om de voorsprong verder uit te bouwen maar weet niet te scoren. Het doelpunt valt geheel onnodig aan de andere kant als de bal door een fout van de verdediging op een presenteerblaadje aan een aanvaller van Willem 1 wordt aangeboden.

Na 10 minuten in de tweede helft is het Tom Slangen die zijn goede spel van de laatste wedstrijden beloont ziet met een mooi doelpunt. In de 62ste minuut krijgen de bezoekers weer hoop als zij tamelijk onverwacht de 3-2 maken.

Mede door het slechte veld wordt het spel rommeliger. BMR blijft echter de betere in de persoonlijke duels. In de 72-ste minuut maakt Tom zijn tweede doelpunt. Het verzet van de gasten is nu gebroken. Acht minuten later passeert Milan Delahaye op de achterlijn een aantal verdedigers. Iedereen verwacht dat hij de bal terug legt op de vijf meter maar het is Milan zelf die op magistrale wijze de 5-2 laat aantekenen.

Het slotakkoord is voor Sil Hutzemakers. Gezegend met een goede traptechniek verschalkt hij de ver uit zijn doel gekomen gastendoelman met een mooie lob: 6-2.

BMR 2 heeft een moeilijke wedstrijd tegen een vooral verbaal sterke tegenstander op overtuigende wijze gewonnen en is daardoor gestegen naar de derde plaats met drie punten achterstand op de nieuwe koploper RKVVM 3.


Leonidas-W 2 – BMR 2     0 – 8  (23 november 2014)

Het tweede team van BMR 2 mag vandaag de reis maken naar Wolder. Hier wacht de confrontatie met Leonidas Wolder 3. Dit team is koploper met twee punten voorsprong op SCG 2 en zeven punten op BMR 2.

Vanaf de eerste minuut is er niks te merken van het grote verschil in punten. BMR is de betere ploeg en in de negende minuut is het Joey Vluggen die de score opent. Negen minuut later verdubbelt Philipe Bastings de voorsprong. Hij scoort in de 21ste  minuut ook de 3-0 na heel goed voorbereidend werk van Tom Slangen.

Direct na de rustpauze maakt Philipe zijn derde doelpunt. Joey kan als voorhoedespeler niet achter blijven en brengt met twee doelpunten in 50ste en 52ste minuut de stand op 0-6. De twee laatste doelpunten worden gescoord door de derde aanvaller, Pim Schalkwijk in de 57ste en 89ste minuut.

Door de 0-8 overwinning heeft het tweede elftal in de laatste drie wedstrijden 25 goals gescoord. Door meer accent te leggen op de verdediging is het aantal tegendoelpunten in deze wedstrijden beperkt gebleven tot 1.

Komende zondag wacht Willem 1 4 dat evenveel punten heeft als BMR 2 maar een wedstrijd minder heeft gespeeld.


BMR 2 – Geertruidse Boys 2     7 – 1  (9 november 2014)

Na de vorige week met dubbele cijfers gewonnen te hebben van het zesde team van Eijsden wachtte BMR 2 nu een moeilijkere tegenstander. In de beker was BMR 2 niet verder gekomen dan een 3-3 gelijkspel tegen Geertruidse Boys 2. Een overwinning was vandaag noodzakelijk om naar boven te kunnen blijven kijken. Doordat SCM 4 door de KNVB uit de competitie was genomen was BMR 2 drie punten kwijtgeraakt en waren zij iets gedaald op de ranglijst. Door een overwinning op de gasten zou BMR 2 dit team achter zich laten qua verliespunten.

BMR 2 was gedurende de hele wedstrijd veel sterker dan de groen-witten. Het benutten van de kansen, dat eerder een groot probleem was geweest, bleek nu veel beter te gaan.

Bij rust was het 3-1 door doelpunten van Douwe de Vries,(1-0), Pim Schalkwijk (2-0) en weer Douwe de Vries (3-1)

Na de rust werd de voorsprong verder uitgebouwd tot 7-1. Eerst scoorde Milan Delahaye de 4-1, gevolgd door het tweede doelpunt van Pim Schalkwijk (5-1)en vervolgens het tweede doelpunt van Milan Delahaye (6-1). De 7-1 werd gescoord door Yannique Lardinois hetgeen zijn zesde doelpunt van dit seizoen is.

Het tweede team kan zich nu gaan opmaken voor de uitwedstrijd tegen de koploper Leonidas Wolder 3.


BMR 2 – VV Eijsden 3     10 – 0  (2 november 2014)

Geen wedstrijdverslag.


BMR 2 – RKVVM 3     3 – 5  (12 oktober 2014)

Geen wedstrijdverslag.


SCG 2 – BMR 2     3 – 0  (5 oktober 2014)

Geen wedstrijdverslag.


BMR 2 – SVME 2     3 – 4  (28 september 2014)

Geen wedstrijdverslag.


Scharn 4 – BMR 2     1 – 1  (21 september 2014)

Geen wedstrijdverslag.


BMR 2 – RKHSV 2     2 – 2  (14 september 2014)

Geen wedstrijdverslag.